Strona 32 z 51 PierwszyPierwszy ... 22 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 42 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 311 do 320 z 503

Wątek: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

  1. #311
    Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań
    Postów
    4,224

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    ...Dziś odkryto piersiówkę zalaną po uszczelkę dębowym prototypem. ....
    Napisz, ze znalazłem...
    bertrand236

  2. #312
    Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów
    Postów
    5,216

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Hej_kum polejkum !
    Sezon w pełni , a tu nikt się nie chwali co zalał w słojach ?

  3. #313
    Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2004
    Postów
    377

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Ekhmmm dochodzi 'czarnoporzeczniak', dopiero zaczął "pracę" 'jabłeczniak' bo to z ostatniego m....brania .
    PF

  4. #314
    Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000
    Postów
    1,686

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    A wiosenna kwiatowo-czarnobzowo-arcydzięgielowa prawie już wypita i do zimy nie doczeka.

  5. #315
    Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu
    Postów
    1,852

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Chwalcie się!!!
    Więc się chwalę - 2,5 litra wiśniówki z 1 naciągu dojrzewa w mrocznych głębinach szafeczki. Owoc zaś ponownie wysysany jest cukrem i spirolem w odpowiedniej objętości. 1,5 litra malinówki bulgoce we flaszach - wszystko zesłodzone jak należy. 2 litry śliwówki nabiera wciąż mocy w gąsiorze - 1 naciąg. Aroniówka dla pań, mocno słodzona choć słaba w ilości lytra dojrzewa na półeczce. Więcej nie będzie, bowiem urwał się kontakt do taniego spirolu, a własna fabryczka wciąż nie może ruszyć:(
    Poza tym resztki śliwówek z poprzednich lat zlałem do jednego gąsiorka - prawie lyter mieszaniny...no...mocno wybuchowej:) Aktualnie w testach:D:D:D
    Czyli zapadać na zimowe leże można - do lutego wyrobów wystarczy, o ile Hero nie zajrzy z teleskopem na jesieni I czeka mnie starosłowiański obrzęd blachowania, a to z opojami pierwszej klasy i mogą wydoić wiele. Chyba kupię jakiej juchy na ten cel.
    Pozdrawiam Wielmożnych Bimbrowników,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

    właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

  6. #316
    Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin
    Postów
    799

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Przede mną to jeszcze wszystko...winogrona dojrzewają dopiero, ale już niedługo winogronówka, bez cukru(!) w słojach, słoikach, gąsiorkach stać będzie (na spirytusie).
    Pozdrawiam

  7. #317
    Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Wągrowiec
    Postów
    450

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Też się pochwalę :)
    malinowa, truskawkowa, winogronowa, aroniowa, aroniowa z bonusami, rabarbarowa, agrestowa... jejku... aż tyle ich...
    ale 3 kg wiśni mi się zepsuło... szczęście w nieszczęściu przed dodaniem %

  8. #318
    Bieszczadnik Awatar creamcheese
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    Lublin
    Postów
    799

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Cytat Zamieszczone przez calanthe Zobacz posta
    3 kg wiśni mi się zepsuło... szczęście w nieszczęściu przed dodaniem %
    Po dodaniu % nie zepsuło by Ci się

  9. #319
    Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Wągrowiec
    Postów
    450

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Cytat Zamieszczone przez creamcheese Zobacz posta
    Po dodaniu % nie zepsuło by Ci się
    włochatego grzyba wolałam nie zalewać % :D

  10. #320
    Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów
    Postów
    5,216

    Domyślnie Odp: Nalewki czas zacząć!! Robić :D

    Zaintrygowała mnie ta winogronówka, trzeba będzie spróbować , bo jeszcze nie robiłem jej,
    natomiast ze zdziwieniem konstatuję , że nie ma miłośników żenichy kresowej, ale na nią jeszcze jest czas. Osobiście polecam.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Podobne wątki

  1. Jak robić biznes na dziedzictwie kulturowym
    Przez leszczu w dziale Dyskusje o Bieszczadach
    Odpowiedzi: 4
    Ostatni post / autor: 07-11-2007, 16:44
  2. Pozdrowienia dla KIMB -owiczów czas zacząć...
    Przez Aleksandra w dziale Spotkania i sprawy forumowe
    Odpowiedzi: 10
    Ostatni post / autor: 21-05-2007, 23:55
  3. O KIMBIE czas zacząć
    Przez mAAtylda w dziale Spotkania i sprawy forumowe
    Odpowiedzi: 106
    Ostatni post / autor: 22-01-2007, 14:20
  4. Co robić, gdy pada deszcz w Cisnej...
    Przez WojtekR w dziale Relacje z Waszych wypraw w Bieszczady
    Odpowiedzi: 1
    Ostatni post / autor: 03-09-2006, 11:57
  5. IV KIMB - plany czas zacząć
    Przez Jagna w dziale Spotkania i sprawy forumowe
    Odpowiedzi: 110
    Ostatni post / autor: 27-01-2005, 17:01

Zakładki

Zakładki

Uprawnienia umieszczania postów

  • Nie możesz zakładać nowych tematów
  • Nie możesz pisać wiadomości
  • Nie możesz dodawać załączników
  • Nie możesz edytować swoich postów
  •