Lubię takie spontaniczne sytuacje![]()
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Pozwolę sobie na parafrazę Majakowskiego:
Już czas. O Smolniku zaczynam poemat...
Nie dlatego, ze ból nasz zmalał...
czas, bo dziś już ogarnąć możemy
wielkość gryzącego nas żalu...
...Smolnik i Jimi-bliżnięta bracia-
kogo matka historia bardziej ceni?
Mówimy- Jimi a w domyśle- Smolnik
mówimy- Smolnik, a w domyśle-Jimi.
no,,,to powiedziałem co po głowie mi chodzi.
A gdzie dotychczasowy gospodarz Grzesiu gdzie uciekł?
Grzesio się ożenił i tu się muszę pochwalić, że mam w tym pewien udział, gdyż jego urocza żona - Ala przybyła po raz pierwszy do Smolnika na obozie kursowym SKPG "Harnasie", który ja prowadziłam kilka lat temu (pisałam tu na forum o tym wyjeździe). Ala (która pochodzi z mojego rodzinnego miasta) była wtedy na kursie, a tak wyszło że kursu ostatecznie nie ukończyła, za to została w Bieszczadach.
Życzę im obydwojgu na dalszej wspólnej drodze samych szczęśliwych chwil :)
A mieszkają już nie w tipi a w Grzegorzówce.
Jak podaje Wiki
Może został rolnikiem, który nie szuka żony ?Grzegorzówka – wieś w Polsce położona w województwie podkarpackim, w powiecie rzeszowskim, w gminie Hyżne.
.
A swoją drogą to chętnie bym się dowiedział co tam nowego w schronisku nad Smolnikiem ?
Może ktoś był ostatnio ?
Proszę o wykasowanie mojego poprzedniego wpisu, kącik poetycki nie tu i o ile pierwsza zwrotka jest bardziej neutralna to druga już całkiem mi się nie podoba.
Mnie się podoba taka zabawa słowem,
nie widzę w niej nic zdrożnego
Pozdrawiam
Państwo dość silne, by Ci wszystko dać jest dość silne, by Ci wszystko odebrać
Po Grzegorzu w Schronisku rezydował Michał. Teraz Schronisko nad Smolnikiem poszukuje nowego gospodarza. Radek dzwonił do mnie wczoraj w tej sprawie. Jakby ktoś był zainteresowany -odzywajcie się śmiało. Można np. zgłosić się bezpośrednio do mnie, ja udzielę wstępnych, podstawowych informacji i umówię z właścicielem obiektu czyli Radkiem. Gospodarz poszukiwany właściwie od zaraz! Wymagania (podane przez Radka) to sumienność, uczciwość, stabilna sytuacja emocjonalna. Nie wymagane doświadczenie w pracy w schronisku -możliwość przyuczenia. Poszukiwana osoba na okres sierpień -wrzesień z możliwością przedłużenia. Czyli jeżeli ktoś chciałby pracować tylko wyżej wymienionym okresie, czyli "na chwilę" -nie ma problemu.
"Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)