Cytat Zamieszczone przez naive Zobacz posta
Ja nie przesadziłem, to Ty nie zrozumiałeś.
Zrozumiałem, ze temat jest o pomniku w Jabłonkach a Ty chcesz go uturystycznić stawiając wieżę - więc jej sens "gdzieś" w gorach mija się z celem. Moim zadniem to dwie różne sprawy - wieża może powstać i bez pomnika - a pomnik może zostać dobrze wykorzystany i bez wieży na szczycie.
Poza tym stawianie takich wież ma sens tylko na najwyższych lub jednych z najwyższych szczytów. Z miejsca które Ty proponujesz można by było jedynie Jabłonki z lotu ptaka obejrzeć.. z widokami na wieksza skale byłoby raczej kiepsko.
(Pierwszy szczyt który mi przychodzi na myśl jeśli chodzi o wieżę to Chryszczata.)

BTW-na wieżę na Radziejowej wdrapytałem się równy miesiąc temu - wspaniała d r e w n i a n a budowla, najlepsza z jakiej miałem okazję skorzystać. Widoki widzialem - zreszta rownie ladne (i bez wiezy) sa jak sie podejdzie 15 min. dalej na nie do konca zalesiona Małą Radziejowa

pozdrawiam i mam nadzieje ze pomnikow nie wyburza - juz blizej niz dalej do dnia zmian na górze i konca tego typu pomyslow (no chyba ze beda inne - bo gorszych chyba byc nie moze)