Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 1 2
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: Hulskie

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

Domyślnie Odp: Hulskie

Janusz, nie przesadzaj. Wiele jest nieprawości w życiu, ale nie zakładaj z góry, że wszędzie. Widziałeś jak dawali łapówki to donieś do prokuratury.
    Ad rem.
    Można kupić myślę że nie mały kawałek Hulskiego od Michałowskiego, tak jak to zrobił Henri. Michałowski kupił legalnie, za kupę szmalu na przetargu.
    Teren jest o tyle nie atrakcyjny, że nie można tam nic zbudować. Można go tylko mieć. Próbował Michałowski, próbował Henri pisząc do urzędów i gazet i nic. Pozostałe tereny nie są wystawione do sprzedaży i chyba nie będą. Kiedyś fundacja Rainbow chciała kupić Tworylne, też nie dało rady. Ponieważ były to tereny po Iglopolu, krótko w okresie przejściowym część była wystawiona do sprzedaży. Na przetarg poszło Hulskie, bez domostwa Piotra, który swoje kupił od poprzednich, rdzennych mieszkańców. I tyko dlatego on może tam mieszkać, mieć dom, gospodarstwo.
    Większe działki jeszcze sprzedaje czasem Agencja Rolna.
    http://www.gah.szczawne.pl/baza.php
    Długi

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

ee tam, od razu łapówy wam w głowie i inne takie machlosjtwa! Ja sam się ostatnio przekonałem że dobre słowo i szeroki uśmiech na co dzień procentują w przyszłości.... A może nie?
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Bieszczadnik Awatar joorg
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Krosno

Cytat Zamieszczone przez długi Zobacz posta
    Widziałeś jak dawali łapówki to donieś do prokuratury.
    Ad rem.
    ..... za kupę szmalu na przetargu.
    Nigdy tak nie sądzę , tak jak mnie zrozumiałeś -- to drugie co napisałeś miałem na myśli , - wolny rynek. Przepraszam jezeli żle sie wyraziłem i w ten sposób zostałem zrozumiany -- jestem wielkim zwolennikiem wolnego rynku, pisząc o cenach.
    "dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
    Pozdrawiam Janusz

lucyna
    Guest

Moja koleżanka z grupy postanowła zostać wójtem Polańczyka. Ostatnio mówiła mi o sprzedaży Horodka pewnemu politykowi za 49 zł za ar. Nie jest to informacja sprawdzona przeze ,mie. Być może plotka.

Botak Roku 2017 Awatar długi
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sopot

By postawić kropkę nad "i". To co zostało kiedyś kupione-sprzedane w Hulskiem, odbyło się za ceny rynkowe, by nie powiedzieć ponad rynkowe - Michałowski licytował b. wysoko. Teraz słyszałem, że przynajmniej część sprzedaje. Też dość drogo. Tak kupił Henry. Kto więcej? Nie wiem.
    Jak w innych gminach bieszczadzkich? Są przetargi, ludzie licytują, czasem potem odsprzedają po kawałku. Ale to raczej drobnica. Czasy zakupów kilkuset ha w jednym kawałku chyba bezpowrotnie minęły. Wiem, że w kilku gminach są jeszcze takie "kąski", ale z przeznaczeniem dla "inwestora strategicznego" np budowa zespołu ośrodków wypoczynkowych.
    Co nie musi być takie złe, jeżeli nie dotyczy Jasła.
    Długi

Bieszczadnik Awatar damian
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Rybnik

Dzięki długi za wyjaśnienie!!!

A swoją drogą mieć kawałek hulskiego... fajna sprawa...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)