Cytat Zamieszczone przez WojtekR Zobacz posta
i... z jedną tylko butelką piwa (;-) )
Ważne aby była zawsze pełna
A co do nowoczesnych technologii Wojtek bardzo ładnie to ująłeś. Nie sądzę aby kolega sofron chadzał w brezentowej "kangurce" (choć ja gdybym miał, to bym w niej chodził), w butach uszytych ze skóry borsuka i oczywiście z mapą kreśloną własnoręcznie.
Oczywiście przesadzam celowo, ale Kochani - nie postepu nie jesteśmy w stanie zatrzymać. Spieszę jednakże z wyjaśnieniem, że posługiwanie się GPSem też wymaga trochę nauki. Trzeba chwilkę poświęcić na to aby rozszyfrować te wszystkie przyciski, obrazki itp. Zapewniam, że GPS tez na nic się zda jeśli straci sygnał (a zdarza się to w dolinkach), czy jak siądzie zasilanie.
Podobnie kilka lat temu potepiano telefony komórkowe, ile to bylo gadania, że szpanerzy, że to niepotrzebne itp. A jest jeszcze na tym forum ktoś kto nie ma telefonu komórkowego ? A wystarczyło tylko 7-8 lat.
Ktoś oczywiście może się nie godzić na takie wkraczanie nowych technologii, ale i tak prędzej czy później nawet mimowolnie zostanie zmuszony do ich uzywania.
Ja nie przypominam sobie abym kiedyś potepiał stosowanie GPSu, ale jeśli to robiłem to bez świadomości jaka to frajda pobawić się w geocache, albo obejrzeć sobie w domu w Google Earth trasę którą się przebyło. Nie wspomnę o zaoszczedzonym w ten sposób czasie, który w moim wypadku ma kolosalne znaczenie.