czaesc.
jade nie dlugo w bieszczady,mam male doswiadczenie z tym regjonem polski.
moze ktos nie dawno wrocil z tych okolic?
interesuje mnie jak wiele turystow w tym okresie tam łazi i gdzie najwiecej?
pzdr.
czaesc.
jade nie dlugo w bieszczady,mam male doswiadczenie z tym regjonem polski.
moze ktos nie dawno wrocil z tych okolic?
interesuje mnie jak wiele turystow w tym okresie tam łazi i gdzie najwiecej?
pzdr.
O!! To masz dużo do zobaczenia
Całe bieszczady są oblężone bo to sezon od Komańczy-Cisnej-Wetliny po Ustrzyki Grn
Gdzie konkretnie chcesz jechać? Czego oczekujesz? Jakie warunki? Namiot? Kwatera? hotel??
Na jak długo? Ile osób?
Pozdrawiam
andzia
... w górach jest wszystko co kocham...
A ilu się jeszcze wybiera np: ja i to jeszcze kilkakrotnie w tym roku.
Mam taką nadzieję.
Pozdrawiam
Wojtek legionowo
Co to znaczy oblężone;{.,nie przerazaj mnie.Czy mam spodziewac tlumów coś jak na szlaku na morskie oko?
Konkretnie nie wiem gdzie ,korca mnie okolice szczytu Opołonek,pózniej bede szedł w strone Tatr ,dokad dojde to dojde,no i zalew Solina .
Warunki jak najbardziej namiot lub pod chmurka.
Ide sam.
Na jak długo nie wiem (to mi sie najbardziej podoba)
Nie no, procesji typu Morskie Oko to raczej nie zobaczysz, ale na Wetlińskiej i Caryńskiej bywa podobnie (choć nie ta skala i nie ten tłum). Jeśli szukasz ciszy i spokoju, omijaj połoniny, za to czerwony szlak graniczny w sam raz - nawet w sezonie nie ma tragedii. I jest wiele innych tylko pozornie mało atrakcyjnych zakątków.
Gratuluję i zazdroszczę luzu typu "nie wiem, na jak długo i nie wiem, gdzie" :)
Ech, chciałoby się tak...![]()
Drobna uwaga: polski szlak czerwony biegnie w Bieszczadach po granicy państwa tylko przez chwilę w okolicy Okrąglika. Polski szlak graczniczny jest znakowany na niebiesko a biegnący razem z nim od Kremenarosa szlak czerwony jest słowacki. Ten słowacki szlak nie musi być pokazany na wszystkich polskich mapach (choć oczywiście często jest). To tak tytułem wyjaśnienia dla mającychZamieszczone przez MF
PozdrawiamZamieszczone przez biafra
Bartek
Czterech panów B.
To dlaczego nie ma zejscia na Słowację??Zamieszczone przez bmiller
Z Kremenarosa można tylko wrócic się przez Rawki do Ustrzyk, Wetliny albo do schorniska po Mała Rawką albo 5h na Rabią skałę a na Słowacje zejscia nie ma.
Bo tam nie ma przejścia granicznego. Najbliższe jest na przełęczy nad Roztokami. Może kiedyś, jak wejdzie układ z Schengen..
A co rozumiesz przez: zejścia nie ma.Zamieszczone przez Yoolia
Bo jeśli chodzi o szlaki schodzące na Słowację - to są. Najlepiej je pokazuje mapa wydawnictwa ExpressMap. Schodzą szlaki na Słowację z: Kremenarosa, Czerteża, Rabiej Skały, spod Dziurkowca, no przełączy nad Roztokami - jest tych szlaków schodzących na słowacka stronę niemało.
Ale formalnie (ze wzgl że nie jestesmy w strefie Schengen) - można tylko zejść dopiero w przełęczy nad Roztokami.
(widzę że się sklikaliśmy z Dziabką)
pozdrawiam
malo :wink:
Ale w okolicach szczytu Opołonek to nie wolno... Tam szlaku nie ma. Nie radziłabym się tam pchać.
W lecie Bieszczady są zatłoczone w najbardziej widokowych i znanych miejscach - gniazdo Tarnicy, obie połoniny. Co ciekawe, Bukowe Berdo i Rawki już nie jest tak oblęzone.
Jeżeli nie chcesz przepychac się w tłumie to polecam np Jasło - mini-połonina. Łopiennik, Chryszczatą, itp.
Można zrobić tak, zeby łazić po Bieszczadach i przez dwa tygodnie nie spotkać żywego ducha.
Pozdrawek
madziab
Ostatnio edytowane przez dziabka1 ; 09-07-2006 o 17:37
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki