Strona 25 z 54 PierwszyPierwszy ... 15 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 35 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 241 do 250 z 533

Wątek: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?

Jeszcze jedną taką fajną, wierszowaną bajeczkę proszę. No proszę. Może być w innym temacie.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Gratuluję,Asiu,miłej i ciepłej bieszczadzkiej bajki
    "Można objechać cały świat i nie widzieć niczego"

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Dzięki, bo już myślałam, ze mnie stąd wypędzicie za ingerencję w bieszczadzkie legendy
    Lucyno - chwilowo żaden temat mi nie przychodzi do głowy, a nawet nieporadne rymy częstochowskie wymagają natchnienia... ale może znowu czymś mnie tu zainspirujecie.
    ale tak sobie teraz pomyślałam, ze ta diablica z mojej bajki powinna mieć jakieś stosowne imię więc w ramach aneksu:

.........................
    Więc tym, których urok zmógł tutaj jaki
    I za czymś zwiewnym wciąż błądzą
    Bajka ta choć naiwna ma morał taki:
    Niech przyziemni bujających w obłokach nie sądzą

I gdy chcą sprawdzić - to niech szukają
    Gdzie oddech nocy, gdzie mgła poranna
    Obecność tej zjawy na pewno poznają
    Do ucha im szepnie - to ja BiesSannna....

Pozdrawiam

Cytat Zamieszczone przez asia999 Zobacz posta
    Dzięki, bo już myślałam, ze mnie stąd wypędzicie za ingerencję w bieszczadzkie legendy
    Lucyno - chwilowo żaden temat mi nie przychodzi do głowy, a nawet nieporadne rymy częstochowskie wymagają natchnienia... ale może znowu czymś mnie tu zainspirujecie.
    ale tak sobie teraz pomyślałam, ze ta diablica z mojej bajki powinna mieć jakieś stosowne imię więc w ramach aneksu:

.........................
    Więc tym, których urok zmógł tutaj jaki
    I za czymś zwiewnym wciąż błądzą
    Bajka ta choć naiwna ma morał taki:
    Niech przyziemni bujających w obłokach nie sądzą

I gdy chcą sprawdzić - to niech szukają
    Gdzie oddech nocy, gdzie mgła poranna
    Obecność tej zjawy na pewno poznają
    Do ucha im szepnie - to ja BiesSannna....

Pozdrawiam
    No pięknie w przyszłym roku na solińskim deptaku oprócz dusiołków i biesów do kupienia będą Biessanny i tak oto poeta po raz kolejny przyczyni sie do rozwoju rękoczynów bieszczadzkich.

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Brawo dla Asinej BiesSanny. Mamy początek bieszczadowych Dziwów. Tak trzymaj,Asiu. Pozdrawiam.

Bieszczadnik Awatar Aleksandra
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

BiesSanna... nowe cudo, wśród /już istniejących Juraju/ jesiennych Pohar, ukrywających się po paryjach Kiczerek, lubiących miłosne igraszki wodnic Sianek.

Choć z drugiej strony, jakby rozpisać drzewo genologiczne BiesSanny, to mogłoby się okazać, że to jakaś wnuczka lub prawnuczka licznego potomstwa takiej namiętnej pary, jaką tworzył bies Chrysztaty ze swą lubaszką z rodu wodnic Sianek.

Ale taka wyliczanka mogłaby byś zbyt przyziemną jak na te Bieszczadzkie istoty.

"niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
    http://takiewedrowanie.blogspot.com/

Botak Roku 2016 Awatar asia999
    Na forum od
    11.2008
    Rodem z
    jakieś 73 cm od Tarnicy ... w skali 1:1.000.000

Cytat Zamieszczone przez Juraj Zobacz posta
    Brawo dla Asinej BiesSanny. Mamy początek bieszczadowych Dziwów. Tak trzymaj,Asiu. Pozdrawiam.
    Dzięki i też pozdrawiam.

[quote=Aleksandra;67488]BiesSanna... nowe cudo, wśród /już istniejących Juraju/ jesiennych Pohar, ukrywających się po paryjach Kiczerek, lubiących miłosne igraszki wodnic Sianek.

