Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: Zielone Wzgórza nad Soliną...

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie Odp: Zielone Wzgórza nad Soliną...

Jest parę miejsc w Bieszczadach, o których utarło się mówić: stonka, komercja. Tak jest w sezonie w Wetlinie, Ustrzykach G. czy Cisnej, również w Polańczyku.
    Ale w kwietniu, maju, listopadzie, lutym, słowem poza sezonem jest cisza, nikt na nikogo nie krzyczy, w schronisku jestem jedynym gościem. Pamiętacie relację Jabola z kajakowej wędrówki po Zalewie, było pięknie.
    Długi

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2006
    Rodem z
    pogórze

Dobrze wspominam Zalew Soliński. Byłam tam kiedyś z moimi dzieciakami na żaglówce. Przez tydzień opłynęliśmy calutki zalew. Nocowaliśmy w różnych małych zatoczkach. Trochę podreptaliśmy po terenach przylegających do jeziorka. Podziwialiśmy piękne widoki. Było naprawdę fajnie... Co prawda to było już jakieś 10 lat temu, ale wspomnienia są... i fotki... i mapa jeziorka,na której mój 6 letni wówcza syn zaznaczał trasę, którą płynęliśmy...
    pozdrawiam
    Małgośka

Bieszczadnik Awatar człowiek z lasu
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Ustrzyki Dolne (kraków momentami)

piękne te wspomnienia :)
    pozdrowienia z lasu

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Właśnie jadłem sobie śniadanko (tak! o 12:30) patrzę a nasza telewizja (4fun) puściła klip wideo jakiś chłopców bawiących się w rymowanie. Klip kręcony na Solinie, jest Tramp i ogólnie tandetnie naśladowane (z amerykanskich klipów) panienki. Czasem jednak są co ciekawsze widoki, szczególnie końcowe zdjęcia są lepściejsze.

http://www.hip-hop.pl/video/projecto...&id=1154524215
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar wojtek legionowo
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    legionowo

Właśnie jestem w Beszczadach po raz któryś w tym roku ale nad Solinę jadę po raz pierwszy.Jadę pokazać zaporę osobie która jest po raz pierwszy w Bieszczadach.
    Generalnie Solinę omijam w sezonie choć czasami tam bywam,ale tylko po sezonie.
    Pozdrawiam
    Wojtek legionowo

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Hej :D
    Dla mnie Zalew Soliński to tylko zatoczka od strony Chrewtu oraz wschodni trawers zbiornika szlakiem niebieskim, w drodze z Równi czy UD ku wyższym górom. W Chrewcie robię pierwszy biwaczek w górach, gdy od północy wchodzę w góraski. Pole tamtejsze miłe aczkolwiek może być, że akurat obozuje jakieś mocno pijące bractwo i nocnym koncertom nie ma końca, ale to w końcu śpiew młodości więc raczej się tym nie przejmuję :D Drażni mnie zalatujący tu i tam zapach sfajczonej frytury z jakichś barzysk. Na szczęście wiatr szybko wietrzy okolicę :D W stronę Polańczyka i zapory ostatni raz wybrałem się chyba 4 lata temu lecz mocno mnie zniesmaczył WC przy straganach na drodze do zapory. Z kolei hałaśliwo-falującą gawiedź mam na codzień na Marszałkowskiej więc starannie unikam tego gdzie indziej.
    Raz płynąłem jakimś takim stateczkiem po Zalewie, ale akurat siąpiło i pewnie wiele straciłem. Jedyną atrakcją była smętnie rozkołysana na falach podpaska;> Zdecydowanie ciekawiej jest w okolicach Moklika poza zasięgiem wody. Jeżyny, cisza, czasem jakiś psubrat w terenówce ryjący drogi, ale to jak na lekarstwo :D
    A i jeszcze piwo z IrasemJ mi smakowało ładnie w Wołkowyi, ale to dlatego, że dobrze jest spotykać znajomych :D
    Kiedyś naszedł mnie i kumpla pomysł, aby obejść zbiornik brzegiem. W tym miejscu pytanie dla lepszych znawców okolicy - ile by to było km? Gdzie i jakie by mogły być przeszkody typu płot w wodę, urwiste brzegi itd? Bo może na jesień warto by? Albo kiedy indziej poza sezonem...
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

lucyna
    Guest

150-160 km przyśrednim stanie spiętrzenia. Linia brzegowa ma ponad 140 km. Proponuję wersję atrakcyjniejszą i krótszą Jezioro Myczkowieckie. Okolica jest przepiękna.

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Witka:D
    Lucyno, a dlaczego atrakcyjniejszą? 140 km wzdłuż bajora - toż atrakcja pierwszorzędna:D odejmijmy te 20-30 km na miejsca pozamykane, opłotkowane, zabudowane badziewiem i zostaje ładna wycieczka do wykonania. Wszystko niemal przełajem. A w dodatku można sobie to robić etapami:D
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

lucyna
    Guest

Thumbs down Odp: Zielone Wzgórza nad Soliną...

Fakt piękna trasa. Dlaczego tak napisałam? Bo wg mnie ta druga trasa ma miej badziewia. A jaki widok z Kozińca. Wiecie, że kilku ..... tu brzydkie słowa chce aby Koziniec przestał być rezerwatem.Ma tam powstać wyciąg narciarski. Była już komisja.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)