Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Z Ustrzyk G. nad Solinę

darekd
    Guest

Domyślnie Z Ustrzyk G. nad Solinę

Witam serdecznie użtkowników tego forum.

Za kilka dni wybieram sie z dziewczyną w Bieszczady pod namiot. Jednym z etapów naszej wędrówki będzie przedostanie sie z Ustrzyk Górnych nad Solinę.
    Planowałem to w ten sposób, że z Ustrzyk pójdziemy na Krzemieniec, Wielką i Małą Rawkę i dalej szlakiem na północ, nocleg na jakimś polu namiotowym i dalej ... Tu właśnie moje pytanie. Czy w tamtej okolicy znajdziemy jakieś pole namiotowe (gdzieś gdzie zdąrzymy dojść jednego dnia z Ustrzyk) i druga sprawa czy można "stamtąd" dojechać autobusem lub jakimś busem nad Solinę?
    Ostatnio edytowane przez darekd ; 20-07-2006 o 16:40

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

Domyślnie Odp: Z Ustrzyk G. nad Solinę

Ulala... proponowałbym z rawki do wetliny,i z tamtąd busem do polańczyka.... zależy też gdzie nad solinę... generalnie można piechotą...Ustrzyki -Rawka-Wetlina, Wetlina Poł Wetlińska Jaworzec, Z Jaworca na różne sposoby można do Wolkowyji i już jesteś nad jeziorem (prawie)

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

zwykle na wiekszosci map sa znakowane pola namiotowe. Tylko w sokolem pola nie ma, mimo ze na mapach wystepuje...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

darekd
    Guest

Wielkie dzięki za radę damian. Myślę że jesli czas i siły pozwolą to pokusimy się o pokonanie tej trasy pieszo.
    Wyruszamy już dzisiaj do Sanoka, a z samego rana w poniedziałek do Ustrzyk.
    Nie mogę sie już doczekać tej wyprawy.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

a ja zamiast na rawki gnałbym trasą- Widełki (wiem wiem, ale chodzi o czas i siły) Koliba, Caryńskie, Dwernik Kamień- Zatwarnica (nocleg) Dalej wiadomo- a jeśli nie to - Doliną Sanu. Jak macie dość to można w dół lewą stroną- drogą, albo milion razy ciekawszą trasą Krywe Tworylne Rajskie...
    Zalety
    1. Idzie się zdecydowanie bardziej malowniczą trasą.
    2. Większa szansa przygody, mniej turystów (mówcie co chcecie, ale i tak będzie mniej niż np na Rawkach)
    3. Oszczędzasz na busie
    4. Jak się myśli, i kombinuje to na noclegu też oszczędzisz:)
    5. Widok z Dwernika jest lepszy niż z Rawek (moim zdaniem)
    Wady:
    1. Nie wejdziesz na Rawki : /
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

barnabo drogi... w mojej wersji zobaczą połoninę z bliska...a to dla bieszczadzkich nowicjuszy doświadczenie na pograniczu duchowego... Jeszcze dziś pamiętam swój pierwszy raz na połoninie
    poza tym twoja trasa też wspaniała, a co do widoków z rawki czy dwernika-kam....to rzecz dyskusyjna dla mnie oba są extra, z Rawek więcej widać, a z D-K ciekawiej widać
    Zaletą Twojej trasy jest to że chyba jest łatwiejsza ze względu na niewielkie przewyższenia (poza D-Kam)...
    Generalnie możliwości dwu/trzydniowej wyrypy z ustrzyk g. w okolice jeziora są dziesiątki... wystarczy przysiąść nad mapą i pokombinować trochę.można wiele ciekawych i pięknych miejsc zobaczyć!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)