Choć z drugiej strony, jakby rozpisać drzewo genologiczne BiesSanny, to mogłoby się okazać, że to jakaś wnuczka lub prawnuczka licznego potomstwa takiej namiętnej pary, jaką tworzył bies Chrysztaty ze swą lubaszką z rodu wodnic Sianek.

Aleksandro!! Nie czytałaś uważnie bajki!!! BiesSanna jak na prawdziwie wywrotową i postępową diablicę przystało miała dwóch ojców

Cytat Zamieszczone przez Krzysztof Franczak Zobacz posta
    No pięknie w przyszłym roku na solińskim deptaku oprócz dusiołków i biesów do kupienia będą Biessanny i tak oto poeta po raz kolejny przyczyni sie do rozwoju rękoczynów bieszczadzkich.
    Taki ze mnie poeta jak z BiesSanny Konrad Wallenrod...
    A BiesSanna tak mi przyszła do głowy bo zarzucamy często Zakapiorom, że piją za dużo i za często, a przecież tak jest, że jak facet pije to się go czepiają wszyscy ALE...!!! .... jak facet pije "przez babę" to wszystko od razu inaczej wygląda.... No to Oni mogą pić przez taką wspólną babę - no to co, że zmyśloną.

A co do dusiołków na straganach, to przecież krasnoludki też najpierw same mieszkały a dopiero później przydreptała do nich śnieżka i one nic przeciwko nie miały ale tak swoją drogą to BiesSanna jako luksusowa ladacznica raczej za 2 zł. na straganie sprzedawać swych wdzięków nie będzie..

Pozdrawiam Was wszystkich.

A BiesSanna tak mi przyszła do głowy bo zarzucamy często Zakapiorom, że piją za dużo i za często, a przecież tak jest, że jak facet pije to się go czepiają wszyscy ALE...!!! .... jak facet pije "przez babę" to wszystko od razu inaczej wygląda.... No to Oni mogą pić przez taką wspólną babę - no to co, że zmyśloną.
    Gdyby tylko chcieli za dużo i za często pić to może nie przychodziłyby im do głowy kalendarze i certyfikaty ,ze o innych wykopaliskach nie wspomnę

A co do dusiołków na straganach, to przecież krasnoludki też najpierw same mieszkały a dopiero później przydreptała do nich śnieżka i one nic przeciwko nie miały ale tak swoją drogą to BiesSanna jako luksusowa ladacznica raczej za 2 zł. na straganie sprzedawać swych wdzięków nie będzie..
    Jako " HIT LATA 2009" zapewne poniżej stówki nie uświadczysz

Pozdrawiam Was wszystkich. .

Bieszczadnik Awatar Aleksandra
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Warszawa

:

Aleksandro!! Nie czytałaś uważnie bajki!!! BiesSanna jak na prawdziwie wywrotową i postępową diablicę przystało miała dwóch ojców [/I]
    Dwóch ojców w niczym nie przeszkadza, aby po któryś z nich być wnuczką czy prawnuczką....

A jak ma być wywrotnym powodem inspiracji zakapiorów, to rodowód powinien być mocno zbiesiony ....

Pozdrawiam
    "niech będą błogosławione wszystkie drogi proste, krzywe, dookolne…"
    http://takiewedrowanie.blogspot.com/

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2006

Aleksandro"drzewo genealogiczne" legend karpackich mam. na półce z ksiązkami,chodzi tylko o to,ze biesSanna pojawia sie na tym forum w ferworze pewnych obelżywości wobec ludzi zwanych zakapiorami. Dajcie ludziom żyć,żeby wam było dane. Prawa nie przekraczają,bo" spryt" produkowany jest nie tylko w kociołku ale i legalnie,za zezwoleniem publicznych moralizatorów..Swiat pił,pije i pić będzie,flaszka w świecie jest boskim mitem.BiesSanna na straganach,czemu nie? Potraficie - to rozpładzajcie. A wiersz był ładny i kropka.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)