Strona 4 z 13 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 124

Wątek: Jak się zachować przy spotkaniu z niedźwiedziem

Bieszczadnik Awatar Góral
    Na forum od
    04.2006
    Rodem z
    Bielsko-Biała

Domyślnie Odp: Jak się zachować gdy spotka się niedźwiedzia ? pytam poważnie

A propos misiów. Podwoziłem jakieś 10 dni temu leśnika z Baligrodu i opowiedział mi że niedawno pod Honem była akcja GOPR-u. Podobno dwoje turystów łaziło gdzieś w tej okolicy i nagle zobaczyli 2 misie. Zaszyli się ze strachu w krzakach i zprzerażeniem wezwali GOPR przez komórkę żeby ich sprowadził bo się boją zejść. Goprowcy wzięli chyba jeszcze jakiegoś leśniczego do pomocy i ich sprowadzili. Oczywiście misiów już nikt nie widział. Facet podobno jak był już w Cisnej to ucałował asfalt. Ciekaw jestem czy to prawda. Może ktoś coś o tym słyszał?
    Kieby gór nie było to bym se usypoł.

Bieszczadnik Awatar yasiolek
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Kraków

ja osobiście raz widziałem misie - były dość daleko wiec raczej nic nam nie groziło. ale kolezanka miala ciekawsze spotkanie oto zdjęcia
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    Ostatnio edytowane przez yasiolek ; 01-10-2006 o 12:23
    "... Dlaczego sa takie piękne, dlaczego tak złe dla ludzi, dlaczego moje Bieszczady , tak KOCHAM i nienawidze..." KSU

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

->Lucyna
    Miś uwielbia mrówki-wsadza łapę do mrowiska a potem zlizuje owady.Niestety mrowisko po takim posiłku wygląda jakby granat wrzucił.A czy się kąpie w mrowisku to nie wiem,nie widziałem.
    Pozdrav

Cytat Zamieszczone przez yasiolek Zobacz posta
    ja osobiście raz widziałem misie - były dość daleko wiec raczej nic nam nie groziło. ale kolezanka miala ciekawsze spotkanie oto zdjęcia
    o cholera !

a gdzie ta "randka" miała miejsce ?

Z fotek wynika, że bestie widziały Twoją koleżankę ...

Bieszczadnik Awatar yasiolek
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    Kraków

nie wiem gdzie o było dokładnie - jak sie z nia zobacze to sie spytam. ale w tatrach gdziesik.
    "... Dlaczego sa takie piękne, dlaczego tak złe dla ludzi, dlaczego moje Bieszczady , tak KOCHAM i nienawidze..." KSU

Zachować spokój przede wszystkim.
    Ja bym za śladami poszedł bo ja tu mieszkam, WAM nie radze :):):)
    Niewiedza może do tragedii doprowadzić!!!

lucyna
    Guest

Nie rozumiem misie nie jedzą robaków czy miejscowych. Jeżeli to drugie to mam szanse na przeżycie, gdy włożę głowę do gawry niedźwiedzicy z maleńkimi i piastnem.

Exclamation Odp: Jak się zachować gdy spotka się niedźwiedzia ? pytam poważnie

Cytat Zamieszczone przez lucyna Zobacz posta
    Nie rozumiem misie nie jedzą robaków czy miejscowych. Jeżeli to drugie to mam szanse na przeżycie, gdy włożę głowę do gawry niedźwiedzicy z maleńkimi i piastnem.

Tak, ale ostrożności nigdy za wiele, misie są na ogół nie groźne, ale...
    w obronie młodych potrafią wiele zrobić...
    z resztą nie trzeba Wam mówić, sami dobrze wiecie.

Pozdro for all.

To nie było w Bieszczadach, ale ...
    http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.ht...1191438815.387

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Bywając dosyć często w Bieszczadach,i pewnym miejscu np w okolicach Baligrodu często widzę ślady niedżwiedzicy ,która ma dwoje młodych i znaczy swój teren,robiąc ogromne ślady na okolicznych drzewach,ale w tym miejscu nigdy jej nie widziałem co innego z wilkami są i nawet zbytnio zimą się nie chowają chociaż więcej śladów nich ich obecności,mieliśmy również oswojonego lisa ,który zawsze nas odprowadzał do samochodu
    Wojtek legionowo

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)