Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 31

Wątek: Ilość osób odwiedzających BdPN?

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: Ilość osób odwiedzających BdPN?

A ja tam ufam całym sercem danym BPN. :) Każdy robi tak aby się opłaciło. Pewnie większy biznes BPN osiąga mówiąc o 200 tys rocznie, a nie np kwartalnie. Że tak powiem, każdy orze tak jak może.
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

lucyna
    Guest

Nie są to szczegółowe dane. W chwili obecnej jest dużo pustych punktów kasowych. Turyści nimi wchodzący nie są ewidencjonowani.

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

a tak w ogóle, to ja nie znoszę stania w kolejce! Bulwersował mnie fakt, że w sobotę chciałem wejść na Wetlińską z przełęczy, i musiałem stać w kolejce! Nie ma wyciągu a robi się jak przy PKL na Kasprowy Wierch! A wszystko dlaczego? Ano dlatego że kiedy przyjechały autokary z wycieczkami (pozdrawiam panie w japonkach, bamboszach i innych cichobiegach) pan obsługujący punkt kasowy, miał głęboko, no nie był na miejscu, a turyści musieli cierpliwie czekać aż jaśnie pan pojawi się w pawilonie. Ludzie pieniądze chcą im dać do ręki, a kasowi szlajają się gdzieś po kątach, a potem płaczą że BPN cierpi chroniczną biede. Tym bardziej że od momentu pojawienia się busu na parkingu, do czasu podejścia ekipy do budki mija sporo czasu, a tłum nie jest tam zaskoczeniem dla personelu (bo chyba nie pracowników).

Grrrrr!
    A żeby nie było "to po coś tam lazł!?" to na Wetlińską lazłem, bo miałem taką fantazję! o!
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

Cytat Zamieszczone przez Barnaba Zobacz posta
    aw sobotę chciałem wejść na Wetlińską z przełęczy, i musiałem stać w kolejce

Grrrrr!
    A żeby nie było "to po coś tam lazł!?" to na Wetlińską lazłem, bo miałem taką fantazję! o!
    w sobotę??!!! na Wetlińską??!!! Buhahahaha ciesz się że nie musiałeś czekać w kolejce na wejście na szczyt Ostatni kiedy zrobiłem ten błąd to schodząc naliczyłem ok 400 osób idących tym szlakiem na górę (ja schodziłem). Jedna nawet miała walizeczkę na kółeczka

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

ja tam bilet w BPN placilam tylko raz- samochodowy w tarnawie. Nie omijalam celowo zadnych punktow kasowych, ale tez nigdy nie wpadlam na to zeby odstac w kolejce i kupic bilet. Nie zlej woli, po prostu nigdy o tym nie pomyslalam- tatry omijam szerokim lukiem, a w parku gorczanskim, karkonoskim, babiogorskim nigdy rowniez nikt nie wspominal mi o kupowaniu biletu. Wiec to chyba nie we wszystkich parkach tak dziwnie bywa?? albo to jakis pomysl ostatnich lat, bo w latach 97-2003 nikt mnie o bilety nie scigal a i ja sie nie ukrywalam (najciemniej pod latarnia? jakies budki gdzieniegdzie staly ale raczej myslalam ze sluza do sprzedazy pamiatek..
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    babiogorskim nigdy rowniez nikt nie wspominal mi o kupowaniu biletu.
    W Babiogórskim PN akurat biorą kaskę za wstęp - jeden pkt kasowy jest, przy wejściu na szlak zielony na Markowe Szczawiny w Zawoi Markowe. Gdzie indziej nie spotkałem się w tym PNie z opłatami. Biorą 4 zyle od starego, 2 zyle od młodego w terminie od pierwomajskogo prazdnika po zmianę czasu na zimowy w październiku:D To samo w Karkonoskim PN-ie. Też jest cenniczek :D W nim najciekawsza cena fimowania w celach zarobkowych - 1500 pln za roboczodzień:D W Pieninach biorą za wejścia na piki Sokolicy, 3 Koron, spłyniecie Dunajcem. W Gorczańskim (mawiają o braniu) - sprawdziłem - też naliczają od 2005 roku;>, w Magurskim od stycznia 2006 biorą . To akurat dziwi, bo najciekawsze fragmenta tego regionu to zabudowane enklawy nieparkowe typu Krempna itp, gdzie skomasowane są wszelakie atrakcje. Kto będzie się pchał w zielone gąszcze za pieniądze??:O
    Ostatnio edytowane przez Derty ; 19-10-2006 o 16:55
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    W Babiogórskim PN akurat biorą kaskę za wstęp - jeden pkt kasowy jest, przy wejściu na szlak zielony na Markowe Szczawiny w Zawoi Markowe. Gdzie indziej nie spotkałem się w tym PNie z opłatami.
    Kasują jeszcze przy wejściu na szlak od strony Krowiarek. Tyle, że nigdy w życiu nie zapłaciłem - zawsze jestem za wcześnie, żeby ktoś tam urzędował

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

A tak...zapomniałem o tym, a przecie niedawno tam zostawiłem swoje 4 zł. Wszędzie w PN-ach na podstawie zliczania biletów niedoszacowują liczbę turystów i mają tego pełną świadomość. Kiedyś dawno temu w Karkonoszach widziałem gości zapisujących w kajecikach każdego przechodzącego w górę i nazad. Ale czy udało się liczenie, nie wiem. Z turystami gorzej pod tym względem niż z kozicami w Tatrach:D Mnie się coś widzi, że oficjalny wynik BdPN można spoko pomnożyć przez dwa, może przez półtora. Np na niebieski szlak na Rawki wszedłem kiedyś w mglisty dzień koło południa. Sporo ludzi na szlaku, nawet duchów w budce biletowej:D Już nie wspomnę o rozlicznych amatorach noclegunku np we wiacie pod Szerokim Wierchem. Znajomy chadzał tamtędy przez kilkanaście dni każdego popołudnia w lecie, bo coś tam łowił czy mierzył. Codziennie w wiacie 'gospodarzyło' kilka osób, które wchodziły w górę już po zamknięciu Parku. Ilu takich walecików po całym obszarze PNu koczuje - tylko SG raczy wiedzieć:D A kto liczy wchodzących np od Koliby? A wchodzący z Nasicznego przez ścieżkę czerwoną do doliny Caryńskiego też odpadają z sumy itd, itd.
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

aaa, bo ja a babia zawsze od strony medralowej... kupowanie biletow kojarzy mi sie tylko z tatrami- brrrrrr..kolejka i bilety jak do zoo, makabra! nie chodzi tu o kase ale raczej brak poczucia wolnosci. Gory bez wolnosci chyba traca sens... dlatego moja stopa w tatrach juz nie postanie
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar MF
    Na forum od
    11.2004

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    moja stopa w tatrach juz nie postanie
    Kurde, też tak myślałem i ładnych kilka lat nie postała. Ale tego roku wróciłem i było super. Jeden feler - żeby nie było ludzi i żeby nie płacić za wejście, trzeba być np. w Kuźnicach czy Palenicy o 5-6 rano (teraz to jeszcze ciemno). I jest pusto, miło i cicho. Dla mnie łączy się to niestety z koniecznością wstawania o barbarzyńskiej godzinie, bo trzeba jeszcze dojechać 170 km, a tylko jednodniowe wyskoki mogę z różnych powodów realizować. Ale warto. Dopiero jak wracasz to stonka owszem jest, ale wtedy to już do zniesienia.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)