No właśnie to mnie dziwi. Jak można się tak okrutnie pomylić. Ja zacząłem nawet podejrzewać że to było celowe działanie.Zamieszczone przez malo
Rozumiem że może jak robiono mapę poziom urządzeń GPS był trochę inny, poza tym nie wiem w którym roku robiono mapę, ale dopiero bodaj 2 lata temu USA wyłaczyło urządzenia celowo obniżające dokładność GPSów. Obecnie dokładność na poziomie 10-15 m to jest standard.
Fakt przy samym Cz.M na dole moj GPS gubi satelity, ale urządzenia najnowszej generacji z chipem SIRF III już powinny być wolne od tych wad.
Podsumowując - jeśli mapę opracowywano przed 2004 rokiem lokalizację Cz.M można zrzucić czesciowo na satelity GPS (celowo obniżona przez USA dokładność), jeśli zaś robiono to później, to ewidentnie zawinił człowiek. Fizycznie nie ma możliwości, aby GPS zarejestrował slad z takim błędem.
A to jest akurat prawda.Zamieszczone przez malo
Generalnie ja tez myślałem, że jak kupie GPS to już mapa i kompas nie będą potrzebne - jesli ktoś tak myśli, to jest w duzym błędzie. Pewne wynalazki sa niezastąpione - od wieków.
Stosowana ze ślepą wiarą - na pewno.Zamieszczone przez malo

Odpowiedz z cytatem