Pokaż wyniki od 1 do 10 z 39

Wątek: Jak Bieszczad zakpił sobie z Bertranda...

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Domyślnie Odp: Jak Bieszczad zakpił sobie z Bertranda...

Znowu chwila zadumy, chwila wspomnień i modlitwa. Następnie zakapiorskim zwyczajem „Zbój” Krzysztof Szymala polał groby swoich kolegów Gorzałką. Szukaliśmy tez grobu dyrektora cmentarza Oleksego, ale nie znaleźliśmy. Rysiek Szociński wziął mnie na bok i pokazał najstarszy grób na cmentarzu okolony stalowym płotem wytopionym z żelaza w Cicnej. Później powoli wróciliśmy do Atamanii. Po drodze Andrzej Potocki podzielił się z nami swoim pomysłem. Otóż ma on zamiar doprowadzić do przeniesienia prochów Władka Nadopty na cmentarz w Cisnej.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    bertrand236

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Po powrocie do Atamanii raczyłem się /nie tylko ja/ smakowitym barankiem przyrządzonym przez Krzysztofa. W pewnym momencie podszedł do mnie sympatyczny jegomość i wali pytanie, które mnie wprawiło w zdumienie: czy ty czasem nie pisujesz na forum jako Bertrand? Jak się okazało zostałem rozpoznany przez Zbyszka. Chwilę pogadaliśmy o Bieszczadzie, forum i Ukrainie. Pozdrawiam Cię Zbyszku. W międzyczasie przepięknie, jak zwykle śpiewał swoje teksty ‘Łysy”. Czy ktoś ma jakiekolwiek nagrania jego piosenek? Śpiewał on na zmianę z Ryśkiem Szocinskim. Rysiek po raz kolejny mnie zadziwił. Nie wiedziałem, ze tak ładnie śpiewa i gra na gitarze. Powoli zbierałem się do odejścia. Wszak jutro następne planowane wędrówki po górach. Kiedy wychodzę z Atamanii wchodzi do niej miejscowy Zakapior wcześniej wyproszony. Z tego, co wiem, zadnych ekscesów nie było.
    Załączone obrazki Załączone obrazki
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Cytat Zamieszczone przez bertrand236
    Po drodze Andrzej Potocki podzielił się z nami swoim pomysłem. Otóż ma on zamiar doprowadzić do przeniesienia prochów Władka Nadopty na cmentarz w Cisnej.
    W lutym jak byłem u Lacha w UG, to też o tym wspominał.
    Rzucił kilka cierpkich slów, pod adresem osob odpowiedzialnych za dotychczasowy spoczynek szczątków doczesnych "Majstra..." i na koniec skwitował, że jak będą opory przy oficjalnej drodze zalatwiania tej sprawy, to go przeniosą w nocy.
    http://www.doczu.pl

Bieszczadnik
    Na forum od
    02.2005
    Rodem z
    Warszawa, Ustrzyki Górne, Wetlina

Cytat Zamieszczone przez bertrand236 Zobacz posta
    Po drodze Andrzej Potocki podzielił się z nami swoim pomysłem. Otóż ma on zamiar doprowadzić do przeniesienia prochów Władka Nadopty na cmentarz w Cisnej.
    Zaiste, znakomity i cudowny pomysł !!!
    Zwłaszcza dla tych, którzy mieli okazję znać Władzia cokolwiek bliżej.
    Pomysł uzasadniony o tyle, że Władek w swoim bieszczadzkim życiu co najmniej z pięć razy przejeżdżał przez Cisną.
    A to, że całe swoje życie (bieszczadzkie) był związany z Przełęczą, Schroniskiem na Połoninie (a nie żadną "Chatką Puchatka" - idiotycznym wymysłem turystów autokarowych z lat 90-tych), Ustrzykami G., a wreszcie pod koniec z Bacówką pod Małą Rawką - nie ma to żadnego znaczenia.
    MA BYĆ CISNA, bo niektórzy tak to sobie wymyślili.

Na marginesie uwaga do potencjalnych realizatorów przenosin.
    Proszę to uzgodnić z GOPR-em, zdaje się, że jest planowany pomysł wystawienia okazałego nagrobka przez GOPR w miejscu dotychczasowego pochówku.

Najlepsze życzenia zachowania zdrowia psychicznego (bo widać,że szwankuje) autorom i entuzjastom tego pomysłu.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)