zima
ach jak pięknie jest zimą w Bieszczadach ... zwłaszca tej zimy było cudownie.
jak jesteś odpowiednio przygotowana to nic tylko zimą iśc w góry. ludzi natuealnie jest znacznie mniej i jeśli chcesz się wybrać do jakiegośschroniska to zawsze warto przydzwonić czy czasem jakaś większa grupa się tam nie umieściła i nie ma miejsc. Dużo noclegowni jest zimą nieczynnych. wiekszosc ludzi w bieszczady zimą to wali na wyciągi do ustrzyk, ale w góry to mało kto się wybiera. polecam zaopatrzeć się w skitury - super rzecz. jak nie masz swoich to w Ustrzykach d. ci wypożyczą. autobusy jeżdżą normalnie. czasem jak byłą porządna zamiec w nocy to są problemy. auto tez lepiej na wszelki wypadek mieć bardziej terenowe. przynajmniej z napędem na tył, bo inaczej moga być problemy. trudno mi powiedzieć jak jest z bocznymi drogami, ale podejrzewam, ze nie za często są sypane piaskiem. jeżeli chcesz nocować na kolibie to musisz uwazać. ja raz wybrałem się na obnogę i spotkała mnie niespodzianka - kłutka i karteczka od dyrekcji parku mówiąca, że kolibę zamknięto dla bezpieczeństwa turystów. na szczęście nie jest to zbyt daleko.