Pokaż wyniki od 1 do 10 z 16

Wątek: Do tej pory na myśl o tym jestem wściekła...

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Domyślnie Odp: Do tej pory na myśl o tym jestem wściekła...

Cytat Zamieszczone przez Marena
    PS. Nie podaję jakie to gosp. agro. bo być może jest to rzeczywiście poważne przedsiębiorstwo.

[Moderator]: Prosze czytać regulamin przed pisaniem na tym podforum. Post ukazuje się w drodze wyjątku - ponieważ ma charakter bardziej ogólny, niż opinii o konkretnym miejscu noclegowym. I niech tak zostanie.
    Moderator - rozumiem, że Marena powinna podać wszystkie dane osobowe tego badziewskiego tfu - gospodarstwa, a wtedy taki upierdliwiec poda Was do sądu. W tym chorym kraju wymagasz takich poświęceń?

Nie nic gorszego od tfu! gospodarstw pseudo turystycznych. Im się wydaje, że złapali bozię za nogi i resztę mogą mieć w dupie (nieliczne wyjątki upraszam, aby nie brały tego do siebie).

A to, że Marena napisała posta w taki sposób a nie inny świadczy tylko o tym, że jest WYKSZTAŁCIUCHEM z klasą - a ja nie chcę się pod to podpinać.
    ***ać takich przedsiębiorców, ***ac takie postawy - jak traktujesz innych jak gnój - znaczy, że masz go w kaloszach po sam wierch - jak mawiała moja babcia - ile ona miała racji!!

P.s.
    może zamiast robić wyjątki Panie moderator - popierać takie postawy.
    Ciekawe, czy taki post w tym wątku przejdzie?!
    Ojjj

Bieszczadnik Awatar Piotr
    Na forum od
    09.2002

Cytat Zamieszczone przez Michał
    Moderator - rozumiem, że Marena powinna podać wszystkie dane osobowe tego badziewskiego tfu - gospodarstwa, a wtedy taki upierdliwiec poda Was do sądu. W tym chorym kraju wymagasz takich poświęceń?
    Kurna widze że Ty tez regulaminu nie czytałeś. Min 5 postów = prawo do opinii. Czemu 5? Bo nie 8. Czy ktoś poda do sądu czy nie - mało mnie to obchodzi.
    I jak najbardziej popieram takie postawy - nie popieram natomiast rejestrowania się na forum po to, żeby zareklamować lub obrzucać błotem jakieś gospodarstwo czy inna bude - a takie przypadki są ostatnio coraz częstsze. Podstawione osoby też. Tu nie było danych więc ok - a wtręta (sorry za zapozyczenie) zrobiłem na wszelki wypadek - aby ich póki co nadal nie było.
    Natomiast jeśli chodzi o ten wątek - wg mnie również właściciel miał racje. I zaliczki nie powinien oddawać, bo to nie jego wina. Mógłby się okazać wyrozumiałym i to zrobić,ale wymagać tego od niego sie nie powinno.

[edit]: Dodam tylko, że reakcja osoby rozpoczynającej wątek bierze się pradopodobnie z błędnego rozumienia pojęcia umowa-zaliczka. Zaliczka jest zabezpieczeniem bez względu na to czy nie wywiązanie się z umowy nastapiło w wyniku przypadku losowego czy z premedytacją - a tutaj wygląda to tak, jakby zaliczkodawca uważał że umowa go obowiązuje tylko jesli specjalnie nie przyjedzie. Żaden właściciel żadnej budy nie będzie rostrząsał i rozsądzał przez telefon czy było to zamierzone czy był to wypadek losowy, bo nie ma u nas ustawowego obowiązku posiadania dyplomu jasnowidza.
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 04-09-2006 o 15:20
    Piotr
    Twoje Bieszczady - przewodnik po regionie
    Komańcza i okolice - serwis turystyczny

Bieszczadnik Awatar Michał
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Opole

Cytat Zamieszczone przez Piotr
    ........
    jo - czytałem, zrozumiałem i też popieram - tylko q***a dlaczego tolerujecie kryptoreklamę!!!
    Ale nie ten wątek i nie ten temat - ot tak wdepnąłem na forum, bo czekam na reakcję Darka w innym temacie. Co log to widzę zero reakcji.
    Możemy sobie wyjaśnić-uścilić pewne poglądy bardziej dokładnie prywatnie. A co! Opole to nie wiocha.

