Witam, wybiera się ktoś może 24 stycznia do Wetliny? - poszukuję miejsca w aucie dla 1 osoby i jednego plecaka. Jeśli ktoś dysponuje takowym, będę wdzięczna - proszę o kontakt na priva.
Potrzebne miejsce z Poznania/ Wrocka/ Wawy 6-7 luty, powrót po weekendzie.
https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Kochani (jakbym nie miał interesu to pewnie bym się tak do Was nie zwracał :p )
Pilnie potrzebny transport w Bieszczady dla 500 książek, które utknęły we Wrocławiu i potrzebują się dostać do jednego z niedawno odbudowanych schronisk w Biesach. Jeśli nie wyczarujemy coś to przepadną... a szkoda by było... Jeśli wybiera się ktoś większym autem, albo wie, kto mógłby pomóc w tej sprawie to proszę o kontakt.. Możliwość przerzucania na raty.. na pewno jest jedna "meta" na przetrzymanie w Gliwicach i w Zagórzu pod Sanokiem, jeśli ktoś nie jedzie dalej...
Niedawno odpadł mi tzw. "pewniak" ...bo Kardynał Richelieu i prawo karmy i takie tam.... Jeśli znajdzie się ktoś, obiecuję rękę księżniczki i pół kurestwa. Może być samo kurestwo bez księżniczki.
Gdyby ktoś jechał tylko do Rzeszowa to można zmagazynować książki u mnie. Stąd będą już miały zapewniony transport na miejsce przeznaczenia.
"Rozum mówi nie raz: nie idź, a coś ciągnie nieprzeparcie i tylko słaby nie ulega; każdy z nas ma chwile lekkomyślności, którym zawdzięcza najpiękniejsze przeżycia." W. Krygowski
Ewentualnie chodzi też o znalezienie dla nich dachu nad głową, do czasu aż nie znajdzie się jakiś transport... to kilka (kilkanaście :) kartonów.. do wyboru do kolory, można poczytać.. a dla konwoju darmowy nocleg w ów schronisku.. i pewnie coś jeszcze, na razie nie mam pomysłu. :)
Da się zrobić. Warunkiem koniecznym byłoby zapakowanie książek w kartony (aby nie doznały krzywdy w podróży) i podwiezienie do wskazanego miejsca we Wrocławiu. Ciężar jednego opakowania nie powinien przekraczać możliwości transportowych wątłego tragarza (nie uniosę więcej, niż 15 kg). Jeśli da się to zorganizować, wyśle Ci adres owego miejsca we Wrocławiu.
Książki mogę złożyć u Bazyla lub w innym, suchym i ciepłym miejscu w Rzeszowie lub Jarosławiu.
Dzięki Wojtku... logistyka się rozpędza, kombinuję tragarzy...
Jakby ktoś miał wątpliwości co do trafności wyboru Forumowicza roku, to polecam powyższe 6 postów!!
Wojtek jest Forumowiczem, conajmiej, dziesięciolecia...(żeby nine powiedzieć XXI w.)
Pozdrawiam![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki