Póki co rozpracowuje forumpewnie to trochę potrwa,ale na swoim profilu w albumie am kilka fotek. pozdrawiam ps. nie zazdroszcze tych kilometrów...
Póki co rozpracowuje forumpewnie to trochę potrwa,ale na swoim profilu w albumie am kilka fotek. pozdrawiam ps. nie zazdroszcze tych kilometrów...
Wczoraj wróciłam. Kolory wręcz wybuchły, ale jeżeli będzie dalej taka pogoda, to wszystkie polecą z wiatrem za chwilkę.
Foty z czwartku z Caryńskiej, z piątku z Działu i spod Jawornika z soboty.
Rzeczywiscie cudnie..wytrzymają jeszcze chyba z póltora tygodnia? myslicie?
pozdrówka
cudnie! to zdaje się, że najbliższy weekend będzie idealnym terminem!![]()
tylko żeby pogoda była.. prognozy są różne..
a ja nie wiem czy urlop brać na piątek czy na poniedziałek![]()
![]()
Poczekaj tak długo jak możesz z decyzją o urlopie, sprawdź te prognozę:
http://ows.public.sembach.af.mil/ind...ection=SFCProg
klikając w kolejne cyferki w pierwszej linijce (PROG-BRIEFING : od 12 godzin aż do 120 godzin do przodu) i zadecyduj. Na dole każdego obrazka jest data i godzina UT na którą dana prognoza została przygotowana. Uaktualnianie strony następuje około 22h codziennie.
Moim zdaniem, popartym kilkoma laty użytkowania tej strony dzień-w-dzień, jest to obok meteo.icm.edu.pl najlepsze źródło prognoz pogody.
No tak, ale ja polecam korzystanie z map ogólnych, ukrytych pod cyferkami, są w zupełności wystarczające
Wynika z nich, że np. piątek ma być lekko przychmurzony/mglisty, ale może też wystąpić inwersja a więc bdb widoczność z połonin. Mżawka zaraz niedaleko na Ukrainie. Wieczorem będzie prognoza na sobotę.
Te na 72,96 i 120h to są wprawdzie prognozy długoterminowe, ale bardzo często w dobrym przybliżeniu się sprawdzają.
też lubie prognozy ICM'owskie, z tym że ja jestem fanką modelu UM 4.5 17km. On kiedyś był głównym modelem, nie wiem czemu teraz przenieśli się na COAMPS, który prawie nigdy się nie sprawdza(!) przynajmniej w wawie :/
swego czasu byłam uzależniona od tych komentarzy synoptykówHenryk Piwkowski pisał kiedyś niesamowitym językiem
ale jak przenieśli je na COAMPS i Henryk zaczął rzadziej pisać, to przestałam czytać .....
a za nową prognoze dziękuję, będę zaglądać :)
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)