ta. w prawym dolny. jest tak średnio widoczna sylwetka ptaszka na gałęzi. gratuluję. a oto nagroda: * z nieba.
ta. w prawym dolny. jest tak średnio widoczna sylwetka ptaszka na gałęzi. gratuluję. a oto nagroda: * z nieba.
w sumie to tez mialem strzelac ze ptaszek jest w prawym dolnym rogu, bo w innych czesciach zdjecia na pewno go nie widac a w prawym dolnym rogu to juz kompletnie nic nie widac, wiec jest duze prawdopodobienstwo ze tam wlasnie jest ten ptaszor ;-)
Ad BTW. ja bym powiedzial nawet: lepszy rydz niz nic, a mleczaj tyż rydz![]()
Ptaszek w prawym dolnym rogu??!!:O Wg mnie ptaszek jest tam, gdzie ma być :DZamieszczone przez Qba
Nie da się w oparciu o tę fotkę zidentyfikować ptaszka :( A swoją drogą, zawsze byłem pełen podziwu dla fotografów, którzy dnie całe trawili na 'ustrzeliwaniu' ptaszków. Efekty pracy można np podziwiać w ładnej książeczce Andrzeja G. Kruszewicza 'Ptaki drapieżne Polski'. Polecam dziełko również ze względu na spore zasoby wiedzy o behawiorze polskich 'drapoli'. Opisane są chyba wszystkie stale występujące w kraju gatunki drapieżnych. Ze smutkiem odnotowałem w książce brak kilku sokołów- kobczyka, pustułeczki i raroga :( Kiedyś sporadycznie zakładały gniazda w Polsce...
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Ale "kiedyś" granica Polski trochę inaczej przebiegała.Zamieszczone przez Derty
Sokoły wszędzie są nieliczne, jednak ich populacja dzięki staraniom ornitologów wzrasta. Sokół wędrowny gniazduje w Wiedniu, Krakowie i od niedawna w Warszawie. Pustułki już dawno zaanektowały wieżowce na swoje siedziby.
Pozdrawiam
Długi
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)