Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 48

Wątek: Remont drogi Brzego Górne - Dwernik

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Domyślnie Odp: Remont drogi Brzego Górne - Dwernik

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    a moze tez asfalt na tarnice?? pewnie czesc ludzi tez by sie ucieszyla ze mozna poogladac widoki nie wychodzac z klimatyzowanej bryki?? i predkosci mozna by nie redukowac i szybciej by bylo niz lezc pod gore...wiecej szczytow by zaliczyl jednego dnia. A zeby miejscowi zarobili to na szczycie platny parking i budke z hotdogo-pamiatkami.

moze to bardzo dalekosiezna wizja ale krok o kroku...
    Buba, nie przesadzaj... Dla nas przyjeżdżających w Bieszczady nie remontowane drogi to atrakcja (mniej ludzi!). Co natomiast powiesz ludziom tam mieszkającym? Czy chciałabyś, żeby żyli w XIX-wiecznej rzeczywistości?
    Nikt tu nie mówi o asfalcie na Tarnicę, tylko o przyzwoitych warunkach życia i komunikowania się.

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez MF Zobacz posta
    No i super Gratulacje dla drogowców.
    Ech... jakby tak jeszcze nowy dywanik na drodze UG - Wołosate... Jak już się tak rozpędzili ;-) No może nie teraz, już zimno, ale tak na wiosnę...
    Z tego co wiem odcinek U. Górne - Wołosate jest przewidziany na wiosnę przyszłego roku.
    Pozdrawiam
    Przemek

Bieszczadnik Awatar JarekBartek
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Polej Zobacz posta
    Z tego co wiem odcinek U. Górne - Wołosate jest przewidziany na wiosnę przyszłego roku.
    Bardzo pozytywna informacja - wygląda na to, że Bieszczady będą miały niedługo najlepsze drogi w tym kraju. Oby tylko nowe nawierzchnie nie dały się zimie. Kończę, bo zżera mnie zazdrość...

Cytat Zamieszczone przez nexus Zobacz posta
    na trasie U. Górne - Wołosate czy jeszcze w innych miejscach np. Polana - Lutowiska wolałbym aby była droga szutrowa która wygląda bardziej "naturalnie" w przyrodzie.
    zgadzam sie z ta tezą, ale jest pewien problem. Utrzymanie nawierzchni szutrowej w górach jest dosyć kosztowne i wymaga corocznych poprawek.
    Piękne jest to, co podoba się całkiem bezinteresownie.

Bieszczadnik Awatar Jaro
    Na forum od
    02.2004
    Rodem z
    50°02'11''N 21°59'02,6''E

Cytat Zamieszczone przez Polej Zobacz posta
    Z kolei z tego co ja wiem, to ten odcinek mial byc remontowany juz w tym roku.
    Pozdrawiam
    Jaro

Ten post wyraża moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez podania przyczyny.

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez Jaro Zobacz posta
    Z kolei z tego co ja wiem, to ten odcinek mial byc remontowany juz w tym roku.
    To byłoby wspaniale. Jednak czy zdążą ? Teraz to właściwie "ostatni gwizdek" na roboty drogowe przed nadejściem jesiennych opadów i niskich temperatur.
    Pozdrawiam
    Przemek

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
    Buba, nie przesadzaj... Dla nas przyjeżdżających w Bieszczady nie remontowane drogi to atrakcja (mniej ludzi!). Co natomiast powiesz ludziom tam mieszkającym? Czy chciałabyś, żeby żyli w XIX-wiecznej rzeczywistości?
    Nikt tu nie mówi o asfalcie na Tarnicę, tylko o przyzwoitych warunkach życia i komunikowania się.
    Już odrobiliśmy ideologiczną dyskusję na ten temat:
    http://forum.bieszczady.info.pl/show...B3%BFyca-terka
    Miejscowym ta droga jest tak potrzebna jak psu buty.Natomiast przyda się aby wygodnie wozić zmotoryzowane dupska.Buba (niestety) ma rację
    Pozdrav

lucyna
    Guest

No nie Browar. Miejscowym ta droga jest potrzebna. Psu buty też są czsami potrzebne. Ludzie tu mieszkający też mają prawo wozić dupska po dobrej drodze. Przedwczoraj jechałam tą drogą autokarem. Przejeżdżałam obok pewnego pana, który nam pokazał bardzo brzydki gest. Ta dyskusja zaczyna mi przypominać tego pana.

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005

Cytat Zamieszczone przez Browar Zobacz posta
    Już odrobiliśmy ideologiczną dyskusję na ten temat:
    Miejscowym ta droga jest tak potrzebna jak psu buty.Natomiast przyda się aby wygodnie wozić zmotoryzowane dupska.
    Nie powiesz chyba, że w Krakowie nikt nie jeździ samochodami tylko dlatego, że drogi/ulice są tam potrzebne jak psu buty...

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Ależ sam jeżdżę,miejsowym też nie skąpię, ale w tym wypadku nie zgodzę się że ta droga jest szerzej przez miejscowych używana.To tak jak z drogą Muczne-Pszczeliny:po co jeździć do Pszczelin??Gmina i sklepy,szkoła jest w Lutowiskach,nadleśnictwo w Stuposianach.To samo z w/w drogą.
    Pozdrav

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)