Dzień czternasty: 18.07
Znów jesteśmy we Lwowie… Postanawiamy odpocząć i jeszcze trochę pobyć w tym przeuroczym mieście. Zatrzymujemy się u p. Mariana Ławriszi. Odpoczywamy i w południe wyruszamy w miasto. Dużo się we Lwowie zmienia…remontowane są ulice, kamienice…
Wstępujemy również do Lwowskiego Muzeum Historycznego – warto zobaczyć tu grafiki przedstawiające Lwów z różnych okresów historii, przedmioty i akcesoria związane z administrowaniem miastem w dawnych czasach a także m.in. portrety prezydentów Lwowa.
Dzień kończymy wysłuchaniem koncertu ulicznego dwóch gitarzystów. Jutro powrót do Polski...
Budynek Ossolineum.jpgCzarna kamienica.jpgDworzec główny.jpg
Jeden z lwów strzegących wejścia do Baszty Prochowej.jpgPałac Potockich.jpgPomnik Nikifora.jpg
Ulice Lwowa.jpgWnętrze kaplicy Boimów.jpgWnętrze kaplicy Boimów 2.jpg
Uliczny koncert na Hałyckiej....jpg
Dzień piętnasty: 19.07
Do Polski wracamy pociągiem. Tak jest wygodniej i jest więcej czasu na wspominanie dni, które tak szybko minęły... Na granicy nie było żadnych kłopotów! A więc stempel nie był taki ważny... W drodze planujemy już następna wyprawę za rok... Ukraina ma swój urok, który przyciąga...
Na koniec wydatki: to jest naprawdę śmieszna kwota...800 PLN
(Jeżeli ktoś zechce mieć bardziej szczegółowe informacje na temat pobytu na Ukrainie - jeżeli będę potrafił odpowiedzieć, proszę o kontakt na prive)
W tym miejscu chcę podziękować mojemu "towarzyszowi wyprawy", na którego w każdej chwili mogłem liczyć a i ja chyba trochę mu pomogłem (nie licząc zgubionego kompasu). Dzięki wielkie!
NIESTETY TO JUŻ KONIEC![]()
Ostatnio edytowane przez WojtekR ; 08-08-2006 o 23:47
[QUOTE=WojtekR]Dzień czternasty: 18.07
... jest więcej czasu na wspominanie dni, które tak szybko minęły...
Dzięki Wojtek za relacje -- czytając je, miałem zawsze rozłożoną mapę i "szedłem" z Wami ,szkoda że to już koniec.
ps.Pikuj chyba tak ma b.często z taką mglistą (delikatnie mówiąc) pogodą.
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki