Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 44

Wątek: Lublin -> Bieszczady

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2008
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie Odp: Lublin -> Bieszczady

Kurs z Lublina 0:35 (relacja Warszawa-Sanok) skrócono po wakacjach do Sanoka i jeździ nadal we WSZYSTKIE dni tygodnia. przyjazd do Sanoka ok. 5:00 rano. Dogodne połączenie na pierwsze autobusy do Maniowa, Komańczy, Ustrzyk Dln. czy Ustrzyk Górnych (7:00). Sprawdziłem osobiście. Powrót Sanok - Lublin/Warszawa odjazd 20:00.
    Ostatnia szansa na wyskok na kolorki, może ktoś skorzysta..?

Na forum od
    01.2010
    Rodem z
    Lublin/Warszawa

A może ktoś w przyszłym tygodniu się wybiera?:)

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2008
    Rodem z
    Lublin

Oświeżam, bo wakacje w pełni i pogoda też ma się poprawić...
    Wakacyjne połączenie (Veolia Transport) Warszawa Zach. D.A. (odjazd 20:30) - Lublin (odjazd 0:35) - Wołosate (przyjazd 7:50) aktualne i sprawdzone na własnej skórze :)
    Przejazd przez Solinę, Polańczyk, Terkę, Buk (!), Cisną, Wetlinę i Ustrzyki Górne.
    Praktycznie połowa Bieszczadów w zasięgu... kilku godzin jazdy i to bez przesiadki.

Kurs powrotny: Ustrzyki Górne (wyjazd 17:00) - Lublin (przyjazd 0:43) - Warszawa Zach (przyjazd 4:50)
    Uwaga! Powrót jest z Ustrzyk Górnych a nie jest z Wołosatego (ciekawe dlaczego...?)
    Na odcinku Ustrzyki Górne - Terka w środku tygodnia jechało nas tylko kilka osób, ale w Polańczyku i Solinie wsiadło sporo kuracjuszy i był prawie komplet czyli ok 40 osób. Przy powrocie w niedziele może być więc problem z wolnymi miejscami.

To jedyne znane mi połączenie z Lublina w Bieszczady nie licząc kursów Galicja Express (busy) Lublin - Sanok.

asa
    Guest

Czy trzeba rezerwować bilety na ten autobus, czy po prostu wystarczy stawić się w nocy na pksie?

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2008
    Rodem z
    Lublin

Rezerwować też można (kierowca miał listę), ale nie wiem gdzie dzwonić - chyba do Veolia Transport. Ja zawsze z Lublina jadę bez rezerwacji i do tej pory się udawało, ale nigdy w weekend!
    W Warszawie i w Lublinie bilet pewnie można kupić w przedsprzedaży w kasie, ale na powrót to lepiej chyba dla pewności zrobić telefoniczną (bezpłatną) rezerwację.

asa
    Guest

Dzięki za info :)
    Próbowałam dzwonić pod znalezione przeze mnie numery, ale nikt nie odbierał... Wybieram się raczej na tygodniu, więc możliwe problemy z weekendem mnie nie dotyczą :)
    Pani w kasie na pksie w Lublinie powiedziała mi, że bilety kupuje się u kierowcy a nie u nich, więc raczej nie da rady ze wcześniejszym zakupem.

Witam,
    Wątek stary ale chciałbym odświeżyć temat przejazdu Lublin -> Bieszczady.
    Czy macie może informacje na temat środka transportu publicznego , który jeździ miedzy wspomnianym Lublinem a Bieszczadami?
    Jedyne co znalazłem to GalicjaExpres.

Kronikarz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2015
    Awatar coshoo
    Na forum od
    09.2004

Cytat Zamieszczone przez Filip z konopii Zobacz posta
    Witam,
    Wątek stary ale chciałbym odświeżyć temat przejazdu Lublin -> Bieszczady.
    Czy macie może informacje na temat środka transportu publicznego , który jeździ miedzy wspomnianym Lublinem a Bieszczadami?
    Jedyne co znalazłem to GalicjaExpres.
    Z Lublina nic sensownego oprócz Galicja bus raczej nie jeździ, przynajmniej ja nie znam.

Tak, ja także kojarzę wyłącznie Galicja Express. Generalnie busy kończą w Sanoku, chyba że wybierzesz kurs przedłużony do Polańczyka (przez Lesko). Jest jeden taki przedłużony kurs dziennie. Obowiązkowo zrób rezerwację telefoniczną dwa, trzy dni wcześniej (lub kup bilet online).

Można ewentualnie poszukać kogoś na "Bla Bla Car" - ale osobiście nigdy nie korzystałem.

Bieszczadnik Awatar Bywalec
    Na forum od
    09.2009
    Rodem z
    Sopot

http://www.bieszczadywysokie.com/dojazd/
    Bez przesiadki raczej trudno będzie

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)