Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Bacówka pod Rawką

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Domyślnie Odp: Bacówka pod Rawką

Cytat Zamieszczone przez buba
    wedlug mnie swinstwem by bylo gdyby ta turystka wystapila do sadu. Gospodarze schroniska zachowali sie wlasciwie- wezwali karetke, pokryli koszty leczenia.. czy jak bede w domu kumpla i mi lampa spadnie na glowe - to mam go skarzyc za to? jakos nie rozmiem tego sposobu myslenia...
    Wiesz buba, gospodarz odpowiada za stan obiektu/mieszkania itd. Trza sprawdzać, czy lampa się trzyma solidnie, co leży również w interesie samego gospodarza :P Tyle, że akurat sądzenie właściciela mieszkania byłoby bardziej na miejscu niż dzierżawcy schroniska, który uwikłany jest w politykę zdzierania skóry z niego za każdy remont i naprawę. Wielu chciałoby coś poprawić, ale mają za małe fundusze na to, albo jeśli coś ruszą, to podwyższa się im czynsz za podwyższenie standardu.
    Oczywiście można też powiedzieć 'skoro się zgodzili na takie warunki, to teraz są jedynymi odpowiedzialnymi'. Ale to doprowadzi do sytuacji, że za chwilę nie będzie sieci schronisk w górach, a przynajmniej pttkowskich. A może o to chodzi? O przygotowywanie do 'prywatyzacji'? Wzorców wszak PTTK miało wiele, jak to zorganizować. SLD - wielki nauczyciel prywatyzowania - nie próżnował ;>

Nastawienie PTTK w tej sprawie prowadzi do takich paradoksów, jak na Kudłaczach, gdzie wodę widuje się przy roztopach i w czasie deszczu :P
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez damian
    Nie martw się Derty, Maciejowa przeżyje! Moją ulubioną jest natomiast bacówka na rycerzowej, zwłaszcza od końca września!!!to prawie pustelnia po sezonie!!!
    Dzięki za pocieszenie :) Też wierzę, że jednak nie będzie źle. A Rycerzowej na jesieni jeszczem nie zaznał :) Trza by kiedyś potuptać:D

eksportową śliwowicję

Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    von Pabianitz

Nie dobijajacie mnie. w sierpniu chce sobie posiedzieć na rawkach tydzień. I mam nadzieję, że nic sie nie urwie...

Bieszczadnik Awatar Henek
    Na forum od
    01.2004
    Rodem z
    Rzeszow

Sauronet pisze [QUOTE][/QUOTE]Nie dobijajacie mnie[QUOTE][/QUOTE]

Chciałem zauważyć , że częściej zdazają się w Bieszczadach przypadki porażenia piorunem niż urwania balkonu.
    Kto nie bierze tego ryzyka pod uwagę może jednak powinien zostać w domu ?

P.S. Czy jest gdzieś miejsce , gdzie przypadki losowe się nie zdarzają ?

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez sauronet
    Nie dobijajacie mnie. w sierpniu chce sobie posiedzieć na rawkach tydzień. I mam nadzieję, że nic sie nie urwie...
    Nie urwie. To był wypadek. Bardzo lubię to miejsce i oraz psy i ludzi tam mieszkających. Psy w pierwszej kolejności bo Kryś szczeniak, który rośnie jak na drożdżach, przyjął mnie do rawczańskiego stada. Przez kilka tygodni mnie ignorował, wyłaziła z niego krew pół malabuta pół wilka. Dopiero, gdy jego pani mnie przedstawiła zaakceptował mnie, zaczął się ze mną bawić i od razu usiłował mnie sobie podporządkować. Dla samego Krysia warto odwiedzić schronisko. Jest ulubieńcem turystów. A poza tym mają dziwną herbatkę, którą częstują przewodników. Pyszna i po wypiciu robię się wesoła.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez lucyna
    Nie urwie. To był wypadek. [...] A poza tym mają dziwną herbatkę, którą częstują przewodników. Pyszna i po wypiciu robię się wesoła.
    Wypadek nie wypadek - hospodar ma pilnować, żeby goście byli bezpieczni. Może po prostu teraz wszyscy dzierżawcy bacówek przyjrzą się nieco konstrukcji obiektów, która miała czas się zużyć?
    A co do herbatki - prąd rozwesela i rozaniela... Wczoraj testowałem maliniaczek z herbatką :)
    Sauronet - Jedź z namiotem bez balkonu :D

eksportową śliwowicję

Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    von Pabianitz

chciałbym, ale jadę z dzieckiem po raz pierwszy w góry i nie bardzo mogę pod namiot. Ale może w przyszłym roku....

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)