Strona 14 z 24 PierwszyPierwszy ... 4 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 258

Wątek: Motory na szlaku

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Wizmo
    Na forum od
    05.2004
    Rodem z
    Kraków

Domyślnie Odp: Motory na szlaku

Ja ten problem widzę tak. Jest nas w "Polszcze" po prostu za dużo... a raczej szeroko rozumianych atrakcyjnych terenów jest zdecydowania za mało w stosunku do liczby ludności naszego kraju. Stąd zwolennicy różnego rodzaju spędzania wolnego czasu na świeżym powietrzu są zmuszeni do wzajemnego zwalczania się.
    Propozycja jest następująca: Na terenach atrakcyjnych (parkach narodowych, krajobrazowych itp.) wprowadzić prawo pięści i znieść wszelką odpowiedzialność karną za zabójstwo. Jak połowa populacji się wymorduje to zrobi się luźniej i wszystko się ułoży. A przy okazji i przyroda na tym skorzysta... to taka moja żartobliwa propozycja dla zwoleników rozciągania linek między drzewami. Baczcie jeno że odpowiedź drugiej strony mogłaby być równie drastyczna... np. polowania crossowców uzbrojonych w maczety na turystów pieszych i zdejmowanie im skalpów.
    A teraz na poważnie, ja apeluję tylko o jedno. O nie wkładanie wszystkich znowu do jednego worka. Jestem motocyklistą. Nie, nie crossowcem. Ale jednak motocyklistą, i jak widzę z powyższych postów, w oczach wielu jestem tym "bezmózgim macho na śmierdzącej maszynie w przepoconej skórze i cygarem w ustach". Otóż wyobraźcie sobie że można być motocyklistą i równocześnie kochać wędrówki z plecakiem po górach, kochać przyrodę i ciszę. Wyraźnie tu widzę jak przez niektórych przemawia niechęć do motocyklistów wogóle. Takie bezmyślne nakręcanie agresji w stosunku do pewnej grupy ludzi jest nieodpowiedzialne.

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Co do tego Parku Narodowego to macie racje. Moj blad - Park krajobrazowy, lecz Muczne i jego okolice stanowia naturalna otuline dla Bieszczadzkiego Parku Narodowego. Jazda takimi samochodzikami w odleglosci przykladowo 2 metrow, nawet 1 kilometr od granic Parku Narodowego to normalne? Czy ja moglbym pojezdzic sobie samochodem po Parku Krajobrazowym?

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2007
    Rodem z
    Rzeszów

Zebyscie sie nie czepiali szczegolow. Oczywiscie pojezdzic w taki sposob jak na tych obrazkach.

lucyna
    Guest

Dlaczego sądzisz iż te zdjęcia wykonano w parku narodowym? Sądzę raczej, że w parku krajobrazowym. Można wiele powiedzieć o dyrekcji BdPN ale nigdy na myśl nawet mi nie przyszło podejrzewać ich o organizację jego typu zabawy.

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

Broń Boże o nic mi nie chodzi(nie jestem typem pseudoekologa przyspawanego do drzewa)ale tak to już Wojtku jest że wszyscy tłumaczą się podobnie,że wszystko zgodnie z przepisami itd.Ci od terenówek w okolicy Mucznego też zapewne "działali" zgodnie z przepisami.
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Mazowsze

Szkoda że te wyjaśnienia Wojtka są takie utajnione czyżby uprzywilejowani
    mogli więcej?
    Jazda z glejtem za szybą i tak pozostaje faktem bycia tam gdzie się być nie
    powinno.

Bieszczadnik Awatar Wojtek1121
    Na forum od
    07.2005

Sprowokowany cudzysłowami kolegi co do tej jazdy odpowiem nie jechałem swoim samochodem lecz samochodem służb uprawnionych do poruszania się tym szlakiem, zostałem poproszony o dyskrecję stąd moja tajemnicza odpowiedż. Stare lisy bieszczadzkie wiedzą jaki to samochód i wiele osób z niego korzystały.

Bieszczadnik Awatar robines
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    dziura w Beskidzie Małym

Cytat Zamieszczone przez Wojtek1121 Zobacz posta
    Sprowokowany cudzysłowami kolegi co do tej jazdy odpowiem nie jechałem swoim samochodem lecz samochodem służb uprawnionych do poruszania się tym szlakiem, zostałem poproszony o dyskrecję stąd moja tajemnicza odpowiedż. Stare lisy bieszczadzkie wiedzą jaki to samochód i wiele osób z niego korzystały.
    Wojtku ja naprawdę wiem o co chodzi w tym temacie... Wszak każdy orze jak może!
    To tyle,pozdro.
    Ostatnio edytowane przez robines ; 03-05-2007 o 20:06
    Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Mazowsze

Miło usłyszeć tak szczerą odpowiedż.

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

W tym i innych postach często pomstowano, ja też, na rozjeżdżanie szlaków i innych miejsc przez "dzikich" krosowców i fanów samochodów terenowych. Końcowy postulat proponował utworzenie specjalnego, wytyczonego szlaku dla lubiących ten sport, by nie robili szkody w terenie cennym przyrodniczo. I taki szlak powstał. Na przejazd jednorazowy. Opracowany przez ludzi, którym kompetencji trudno odmówić. I też źle. Myślę, że nie ma takiego miejsca w Bieszczadach, gdzie można by taki szlak na stałe lub jednorazowy przejazd wyznaczyć. Brak skłonności do odpuszczenia, kompromisu, - zróbcie to gdześ indziej... I dalej chcący pojeździć w trudnym terenie będą szukać dróg na własną rękę, i wjadą często nieświadomie w siedlisko mojej ulubionej wojsiłki.
    Pozdrawiam przywiązanych do drzew
    Długi

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)