Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: Co Wy na to?

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar JarekBartek
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Lublin

Domyślnie Odp: Co Wy na to?

Podejrzewam, że Bieszczady podzielą pewnie los innych zagospodarowywanych stopniowo gór. Na przykładzie Pirenejów - jeśli asfalty to rowersi szosowi, a „górale” na wyznaczone
    i ciekawe trasy dla nich. Takie rozwiązanie jest dobre i bezpieczne, tylko kto w Parku się na to teraz zgodzi i wytyczy te trasy? Póki co problem będzie narastał i będą też konflikty.
    Jeśli temat tras dla „górali” kiedyś przejdzie, to z przestrzeganiem zasad co dla kogo też będzie pewnie różnie jak i wszędzie. CRS (taki francuski GOPR) ostrzega często przed wariatami - czyli dawnhilem na szlaku. Widać ludziska wszędzie lubią adrenalinkę...a głupota nie zna granic. Słyszałem, że kary za ten wyczyn są drakońskie, ale jak takiego łapać? Wyjścia dla szlakowego „prawdziwego zjazdowca” są zawsze dwa: albo się taki zabije albo się nie zabije. Optuję za pierwszą możliwością, byle bez dodatkowych ofiar.

Bieszczadnik Awatar WALDI
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    z pięknej krainy

Dzisiaj po raz pierwszy po nowo położonym dywaniku przeleciałem na swojej kolarce odcinek pomiędzy. Brzegi G-Dwernik-Kalnica(15km). Daje to 8-śmie km skrót gdyby się chciało jechać przez UstrzykiG.
    Jeszcze miesiąc temu jechałem tam na góralu po kocich łbach.
    Coś zginęło bezpowrotnie i tylko w pamięci pozostanie

lucyna
    Guest

Nowe dywaniki są też na trasie terka-dołżyca i do zawozu. Nie rozumiem dlaczego ciągle podkreślacie brak tras dla górali. Po 1 czy one tu muszą być, po 2 czy te które wg was nie spełniają wymogów tras górskich przeciętnemu rowerzyście nie wystarczą. Te uwagi dotyczące nie możności pojeżdżenia z andrenaliną przypominają mi uwagi turystów pieszych którzy narzekają że nie wszędzie mogą wejść. Nie ma i już nie można wejść i już. Koniec kropka.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Uprawnienia umieszczania postów