Witam, zapominam się. Od kilku miesięcy moje posty czytane są z uwagą w Bieszczadach. Przepraszam za słownictwo. Fakt zagalopowałam się, wiem ode mnie oczekujecie innego zachowania. Przepraszam.
Czy jestem fanatykiem? Nie, nie jestem. Proste gdybym była to porozpinałabym już linki pomiędzy drzewami. Fakt, w ubiegłym tygodniu wpadłam na genialny pomysł aby niszczących las motocrossowców potraktować " po ukraińsku i za pomocą ukraińców" ale koledzy potraktowali moją wypowiedź poważnie , oberwało mi się i to zdrowo. Ponoć było to podrzeganie do przestępstwa, a to jest karalne.![]()
Derty i FM powiedzieli już to co ja chciałam powiedzieć. Tę kwestię mamy więc już załatwioną.
Teraz poważnie. Jest problem więc musi być rozwiązany. Samo środowisko zajmujące się turystyką i turystyką aktywną wzieło sprawę we własne ręce. W chwili obecnej trwają rozmowy w jaki sposób poprowadzić trasy dla terenówek i motocykli. Zajmują się tym praktycy, którzy są ekologami i jednocześnie lubią taką zabawę więc sadzę, że sprawa zostanie załatwiona. Nie muszę mówić,że trasy nie będą przebiegać przez tereny cenne przyrodniczo, lasy itd. Program ten koordynuje człowiek głęboko zaangażowany w promocję regionu, szczególnie swojej gminy Solina, więc jestem pewna, że zrobi wszystko aby ten problem znalazł rozwiązanie przed sezonem. Znany jest z tego, że udało mu się przedsięwzięcie z filmem reklamowym w TVN Meteo i z tego, że jest miłośnikiem forum więc mam nadzieję iż wypowie się.