nie
nie
Ostatnio edytowane przez lucyna ; 24-11-2006 o 18:56
po ostatnim pobycie w bieszczadach juz mnie nic nie zdziwi- tyle ile nowych szlakow narobili: sa juz piesze, konne, rowerowe, caly wysyp dydaktycznych, dla niepelnosprawnych.. naciapali ile sie dalo...wiec czy bedzie jeszcze osobny dla waltera czy innego kretyna to mnie nie dziwi- zawsze jest powod zeby jeszcze troche drzewa "upstrzyc" ...
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Ech...chyba to nieprawda? Mam taką nadzieję...:/ Kiedy wreszcie skończy się posypywanie złotym pyłem życiorysów bandyckich, szubrawczych, antypatriotycznych? Czy naprawdę nie wystarczy, że od lat ludzie próbują zapomnieć? Trzeba rozdrapywać wciąż sprawy trudne, mroczne, odrażające? Chyba pomysłodawcy należą do głównego nurtu cynicznej manipulacji, tak pięknie dopracowanej przez komunistów - wszak idą wybory samorządowe;>
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
Słyszałem o tym pomyśle i osobiscie nie mam nic przeciwko temu. O ile wiem nie chodzi tu o poprawianie życiorysu Świerczewskiego, ale wykorzystanie tego znanego miejsca do zatrzymania turystów mknących w kierunku bardziej znanej Cisnej. Sam zawsze pod pomnikiem Waltera robię sobie przystanek, miejsce jest piękne i nie zatłoczone. Jeśli dobrze słyszałem w TVP Rzeszów to szlak wcale nie ma nosić imienia Świerczewskiego, Świerczewski ma byc swoistym pretekstem do pokazania najbliższej okolicy. Moim zdaniem ma to sens. Jeśli od lat wykorzystuje sie np. ruiny kwatery Hitlera koło Kętrzyna, to dlaczego nie wykorzystać pomnika Świerczewskiego ?
http://ww6.tvp.pl/400,410788,1.view
PS. Mogli by zacząć od tych koszmarnych toalet.
Ostatnio edytowane przez naive ; 24-10-2006 o 20:43
Pozdrawiam
naive
Hm...zadziwiające...Szlak Papieski obok szlaku sługusa stalinowskiwego reżimu. Pięknie...czyż ta ziemia nie wydała ludzi większych niż ten wojak? Nie trzeba wydrapywać jego nazwiska na cmentarzu, ale czemu o nim wciąż przypominać? Drobni zbrodniarze niech odejdą w zapomnienie...tak by było najlepiej. Bunkry Hitlera pokazuje się w kontekście klęski jego szemranej partii i polityki, jako przestrogę dla pokoleń, że nie tędy droga. Czy aby napewno tak się mówi o 'wielkim' generale? Czy na 'wspaniałym' pomniku w Jabłonkach wyryto 'W tym miejscu ktoś ustrzelił sowieckiego generała, który zaprzedał się zbrodniczemu systemowi nie lepszemu od hileryzmu'?
Ehhh...
eksportową śliwowicję
eksportową śliwowicję
Zgadzam się w pełni z Tobą Derty... poza jednym ,że "ktoś ustrzelił..."?? przecie wiedomo kto ?? - ustrzelili go tzw."swoi" a że wykonawcami byli "inni" to wcale nie znaczy że "swoi" go nie ustrzelili.A dzisiaj jest inaczej?? może metody nie tak skrajne ,ale cel jest jeden --WŁADZA- a "szafa" i "czarne teczki" zastąpiły CKM.
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Jedzmy gówna, przecież miliony much nie mogą się mylić.
Czy to szubrawiec czy patriota nie jest ważne, Walter wpisał sie w naszą historję czy tego chcemy czy też nie.A jeżeli jest taka możliwość to szlak może zaistnieć,nie każdy turysta potrafi chodzić na dziko. .
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki