Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: autostopem w gorki :)

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie autostopem w gorki :)

co myslicie o tym sposobie lokomocji???? czy jest czasochlonny czy wrecz przeciwnie?? czy dla was jest tez w nim cos fascynujacego? czegos co mozna nazwac "dzika wolnoscia" - jak kiedys powiedzial moj jeden znajomy.
    A moze ktos z was mial jakies ciekawe przygody" jezdzac na stopa??

troche o "stopie" jest na tym forum, ale nikt nie opisywal jakis konkretnych ciekawych wydarzen :)

moze wbrew pozorom ale ja rzadko uzywam stopa jako dojazdu w gory, predzej jako juz komunikacji lokalnej w gorach.Jakos zawsze sie boje ze strace za duzo czasu i nie dojade wogole ale mam znajomych ktorzy potrafia tak przejechac cala polske i np. wybrac sie w gorki majac 5zl w kieszeni. Moze ja sie tez kiedys tak odwaze :D

ale i tak wspominam sobie pare fajnych stopowych przygod

- skrzyzowanie w rozstajnym w beskidzie niskim- pusta droga, autobus za godzine... palace slonce i szum rzeki.. i poszlam do kibelka za krzaczek zostawiajac kumpla na przystanku. Jak wrocilam stal sobie samochod, ktory ponoc sie zatrzymal i zapytal gdzie nas podwiesc :)

- paralotniarz wracajacy z czech ktory nas wiozl spod slezy do wroclawia opowiadajac jak wiele razy przekraczal granice szybujac gdzies pod niebem

- pszczolka czyli pojazd gasienicowy ktory nas przewiozl przez otryt w bieszczadach

- lekko wstawiony miejscowy goral- mial nas zawiesc w poblize pewnej chatki.. ale pojechalismy do jego kumpla ktory pedzil bimber stwierdzil "ze w tej chatce napewno byscie sie nudzili" - i faktycznie, znajomi opowiadali ze tak beznadziejnie nieciekawego pobytu jeszcze nie mieli

- zasypany sniegiem slask... 30.12. 2005 nie jezdza autobusy...podroz z centrum bytomia do mojej dzielnicy na pace ciezarowki z piaskiem :D najgorsze ze kierowca zapomnial ze jade na piasku i wysadzil mnie 10 km dalej

- bieszczady- tym razem ja za kierownica samochodu moich kumpli na ukrainskich blachach mlody chlopaczek machajacy na poboczu. Gdy spytalismy gdzie chce jechac- powiedzial-wglab gor- tam gdzie wy... mial chyba z 15 lat... jak sie pozniej okazalo byl w gorach sam, nie mial przy sobie dokumentow i mial dosc duzo pieniedzy... kim byl? skad przybyl? skad wzial ta kase? skad uciekl?? pilnie strzegl swojej tajemnicy... i strzeze do dzis.. spedzilismy razem z nim 4 tygodnie w bieszczadach (wstyd przyznac troche za jego kase bo nam brakowalo )) teraz Dzidek, bo tak nam sie przedstawil tajemniczy autostopowicz mieszka na ukrainie, bo znajomi przemycili go i zebrali ze soba ze soba

jak sobie cos jeszcze przypomne to dopisze :D
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: autostopem w gorki :)

- dźwig trasa Stuposiany-Ustrzyki G
    - na klodach dołżycach drewna trasa Zatwarnica-Hoczów bałam się że polamią mi nogi
    - na wywrotce pełnej piasku we wietrzny dzień
    - z ekschibicjonistą w maecedesie na trasie Olszanica-Lesko itd itd

prowydnyk chaszczowy Awatar Browar
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Kraków

Objechałem całą Polskę posiadając książeczkę autostopu.Z ciekawszych przygód wspominam jednak "kolejostop"-zatrzymałem pociąg towarowy w Kasinie i zabrał mnie do Rabki;"ratrakostop" w Koninkach.I jednym i drugim świetnie się porusza ;-)
    Pozdrav

Bieszczadnik Awatar DUCHPRZESZŁOŚCI
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    z brzozowego gaju na Podlasiu, obecnie piaski mazowieckie

"Kolejostop" to jest to - w 89r. w trójkę zatrzymaliśmy parowóz, taki prawdziwy z parą .Jechaliśmy nim od jakieś wsi pod Grajewem do Białegostoku, super jazda tylko ciężko było się doprać od pyłu węglowego.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)