chatki bieszczadzkieczy jest wogule taka mapa albo czy schrony przeciw deszczowe będą zanaczone
chatki bieszczadzkieczy jest wogule taka mapa albo czy schrony przeciw deszczowe będą zanaczone
I owszem,jest taka mapa,ale jest bardzo słabo dostępna i niech tak zostanie.
Pozdrav
A ja wiem jak sie taka mapa nazywa- Mapa Własna. grrrr
https://wydawnictwo.lesneoko.com- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
... i wszystko jasne...Zamieszczone przez Browar
![]()
No dobra, Dyfre. Jak już zapytałeś to należy Ci się rzeczowa odpowiedź. Deszczochrony, wiaty, szałasy itp masz zaznaczone chyba na wszystkich mapach. Jedynie mapa Compassu wyd.IV (spośród czterech różnych wydawnictw jakie posiadam) nie ma ich w legendzie, ale jednak też ma zaznaczone na mapie trójkącikami.
Natomiast chatek bieszczadzkich - nie znam takiej mapy na której by były. I wszyscy "bieszczadnicy" wiedzą że publikowanie ich lokalizacji byłoby błędem, bo w naszym społeczeństwie szybko groziła by im zagłada. Ale jeśli kiedyś z kimś stąd będzie Ci dane być razem na wyprawie, umówisz się na "akuratną" trasę, a po drodze będzie pasowało zatrzymać się w chatce, to zapewne nie będzie Ci odmówiona ta okazja.
Od razu też uprzedzam że nie ma tu najlepszej mapy, bo każda ma jakieś braki. No może za wyjatkiem mapy która jest ukazana na:
http://forum.bieszczady.info.pl/bies...-0-asc-48.html
Trzeba samemu dla siebie wybrać najlepszą z dostępnych na rynku. Ja powiem że osobiście na szlaku używam przynajmniej dwóch różnych wydawnictw.
pozdrawiam
malo :wink:
Zamieszczone przez malo
:D
Na starych mapach kilka jest zaznaczonych. Nie zniechęcaj się. Kilka chatek znalazłem sam. Myślę, że Tobie też się to uda.Zamieszczone przez Browar
Wiem, że kilka chatek pokazał Ci Ojciec, więc nie bądź taki gierojZamieszczone przez Barnaba
![]()
![]()
Pozdrawiam
bertrand236
Zamieszczone przez bertrand236
więc Dyfre..... wiesz do kogo pisaćZamieszczone przez bertrand236
![]()
https://wydawnictwo.lesneoko.com- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!
Ależ jest taka mapa ale jak pisałem bardzo słabo dostępna,zero kłamstwZamieszczone przez malo
![]()
Pozdrav
Browar daj chociaz cynk na PW. Czyżby to było jakieś extra wydanie. Pytam w celach kolekcjonerskich, lokalizację głównych chatek dzięki Dobrym Ludziom już poznałem.
Pozdrawiam.
gdyby wszystkie bieszczadzkie chatki, wiaty, szalasy byly na jednej mapie, ktora lezalaby w kazdej ksiegarni i kazdy moglby ja kupic- to chyba przestaloby miec urok... ciesze sie ze takiej mapy na razie nie ma w obiegu- i nogi z d.. bym powyrywala tym z compasu co na mapach sudetow umieszczaja napisy typu "chatka pod.." i dokladna lokalizacje... mogliby wstawic trojkacik, kwadracik i tyle...i jeszcze opis miejsca i dojscia na odwrocie..zabic to malo :( dobrze ze jeszcze do bieszczad sie tacy nie dorwali..
a co do map bieszczad- na niektorych chatki sa zaznaczane znakiem zabudowania, czy szalasu, czasem w dobrym miejscu, czasem w troche zlym.. czasem mozna przy duzym samozaparciu wygrzebac cos w necie o chatce, czasem jakis spotkany czlowiek , gdy poczuje do ciebie sympatie zdradzi ci bardzo duzo..
na mapie Ruthenusa jest duzo takich miejsc/obiektow gdzie baaaardzo mnie ciagnie sprawdzic czy to "cos" jest chatką, drwalowka czy czyms innym..czy nic tam nie ma..
wiele razy szukajac chatek natrafialam na stara pasieke, ukryty w lesie domek letniskowy czy zarosle burzany moze skrywajace jakies fundamenty..ale czasem i chatka sie znalazla
pewnie ze kazdy z nas chcialby miec taka mape- pod warunkiem ze nie mialby jej nikt inny![]()
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki