Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: W Bieszczady z rodzinką!? Proszę o pomoc!

Mieszany widok

Domyślnie Odp: W Bieszczady z rodzinką!? Proszę o pomoc!

Liczyłem że ta trasa zajmie nam wg wskazań mapy 7h i wystarczy że zaczniemy trasę nawet o 8 czy 9 to zejdziemy z gór jeszcze kilka godzin przed wieczorem.

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez kamildsan
    Liczyłem że ta trasa zajmie nam wg wskazań mapy 7h i wystarczy że zaczniemy trasę nawet o 8 czy 9 to zejdziemy z gór jeszcze kilka godzin przed wieczorem.
    Teoretycznie tak, ale jesli rodzinka nie jest zaprawiona, a z nieba będzie sie lał taki zar jak dzis czy wczoraj to policz sobie nawet 9 godzin :)

Bieszczadnik
    Na forum od
    05.2006
    Rodem z
    Łorsoł

Ja zrobiłem tą trasę w maju (zakończyłem w Wołosatym) ale po drodze napotkałem 3 elementy opóźniające:
    1. Niezgodność tras na mapie ze szlakowskazami.
    2. Częste postoje (niektóre nawet dosyć długie) ze względu na widoki i zdjęcia tychże
    3. Tempo marszu - plecaczek 30 kg

Na to drugie trzeba naprawdę wziąć poprawkę bo nie ma co gnać przed siebie tylko korzystać z widoczności i pogody.

Według szlakowskazów UG - Szeroki - Halicz - P.Bukowska - Wołosate zajmuje jak mnie pamięć nie myli 7h (musiałbym zerknąć na zdjęcia) i pozostaje jeszcze powrót do UG (po takim dniu ze 2h).

Pozdrawiam

Ja dałbym sobie radę na pewno ale skoro tak mówicie... Muszę się poważnie zastanowić. A sami może proponujecie jakieś trasy?? Dziękuje wszystkim za odezwę!!!!!

Bieszczadnik Awatar naive
    Na forum od
    09.2004
    Rodem z
    Dolina Sanu

Ja bym Ci proponował podobny wariant tzn. rano podjechać do Wołosatego a potem przez przeł. Bukowską , Halicz, Tarnicę i Szeroki Wierch do Ustrzyk Górnych. Najlepiej sie idzie rano czyli około 8-mej. Gdyby rodzinka odpadała od peletonu to z Tarnicy możesz ją "spuścić" do Wołosatego skąd mogą podjechać autobusem do Ustrzyk. Ale jeśli dojdą pod Tarnicę , to dalej dadzą radę, wszak do samych Ustrzyk ciągle jest z górki. W proponowanym przeze mnie wariancie masz zapas jakichś 1,5 - 2 godzin na nieprzewidziane przypadki.

Okrężną trasę można ustalic nastepująco : Ustrzyki Górne- Wielka i Mała Rawka - przeł Wyżniańska - Połonina Caryńska - Ustrzyki górne. I tu też w razie gdyby ktoś "odpadał" , można go zostawić na przełęczy Wyżniańskiej skąd dojedzie sobie do UG busem.
    Ostatnio edytowane przez naive ; 11-07-2006 o 18:18
    Pozdrawiam
    naive

Cytat Zamieszczone przez naive
    Ja bym Ci proponował podobny wariant tzn. rano podjechać do Wołosatego a potem przez przeł. Bukowską , Halicz, Tarnicę i Szeroki Wierch do Ustrzyk Górnych. Najlepiej sie idzie rano czyli około 8-mej. Gdyby rodzinka odpadała od peletonu to z Tarnicy możesz ją "spuścić" do Wołosatego skąd mogą podjechać autobusem do Ustrzyk. Ale jeśli dojdą pod Tarnicę , to dalej dadzą radę, wszak do samych Ustrzyk ciągle jest z górki. W proponowanym przeze mnie wariancie masz zapas jakichś 1,5 - 2 godzin na nieprzewidziane przypadki.

Okrężną trasę można ustalic nastepująco : Ustrzyki Górne- Wielka i Mała Rawka - przeł Wyżniańska - Połonina Caryńska - Ustrzyki górne. I tu też w razie gdyby ktoś "odpadał" , można go zostawić na przełęczy Wyżniańskiej skąd dojedzie sobie do UG busem.
    Bardzo dobry pomysł z tą pierwszą trasą!! Druga opcja z Rawka... No cóż troche nie widzi mi się. Wolałbym przejść całą Poł. Caryńską w pierwszy dzień na rozgrzewkę, natomiast tą pierwszą trasę z Tarnicą w drugi. W trzeci dzień rodzice powiedzieli że pojadą sobie gdzieś odpocząć (Solina czy cuś) więc trzeci dzień mam tylko dla siebie. Chciałbym dojść na Kremanaros...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)