Przepraszam wszystkich za te posty nie na temat - jak co, to buch je kosza.

Pozdrawiam

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

nie wiem czy zepsuty samochod jest powodem zeby rezygnowac z wakacji... zawsze mozna tez pojechac pociagiem, autobusem, itp.

ja rozumiem tego goscia, po to wlasnie jest zaliczka zeby cos mial z tego interesu jak dana osoba nie przyjedzie. Rezerwujac w ten sposob trzeba sie z tym liczyc. W koncu trzymal dla was pokoje, gdyby wiedzial ze was nie bedzie to mogl by je wynajac komu innemu...

ja nigdy nie rezerwuje miejsc za zaliczka- wtedy jestem pewna ze taka sytuacja mnie nie spotka...
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Dott
    Na forum od
    09.2006
    Rodem z
    Wrocław

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    nie wiem czy zepsuty samochod jest powodem zeby rezygnowac z wakacji... zawsze mozna tez pojechac pociągiem, autobusem, itp.
    I tu się zgadzam. Samochód oddaje się do warsztatu prosi kogoś znajomego by się zoriętował co i jak potem a samemu się idzie i rezerwuje bilety PKP czy Autobusowe tymbardziej że czasem to wychodzi taniej niż samochud i jaka przygoda :)

Ja zawsze jeździłam pociągiem a potem autokarem z Przemyśla czy Rzeszowa w Bieszczady.

Co do zaliczek, teraz każdy się zabezpiecza nimi właśnie na takie wypadki.
    Ja miałam w tym roku niemiłą sytuacje ((ale nie w Bieszczadach lecz nad morzem))
    Pani u której wynajmowałam z chłopakiem pokój źle zapisała sobie nas i najpierw nie chciała nas przyjąć a potem okazało się że źle terminy wpisała i musieliśmy skrócić swój pobyt o 3dni!! A zalczkę wzieła całą 250zł za 14dni a nie za 11 Niestety nie miała miejsca żadnego wolnego. A niestety nie stać nas było na wynajem innego pokoju gdzie indziej ponieważ mieliśmy tylko tyle ile nam potrzebne było na bilety powrotne + jedzenie na te owe 3 dni czyli jakieś ok. 200zł a wynajem pokoju dla jednej osoby wynosił 50-70zł.
    Ostatnio edytowane przez Dott ; 26-09-2006 o 11:06

lucyna
    Guest

Cytat Zamieszczone przez Michał

Nie nic gorszego od tfu! gospodarstw pseudo turystycznych. Im się wydaje, że złapali bozię za nogi i resztę mogą mieć w dupie (nieliczne wyjątki upraszam, aby nie brały tego do siebie).

A to, że Marena napisała posta w taki sposób a nie inny świadczy tylko o tym, że jest WYKSZTAŁCIUCHEM z klasą - a ja nie chcę się pod to podpinać.
    ***ać takich przedsiębiorców, ***ac takie postawy - jak traktujesz innych jak gnój - znaczy, że masz go w kaloszach po sam wierch - jak mawiała moja babcia - ile ona miała racji!!

P.s.
    może zamiast robić wyjątki Panie moderator - popierać takie postawy.
    Ciekawe, czy taki post w tym wątku przejdzie?!
    Ojjj
    Nie potrafię dobrze zaznaczyć. Sądzę, że Piotr jako moderator postąpił bardzo rozsądnie. Bardzo potrzebana jest dyskusja na temat zachowań turystów i gestorów miejscowej bazy. Dopuszczając ten konfrowersyjny post dał nam się możliwość wypowiedzieć.
    Nie widzę powodu aby obrażać człowieka. W zachowaniu właściciela tego gospodarstwa nie widzę żadnego błędu. Postąpił zgodnie z prawem. Znamy zresztą tylko wypowiedź jednej strony, która jest do tego stopnia rozżalona, że sięga do internetu.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)