Strona 57 z 60 PierwszyPierwszy ... 7 47 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 561 do 570 z 592

Wątek: Jak tam kolorki

Domyślnie Odp: Jak tam kolorki

Ja będę 22-25.10, mam nadzieję że już zacznie się robic kolorowo, bo w zeszłym roku byliśmy tydzień, dwa za wcześnie.

Cytat Zamieszczone przez Długi Marek Zobacz posta
    Jakieś "świeże" foty mógłbym prosić ? .....Mogę się dokulać dopiero ok.20-tego.....Nie wiem czy nie za późno....
    Zdjęcia będą, ale za chwilę (jestem w trakcie obróbki), na razie mogę napisać jak było.
    Sobota 10.10 - Jeziorka Duszatyńskie - kolorowo, ale bliżej "początku" niż "końca" kolorków - na pewno się to rozwinie (o ile liście nie spadną szybciej). Bieszczady Wysokie - generalnie jest kolorowo, z tendencją rozwojową (więcej żółci niż brązów). Niedziela 11.10 - ok 1000m npm liściaste zielone/żółte (początek szlaku na M.Rawkę), wyżej coraz mniej liści, jarzębiny w większości bez liści, ale wciąż z owocami. Na połoninach borówczyska czerwone (M.Rawka, Dział), na dole (koło schroniska - zielone, miejscami zaczerwienione). W niedzielę na szczycie M.Rawki trochę szronu na jarzębinach. Na Caryńskiej z daleka widać, że jest szron pod szczytem.

Myślę, że nadchodzący weekend będzie kulminacja (o ile śnieg nie przykryje wszystkiego).
    Wczoraj spadł śnieg (nie wiem ile, bo zaczął padać jak wyjeżdżałem ok 14:30).
    Ostatnio edytowane przez uszatek_mis ; 12-10-2015 o 12:04

Bieszczadnik
    Na forum od
    10.2009

Ciekaw jestem, co będzie po tej fali ochłodzenia. Szukałem jesieni trochę dalej za Bieszczadami - w górach Vyhorlatu, no ale skoro Osadne położone jest w Beskidzie Niskim (informacja w krypcie ) to darujecie ten odskok
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Cytat Zamieszczone przez uszatek_mis Zobacz posta
    Zdjęcia będą, ale za chwilę (jestem w trakcie obróbki), na razie mogę napisać jak było.
    Sobota 10.10 - Jeziorka Duszatyńskie - kolorowo, ale bliżej "początku" niż "końca" kolorków - na pewno się to rozwinie (o ile liście nie spadną szybciej). Bieszczady Wysokie - generalnie jest kolorowo, z tendencją rozwojową (więcej żółci niż brązów). Niedziela 11.10 - ok 1000m npm liściaste zielone/żółte (początek szlaku na M.Rawkę), wyżej coraz mniej liści, jarzębiny w większości bez liści, ale wciąż z owocami. Na połoninach borówczyska czerwone (M.Rawka, Dział), na dole (koło schroniska - zielone, miejscami zaczerwienione). W niedzielę na szczycie M.Rawki trochę szronu na jarzębinach. Na Caryńskiej z daleka widać, że jest szron pod szczytem.

Myślę, że nadchodzący weekend będzie kulminacja (o ile śnieg nie przykryje wszystkiego).
    Wczoraj spadł śnieg (nie wiem ile, bo zaczął padać jak wyjeżdżałem ok 14:30).
    Parę z weekendu 10-11.10.2015.
    Załączone obrazki Załączone obrazki

Forumowicz Roku 2012
    Forumowicz Roku 2011
    Forumowicz Roku 2010
    Awatar don Enrico
    Na forum od
    05.2009
    Rodem z
    Rzeszów

Idą kolorki. Pomału, bo pomału, porykując od czasu do czasu (jelenie jeszcze się drą)
    Wczoraj można było zaobserwować bieszczadzką krowę podziwiającą barwy tej jesieni.
    .
    krowa.jpg

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2006

Dział - 9.X.2015

(105).jpg(115).jpg
    Ostatnio edytowane przez Maciej.K ; 19-10-2015 o 20:55

Bieszczadnik
    Na forum od
    06.2009
    Rodem z
    Beskid Żywiecki--Żywiec

To nie krowa-to...bizon górski

Bieszczadnik Awatar iaa
    Na forum od
    09.2008
    Rodem z
    Podkarpacie

W ubiegłą niedzielę, gdy w szarości powszechnej, otwierało się okno nieba, światło pokazywało, czym jest prawdziwy kolor.
    Komu dane będzie w najbliższy sobotnio - niedzielny czas Tam być, nie pożałuje i nie zapomni.
    DSC_1391.jpgDSC_1401.jpg

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2010

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)