Pokaż wyniki od 1 do 10 z 92

Wątek: Jędrek Połonina

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Jędrek Połonina

Cytat Zamieszczone przez Klobuk Zobacz posta
    Lucyno ! Skoro uciekasz od dalszej dyskusji i oddajesz pole, mogę ogłosić że Jędruś był uczciwym człowiekiem ! To tylko wynik Twojego wypaczonego sposobu rozumowania, przepojonego nieuzasadnioną złośliwością. Choć może jednak uzasadnioną, lecz ten wątek dyskretnie przemilczę !

Coś nowego. Myślałam, że podejmiesz rękawicę i przedstawisz fakty przemawiające na korzyść Połoniny. Już cieszyłam się, że WUKA pozna kilka prawdziwych historii z życia tego wielkiego człowieka, a tu klops. A gdzie Twoja opowieść o Połoninie. Przestaw go nam. Zapisz się w historii forum złotymi głoskami i opisz nam swoje spotkania z bracią zakapiorską. Wtedy będziesz miał kontrargumenty w dyskusji ze złośliwą, charakteryzującą się wypaczonym sposobem rozumowania przewodniczką. I jeszcze jedno. Proszę podpisz się swoim imieniem i nazwiskiem. Niech wiem z Kim dyskutuję.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Kim jestem, dowiesz się w swoim czasie ! Przedstawiłem Ci fakt dozgonnej przyjaźni Jędrusia i A. Potockiego - na którego się powołujesz ! Przyjaźnili się jeszcze wtedy gdy A. Potocki był dyrektorem Domu Kultury w Lesku. Na jego zdaniu można więc polegać, kim był Jędruś. Czy widziałaś film z pogrzebu ? Wybrałaś potknięcia Jędrusia i dorabiasz do tego swoją niewdzięczną teorię ! Każdemu z nas możnaby dorobić taką, po znalezieniu stosownych faktów

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Proszę Cię abyś prześledziła tą dyskusję od początku. Zobacz ilu ludzi odradzało Ci obrzucanie Jędrusia błotem. Czy nie czujesz się wyobcowana w swoich radykalnych poglądach ?

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Awantura między nimi wynikła z tego że Jędruś postawił warunek przed nakręcaniem reportażu, że musi być w nim piosenka Wojtka Bellona. Potockiemu to nie pasowało. Musiał jednak ustąpić i piosenka jest.Czy widziałaś ten reportaż ??? Między ludżmi zawsze mogą powstać różnice zdań. Znali się jednak bardzo długo i zostali przyjaciółmi !!! Gorąco polecam ogladnięcie filmu z pogrzebu Jędrusia i mowy pożegnalnej A. Potockiego...!

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Muszę jednak oderwać się od klawiatury, lecz z nadzieją na dalszą dyskusję po południu ! Myślę że będzie ciekawie gdy zaprosimy A. Potockiego !

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2007

Trochę dziwny jest ten "miernik człowieczeństwa" , tym bardziej że nie wiesz czy to fakt, czy tylko łzawe opowieści ! Kto potwierdzi Twe rewelacje ? A może byłaś przy tym sama ?

Na forum od
    04.2008
    Rodem z
    Tarnów

Smile Odp: Jędrek Połonina

Moja znajomość z Jędrkiem była na styku miejscowy z miejscowym. Czy był zakapiorem? Raczej nie, ale z zakapiorami denaturat pociągał. Narobił wiele złego wśród swoich przyjaciół. Moja bliska znajoma zaprosiła Jędrka do Warszawy i żałuje tego kroku do dzisiaj. Takiego narobił jej obciachu wśród jej znajomych. Był kolorową wydmuszką dla turystów i egzotyką do pokazywania zwiedzającym. Takim eksponatem. Widziałem jego piękne zdięcie na koniu w pewnym albumie, ale tam nie dopisano, że tego srokacza doprowadził do śmierci głodowej. Moim zdaniem, nie ma kogo bronić i tym bardziej potępiać. Był tylko chorym człowiekiem. Fajnie się go oglądało w przelocie z rekomendacji Potockiego. Akurat Potocki nie jest wyznacznikiem niczyjej moralności. O nim też można wiele poopowiadać. Jak będziecie kiedyś w Kalnicy, popytajcie miescowych.
    A z tamtych czasów pamiętam człowieka wielkiego formatu. Był ratownikiem górskim i zginął zamordowany na szlaku przez jakiś bandytów. Nie pomnę nazwiska, a na imię miał Wojtek. Był też Tadek "Lotniarz". Autentyczny konstruktor lotni, na których fruwał ze Smereka. Ktoś o nich pamięta? Nie, bo oni nie byli na tyle zapijaczeni zeby stać sie kolorowymi. taka ironia losu.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)