Pokaż wyniki od 1 do 10 z 67

Wątek: Karpackie Gry prośba

Mieszany widok

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Ziemia Kłodzka lub Wrocław

Domyślnie Odp: Karpackie Gry prośba

Sam tytuł książki "Karpackie Gry" jest dość niefortunny, ponieważ może sugerować, że jest to praca dla harcerzy, pedagogów czy jakichś miłośników rekreacji na świeżym powietrzu, z resztą już wielu właśnie w ten sposób dało się nabrać kilku ludzi, których znam czy to Czechów czy ludzi znających czeski. Kiedy kupiłem starszemu znajomemu ten tytuł ta książka przeleżała u niego kilka lat kurząc się. Dopiero kiedy dokładnie wytłumaczyłem mu o czym jest książka i co oznacza tytuł z zapałem zabrał się do lektury. Dlatego uważam, że tytuł należałoby zmienić lub co lepsze dodać podtytuł podpowiadający o czym właściwie jest książka.

Uważam, że ta kapitalna książka uzupełniłaby tę wielką dziurę w tego typu literaturze gdzie oprucz W. Krygowskiego nikt w ten sposób nie pisał o górach. Bo we wszystkich spisach czy rankingach książek o górach od początku do końca poza nikłymi wyjątkami królują książki dotyczące wspinaczki alpinistyki i wszelkich innych ekstremów górskich, a w tak piękny i poetycki sposób w jaki ujął temat gór M. Nevrly nie zrobił tego nikt.

Może wartoby wywierać na wierchuszkę firmy Rutchenus cichą persfazję od czasu do czasu podpytując ich o tę książkę? :)
    Rafał Łoziński

Domyślnie Odp: Karpackie Gry prośba

Cytat Zamieszczone przez Gryf Zobacz posta
    Sam tytuł książki "Karpackie Gry" jest dość niefortunny, ponieważ może sugerować, że jest to praca dla harcerzy, pedagogów czy jakichś miłośników rekreacji na świeżym powietrzu... Dlatego uważam, że tytuł należałoby zmienić lub co lepsze dodać podtytuł podpowiadający o czym właściwie jest książka...

Może wartoby wywierać na wierchuszkę firmy Rutchenus cichą persfazję od czasu do czasu podpytując ich o tę książkę? :)
    Tytuł w dosłownym tłumaczeniu też mi się wydaje niefortunny, ale to nie czas na razie na dyskusje o tytule.
    "Na dnie jeziora" dojrzewało w "Rut(c)henusie" 4 lata to myślę, że "Karpackie..." w dwóch się zmieszczą.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)