Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: Bieszczady chcę poznać i pokochać...

Mieszany widok

wędrowniczka
    Guest

Domyślnie Bieszczady chcę poznać i pokochać...

Witam wszystkich! Jestem tu po raz pierwszy, ale na pewno nie ostatni. Mam do Was ogromną prośbę - pytanie. Pod koniec września lub na początku października wybieram się z mężem i koleżanką w Bieszczady. Niestety tylko na tydzień . Jest to moja pierwsza wyprawa w te rejony, tak więc proszę o radę gdzie najlepiej się zatrzymać, aby móc zobaczyć jak najwięcej. Chcę poszwędać się trochę po górach, bez zbędnych luksusów, ale za to z klimacikiem. Proszę Was o pomoc - jakie okolice będą najlepsze? Jak możecie doradzić jakiś nocleg, to też byłabym wdzięczna. POZDROWIENIA ZNAD MORZA!

szymekgd
    Guest

Domyślnie Odp: Bieszczady chcę poznać i pokochać...

moze na poczatek baza w ustrzykach grn. lub wolosatym??

wędrowniczka
    Guest

Myślałam też o Wetlinie, tak więc krążę po sieci i szukam informacji... Tak żeby rzeczywiście móc fajnie pokręcić się po okolicy. Dzięki za odpowiedź, no i dalej wyruszam na wirtualne poszukiwania.

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Cytat Zamieszczone przez wędrowniczka
    Myślałam też o Wetlinie, tak więc krążę po sieci i szukam informacji..
    Wystarczy pokrążyć po forum ;-)
    Pozdrawiam
    Przemek

Bieszczadnik Awatar człowiek z lasu
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Ustrzyki Dolne (kraków momentami)

ach jesień w górach wetlina to przyjemna miejscowośc na nocleg. Ale lepiej chyba będzie jednak w Górnych. To jeszcze zależy czy jesteście autem czy autobusem. Samochodem to możecie sobię kawałeczek na parking zawsze podjechać, ale jeśli nie jedziecie autem to Ustrzyki Górne polecam. Tam jest najwięcej szlaków do wyboru zwłaszcza jeśli to pierwszy wasz raz w Bieszczadach.
    pozdrowienia z lasu

wędrowniczka
    Guest

Krążę i po forum, i po sieci, i gdzie tylko się da... Ale jeśli jeszcze mogę poprosić o pomoc i polecenie jakiegoś konkretnego miejsca noclegowego w Ustrzykach Górnych, to byłoby super. Chcielibyśmy tak bardziej kameralnie, czyli nie w dużych schroniskach. Jakaś fajna kwaterka, gdzie będzie można spokojnie wypić piwko po całodziennych włóczęgach i nikt się nie będzie czepiał. Marzy nam się kominek..., no ale może zostać w sferze marzeń. Proszę o jakieś propozycje. I dziękuję za wszelkie uwagi, pomysły.

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez wędrowniczka
    Krążę i po forum, i po sieci, i gdzie tylko się da... Ale jeśli jeszcze mogę poprosić o pomoc i polecenie jakiegoś konkretnego miejsca noclegowego w Ustrzykach Górnych, to byłoby super. Chcielibyśmy tak bardziej kameralnie, czyli nie w dużych schroniskach. Jakaś fajna kwaterka, gdzie będzie można spokojnie wypić piwko po całodziennych włóczęgach i nikt się nie będzie czepiał. Marzy nam się kominek..., no ale może zostać w sferze marzeń. Proszę o jakieś propozycje. I dziękuję za wszelkie uwagi, pomysły.
    Witam i cieszę się, że do nas zaglądnęłaś. Ustrzyki Górne to raczej miejsca sprawdzone. Proponuję stację GOPR lub Pod Caryńską.
    Polecam twż zatwarnicę i Muczne.

Bieszczadnik Awatar Misieg
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Kraśnik/Rzeszów/Lesko

Osobiście jak na pierwszy raz polecam Wetlinę...może wtedy mniej ludzi tam będzie

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Chcesz spokoju? Jedź do Zarwarnicy.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Ninquel
    Guest

Witam
    Nie widzę sensu w zakładaniu przeze mnie nowego wątku, gdyż ten akurat odpowiada moim potrzebom.
    Pod koniec czerwca planuję wybrać się z rodziną (4 sztuki ) w Bieszczady. Ja będę tam 2 raz w życiu, oni po raz pierwszy. Chciałam się dowiedzieć, które szlaki byłyby odpowiednie? Najmłodsza osoba to mój 12-letni brat, jednak z kondycją i u niego i u reszty jest całkiem nieźle :) Sama marzę o wyjściu na Połoninę Caryńską i Wetlińską, nie wiem jednak, czy te szlaki nie spowodują zbyt znacznego zmęczenia u moich rodziców, ew. brata Co o tym sądzicie?

I jeszcze jedno - z której miejscowości byłoby najlepsze dojście do tych szlaków? W takim bowiem miejscu chciałabym szukać noclegu. Aha - i kiedy najlepiej rezerwować sobie spanie, tak, by być pewnym, że jeszcze jakieś wolne miejsca będą? :D

Sama byłam w Bieszczadach 2,5 roku temu, była to ledwie 2-dniowa wycieczka klasowa, podczas której prześliśmy przez Przełęcz Orłowicza oraz przez Połoninę Caryńską. Wtedy zakochałam się w Bieszczadach i mimo, że z mojego miejsca zamieszkania dużo bliżej mam w Tatry, to zdecydowanie bardziej wolę Biesy... :)

Pozdrawiam.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)