Strona 8 z 26 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 18 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 258

Wątek: Motory na szlaku

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Motory na szlaku

rozumiem ze taki lesnik czy straznik ma ciezka d... i mu sie nie chce na nogach zapierniczac.. mnie by sie pewnie tez nie chcialo.Ale czemu na koniach by nie mozna???? ja sie zgadzam z barnaba!!!!

co do zakazu golenia to tez mi sie podoba :D oprocz ladnych gor by sie troche przystojnych facetow spotykalo w bieszczadach :) a fajny facet na tle krajobrazu to juz cos :)

a co do lesnikow- najbardziej bawi mnie to jak taki zajezdza swoja smierdzaca maszyna w glusze lesna, zostawiajac za soba smuge spalin i rozjezdzone koleiny i zaczyna swoja mowe ze rozbity w lesie namiot niszczy przyrode i on przyjechal jej bronic ha ha ha ha ha ha ha ha!!
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2006
    Rodem z
    stąd

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    rozumiem ze taki lesnik czy straznik ma ciezka d... i mu sie nie chce na nogach zapierniczac.. mnie by sie pewnie tez nie chcialo.Ale czemu na koniach by nie mozna???? ja sie zgadzam z barnaba!!!!

co do zakazu golenia to tez mi sie podoba :D oprocz ladnych gor by sie troche przystojnych facetow spotykalo w bieszczadach :) a fajny facet na tle krajobrazu to juz cos :)

a co do lesnikow- najbardziej bawi mnie to jak taki zajezdza swoja smierdzaca maszyna w glusze lesna, zostawiajac za soba smuge spalin i rozjezdzone koleiny i zaczyna swoja mowe ze rozbity w lesie namiot niszczy przyrode i on przyjechal jej bronic ha ha ha ha ha ha ha ha!!
    Co do tych ładnych gór i przystojnych fecetów to się zgadzam w pełnej ciągłości. Niech to będą nawet macho na swoich śmierdzących maszynach ale .... Niestety mam słabość do macho i to dużą. Stąd ten wyjątek. Tylko jak odróżnić macho od nie macho.

lucyna
    Guest

Oto jest pytanie jak odróżnić macho od nie macho. Muszę ze skruchą się przyznać, że też mam takie niezdrowe ciągnotki do macho ale warunek muszą być prawdziwi i mieć conajmniej 1.90.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Przeczytajcie sobie to-"Wojna na szlaku"
    link: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75480...as=3&startsz=x
    By to krew zalała...
    Pozdrav

lucyna
    Guest

Eee, czytałam całość wczoraj. Tam jest o tych, którzy uważają się za macho. Jako kobieta muszę stwierdzić, że jest diametralna róznica pomiędzy prawdziwym macho a bezmózgowcem. Nawet mój pies Borys Kretyn jak o tym usłyszał to zaczął wyć.
    Na poważnie podoba mi się akcja obywatelskiego sprzeciwu. Te propozycje Dertego też mogłyby sytuację rozwiązać. Plus ostre karanie tych których u nas nazywa się zieloną mafią.
    Cały czas sądzę, że nas ten problem dotyczy w niewielkim stopniu. Nie mam nic przeciwko tego rodzaju zabawom o ile nie narusza to bezpieczeństwa i nie niszczy przyrody. Ostatnio chodziłam po lasach a raczej czymś co kiedyś było lasami. Płąkać mi się chce gdy widzę te zniszczenia. Trzeba lat aby las wrócił do względej równowagi. To jest problem. Terenówkami musieli by ryć tygodniami aby w takim stopniu zniszczyć środowisko.

Bieszczadnik Awatar DUCHPRZESZŁOŚCI
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    z brzozowego gaju na Podlasiu, obecnie piaski mazowieckie

Szlak człowieka trafia, ale jak tak dalej będzie to tylko wziąć i kałuże pogłębiać piechur ominie a crosowiec wiadomo.

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Tak niestety w tym naszym kraju jest, że prawo nie radzi sobie z podobnymi procederami, brak unormowań, decyzji, nawet chęci rozwiazania problemu. Stare przepisy nie zakładały pewnie takich sytuacji. Nad aktualizacjami nikt nie pracuje, wszak decydenci są mocno zaangażowani w "ważniejsze" jak zwykle sprawy.
    Pozdrawiam
    Przemek

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Eee, czytałam całość wczoraj. Nie mam nic przeciwko tego rodzaju zabawom o ile nie narusza to bezpieczeństwa i nie niszczy przyrody. Ostatnio chodziłam po lasach a raczej czymś co kiedyś było lasami. Płąkać mi się chce gdy widzę te zniszczenia. Trzeba lat aby las wrócił do względej równowagi. To jest problem. .
    No i tu sie zgadzam w 100&, wszystko jest dla ludzi, byle do tego z głową podchodzić i nie przesadzać.
    A tak troszke jeszcze z innej beczki ale do tego co napisałaś, widziałaś na pewno w jakim stanie jest czarny szlak blisko Jaworca... Ja sie tam zastanawiam jak w tym bagnie znaleźć droge do schroniska a od dziecka tamtędy łaziłem.
    Nadleśnictwo zrobiło za przeproszeniem taki burdel, że aż głowa mała. Boli.
    Pozdrowionka!
    Sława Starym Bogom...

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    Burzyn

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Przeczytajcie sobie to-"Wojna na szlaku"
    link: http://www.gazetawyborcza.pl/1,75480...as=3&startsz=x
    By to krew zalała...
    "Ostatnio doszły kłopoty ze skuterami śnieżnymi. Fani sportów śnieżnych nie zdają sobie sprawy ze szkód, jakie wyrządza hałas. Ornitolodzy zajmujący się Gorcami zanotowali na przykład przerwane lęgi puchaczy. To wrażliwe ptaki i płoszy je najlżejszy szmer. Przestraszone nie wracają do gniazda. Wycie skuterów śnieżnych uniemożliwia też marcowe gody skrajnie wrażliwych głuszców."

Kolega ornitolog mnie pytał jak to jest na prawdę z tymi crossowcami w Gorcach. Niestety potwierdziłem mu że jest tak jak w tym artykule. Tłumaczył jak to jest z ptakami gdy taki przejedzie...
    Jako że mam w tych górach 3-10 dniowe dyżury, średnio raz na miesiąc, to często w dzień chodzę po szlakach. Chyba nie było dnia (nie tylko weekendy) aby jakaś grupa motorów czy quadów mnie nie minęła.
    Dokładnie, by to krew zalała. Zostaje tylko słysząc ryk motoru zwalone drzewa na środek dróg wyciągać. Słychać takich na 5-15 minut wcześniej, to się zdąży. Robił tak nie będę ale czy jest na to jakaś inna rada?

lucyna
    Guest

Wątpię aby kogoś z miejscowych interesowały ptaki. Na tym się nie zarobi. Inwestycje to jest teraz modne. Unia ma na to tyllle kasy. Co tam jakieś orły przednie, bociany czarne czy jakieś inne. Musi być wyciąg narciarski najlepiej w miejscu rezerwatu. Byłam u nas na zebraniu wyborczym, chłop żywemu nie przepuści.
    Ciągle słyszę o tych Gorcach. Wydaje mi się, że poprostu jest na to przyzwolenie. Z tego co pamiętam jest tam park. Oni, policja, leśnicy są bezradni. Absurd chcieć to móc.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)