Hmm... jakby Ci to wytłumaczyć?Zamieszczone przez Barnaba
To co ukazałeś na fotografiach, napewno nie jest normalnymi, naturalnymi warunkami tego zwierzęcia. Pokazałeś zwierzę okaleczone (jeśli to ZOO - to okaleczone niewolą). Jeśli Twój gust zakłada, że ten wilk prawdopodobnie leży tak samo wszędzie to chyba zdecydowanie się mylisz - bo w naturalnych warunkach wilk któremu robi się zdjęcia napewno tak nie wyczekuje wszędzie na fotografa, tak sobie leżąc. Ledwo byś jego ogon zobaczył.
Nawet zakładając że w naturze wilk sobie wypoczywa leżąc, to zdjęcie takie na stronę informacyjną o zwierzęciu jest tak samo gustowne jak fotka srającego wilka (wszak też naturalna pozycja) lub fotografia królika w klatce badawczej koncernu farmaceutycznego (też leży wszędzie tak samo, ale równie dobrze jak kraty u królika tu przebija ze zdjęcia krzywda niewoli tego wilka).
Co do Pubala - czy naprawdę nie zauważyłeś iż tam także podnosiły się głosy krytyczne o jego sytuację i większość chyba zgodnie ubolewa (wg mnie słusznie) nad jego oswojeniem. Czy naprawdę myślisz że Ty jeden zwracasz uwagę na to że Pubal nie chodzi w stadzie i wyjada piknikowe jedzonko?Zamieszczone przez Barnaba
Ale widzę że sam wspominasz, że był szum o fotografowanie i obcowanie z Pubalem. Czyżbyś nie zrozumiał tego szumu i wniosków z niego płynących, o którym wspominasz?
Poza problemem oswojenia Pubal jednak był na wolności. Więc to nie była fotografia tak okaleczonego niewolą zwierzęcia. No i nie były to fotografie z zamysłem na stronę reprezentacyjną o zwierzętach, ale o problemie jednego wiadomego osobnika. Droooobna różnica.
Mam nadzieję że wytłumaczyłem, czemu użyłem słowa: "przedobrzyć".

Odpowiedz z cytatem