Strona 2 z 4 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 48

Wątek: Remont drogi Brzego Górne - Dwernik

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006

Domyślnie Odp: Remont drogi Brzego Górne - Dwernik

No w sumie to mnie jest troche żal tych dziurawych dróg, kiedy byłem na trasie Terka - Dołżyca to brakowało drogowcom do ukończenia tak gdzieś ponad 100 metrów ale już wtedy ta droga wyglądała inaczej niz kiedyś (czyt. niedawno), strasznie dużo samochodów się tędy poruszało i spacer napewno wtym czasie czy przejażdzka rowerem niebyłaby tak fajna jak kiedyś.
    Pierwszych demonów prędkości także zauważyłem, chcieli pewnie sprawdzić jak to się jedzie po nowym asfalcie z dużą prędkością bo w końcu w bieszczadach jest go tak mało.

Poprostu każde miejsce gdzie były zniszczone drogi straci swój urok, wędrówka piesza niebędzie już tak przyjemna, a na trasie U. Górne - Wołosate czy jeszcze w innych miejscach np. Polana - Lutowiska wolałbym aby była droga szutrowa która wygląda bardziej "naturalnie" w przyrodzie.

Cytat Zamieszczone przez nexus Zobacz posta
    na trasie U. Górne - Wołosate czy jeszcze w innych miejscach np. Polana - Lutowiska wolałbym aby była droga szutrowa która wygląda bardziej "naturalnie" w przyrodzie.
    zgadzam sie z ta tezą, ale jest pewien problem. Utrzymanie nawierzchni szutrowej w górach jest dosyć kosztowne i wymaga corocznych poprawek.
    Piękne jest to, co podoba się całkiem bezinteresownie.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    a moze tez asfalt na tarnice?? pewnie czesc ludzi tez by sie ucieszyla ze mozna poogladac widoki nie wychodzac z klimatyzowanej bryki?? i predkosci mozna by nie redukowac i szybciej by bylo niz lezc pod gore...wiecej szczytow by zaliczyl jednego dnia. A zeby miejscowi zarobili to na szczycie platny parking i budke z hotdogo-pamiatkami.

moze to bardzo dalekosiezna wizja ale krok o kroku...
    Buba, nie przesadzaj... Dla nas przyjeżdżających w Bieszczady nie remontowane drogi to atrakcja (mniej ludzi!). Co natomiast powiesz ludziom tam mieszkającym? Czy chciałabyś, żeby żyli w XIX-wiecznej rzeczywistości?
    Nikt tu nie mówi o asfalcie na Tarnicę, tylko o przyzwoitych warunkach życia i komunikowania się.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    Buba, nie przesadzaj... Dla nas przyjeżdżających w Bieszczady nie remontowane drogi to atrakcja (mniej ludzi!). Co natomiast powiesz ludziom tam mieszkającym? Czy chciałabyś, żeby żyli w XIX-wiecznej rzeczywistości?
    Nikt tu nie mówi o asfalcie na Tarnicę, tylko o przyzwoitych warunkach życia i komunikowania się.
    Już odrobiliśmy ideologiczną dyskusję na ten temat:
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...B3%BFyca-terka
    Miejscowym ta droga jest tak potrzebna jak psu buty.Natomiast przyda się aby wygodnie wozić zmotoryzowane dupska.Buba (niestety) ma rację
    Pozdrav

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Już odrobiliśmy ideologiczną dyskusję na ten temat:
    Miejscowym ta droga jest tak potrzebna jak psu buty.Natomiast przyda się aby wygodnie wozić zmotoryzowane dupska.
    Nie powiesz chyba, że w Krakowie nikt nie jeździ samochodami tylko dlatego, że drogi/ulice są tam potrzebne jak psu buty...

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Miejscowym ta droga jest tak potrzebna jak psu buty.
    Ciekawe, chciałbym poznać opinię miejscowych na ten temat, bo szczerze wątpię.
    Ale jeśliby nawet tak było, to skoro droga nikomu niepotrzebna, należałoby ją zamknąć dla ruchu kołowego, a nie utrzymywać dziurawą.

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Po co ta ironia? Jeśli droga jest dopuszczona do ruchu, to co w tym złego, że będzie w dobrym stanie? Lepiej, jak ludzie będą sobie zawieszenia rozwalać na dziurach?
    Nikt nie mówi, żeby budować nowe drogi, chodniki na Tarnicę i budki z frytkami na szczytach, Ale, u licha, jak już jest droga to niech będzie przejezdna a nie przypomina krajobrazu po bombardowaniu.

lucyna
    Guest

No nie Browar. Miejscowym ta droga jest potrzebna. Psu buty też są czsami potrzebne. Ludzie tu mieszkający też mają prawo wozić dupska po dobrej drodze. Przedwczoraj jechałam tą drogą autokarem. Przejeżdżałam obok pewnego pana, który nam pokazał bardzo brzydki gest. Ta dyskusja zaczyna mi przypominać tego pana.

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Ależ sam jeżdżę,miejsowym też nie skąpię, ale w tym wypadku nie zgodzę się że ta droga jest szerzej przez miejscowych używana.To tak jak z drogą Muczne-Pszczeliny:po co jeździć do Pszczelin??Gmina i sklepy,szkoła jest w Lutowiskach,nadleśnictwo w Stuposianach.To samo z w/w drogą.
    Pozdrav

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

po dziurawej drodze tez sie da przejechac- trzeba tylko ograniczyc predkosc.. moze jest nawet bezpieczniej bo nikt nie zasuwa stową... wiem, bo mam na swoim osiedlu na slasku drogi nawierzchni skorodnego i nie cierpie z tego powodu (jezdze tez samochodem a nie na osiolku ) i ciesze sie z nich bo mi idioci nie urzadzaja wyscigow motorow pod oknem ani nikt nie objezdza miasta pod moim oknem.. po prostu wjezdza tu ten kto musi i kto bardzo chce... i mam nadzieje ze dlugo tak pozostanie.

a dyskusja fajnie jak jest dyskusją a nie tylko biciem poklonow przed kazdym kolejnym metrem asfaltu ...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)