Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 23

Wątek: Bieszczadzkie Anioły

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Viki
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Opoczno

Domyślnie Odp: Bieszczadzkie Anioły

Cytat Zamieszczone przez buba
    a ja mam dziwny sentyment do "Bazy.." wiem ze tam glosno, halasliwie i wogole , ale zawsze spotkam tam jakis dawno nie widzianych znajomych :D wiec i wetlina ma swoje plusy :)
    Masz świętą rację. A tak wogóle to Bieski były są i bedą. Czy komuś to sie podoba czy nie. A jakie bedą zależy tylko od nas samych.
    Biesołazy wszystkich krajów! Łączcie się!
    Pozdrawiam. Viki
    http://www.odkryjbieszczady.pl/

Na forum od
    07.2005
    Rodem z
    wielkopolska/w-wa

Byłem w tym roku na "gwoździu programu",czyli koncercie przy "Cieniu PRL-u".Skojarzenie mam z Jarocinem,w połowie lat 80-tych.Wiem,że ta impreza jest dla niektórych kultowa-ja patrzę na to przez pryzmat syfu i pijaństwa bardzo młodych ludzi,wręcz dzieci.Trochę interesuję się fotografią,starałem się nie robić fotek tym dzieciakom...jednak sam klimat chyba uchwyciłem.Jak wrzuce fotki na moją stronę,to zamieszczę link-do pooglądania.

Bieszczadnik Awatar Marcin
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Zagórz

15/04/2009

ANIELSKO I SIELSKO BĘDZIE NAM POD BIESZCZADZKIM NIEBEM!

Witajcie Kochani,

Myślę, że nadszedł najwyższy czas na uchylenie rąbka tajemnicy związanej z tegorocznymi Bieszczadzkimi Aniołami. Z wielkim poczuciem wyróżnienia, ale i odpowiedzialności, pragnę przywitać się z Wami w roli osoby odpowiedzialnej za sferę artystyczną festiwalu.

Już za cztery miesiące spotkamy się pod tym samym sierpniowym niebem, pełni radości, serdeczności, spragnieni klimatu, który tak bardzo kochamy, klimatu naszego Bieszczadu.

Zewsząd docierają do mnie zapytania, jak będą wyglądały tegoroczne Aniołki, cóż będzie w programie, ile będzie trwał Festiwal, czy aby na pewno sobie poradzimy?

Zacznijmy więc od początku... Bieszczadzkie Anioły odbędą się w dniach 12-16 sierpnia 2009. Artyści jakich zaprosiliśmy do anielskich koncertów to: Stanisław Sojka, Carrantuohill, Robert Kasprzycki Band, Bisquit, Wolna Grupa Bukowina, Bez Jacka, Słodki Całus od Buby, Małżeństwo z Rozsądku, Marek Andrzejewski i Grupa Niesfornych, Asia Kondrat, Ewelina Marciniak, Krzysztof Napiórkowski, Sergiusz Stańczuk, Tolek Muracki, Piotr Lubertowicz, Piotr Kędziora, Grupa Bohema.

Przygotowaliśmy dla Was dwa dni koncertów w Gminnym Centrum Kultury i Ekologii (środa i czwartek), oraz kolejne dwa dni koncertów plenerowych (piątek i sobota) i to wszystko w Cisnej. Niedziela zaś jawi się jako zwieńczenie imprezy podczas Mszy i koncertu w Łopience. Podczas Bieszczadzkich Aniołów nie zabraknie również przeglądu piosenki bieszczadzkiej, turnieju poetyckiego czyli "Bieszczadzkich Dusiołów", targów rękodzieła artystycznego, maratonu filmów bieszczadzkich, wernisażu malarskiego... i wielu innych atrakcji, które banalnie nazwę niespodzianką.

Szczegółowy program podamy wraz z opublikowaniem plakatu festiwalowego.

Zapraszamy więc w ten sierpniowy czas do obcowania z dźwiękiem, słowem i Bieszczadem.

Anielsko i sielsko pozdrawiam.

Rafał Nosal
    Dyrektor Artystyczny Bieszczadzkich Aniołów 2009
    http://www.bieszczadzkieanioly.art.pl/news.html

Tzn. że w Cisnej będzie to... Na stadionie
    Śpieszcie się robić zdjęcia kościołku w Cisnej... tak szybko odejdzie...

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

offtopowo dosyć

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    pogórze

Może faktycznie warto choć raz spróbować. Do tej pory zawsze unikałam tego typu imprez. Wolę ciszę i spokój.... Dawno nie byłam w Biesach... już 4 lata.... tęsknię za tymi górami. Hej buba Robert Frost jest spoko. Ja też go lubię.
    pozdrawiam
    Małgośka

Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    von Pabianitz

Talking Odp: Bieszczadzkie Anioły

Ja nie byłem 5, ale jadę w sierpniu. No już sie doczekać nie mogę. A moja CÓRCIA BEDZIE PIERWSZY RAZ

lucyna
    Guest

Czekajcie. Nie wiem co dzieje się w Bieszczadach. Słyszałam, że Bieszczadzkie Anioły są w Dołżycy w Cieniu PRL. Mówiąc wprost zadzwoniłam do Mirka i się zapytałam. słowa krytyki wobec parku są chyba nie na miejscu.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Czekajcie. Nie wiem co dzieje się w Bieszczadach. Słyszałam, że Bieszczadzkie Anioły są w Dołżycy w Cieniu PRL. Mówiąc wprost zadzwoniłam do Mirka i się zapytałam. słowa krytyki wobec parku są chyba nie na miejscu.
    Nie rozumiem?Jeżeli BA przeniesione zostały z powodu przyrody to chyba dobrze.
    Pozdrav

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Bieszczadzkie Anioły są w Dołżycy w Cieniu PRL. Oficjalny ponoć powód to ten, że Camping Górna Wetlinka nie posiada badań wytrzymałości dachu, pod którym odbywały się poprzednie imprezy. Byłem 1,5 dnia w Bieszczadzie i tak się dowiedziałem.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2005
    Rodem z
    Rzeszów-Ostrowiec Św

Tak tak dokładnie. BA zostały "przeniesione" z Grn Wetlinki do Cieniu PRL.
    Pani inspektor miała zrobić ekspertyzę dachu i .. nie zrobiła.
    Tak to z tymi inspektorami

Pozdrawiam
    andzia
    ... w górach jest wszystko co kocham...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)