witam
trafilem dzisiaj na to forum i przeczytalem z przerazeniem i zniesmaczeniem wypowiedz Buby. tak sie sklada ze przez pare lat pomagalem prowadzic Henrykowi jego gospodarstwo,jadlem pilem i spalem przez ponad 30 miesiecy w tym samym domu co Henryk . piszesz ze wywalil Cie ze swojej doliny i slusznie . dlaczego : moze zrobil to dla Twojego bezpieczenstwa ? Henryk od zawsze zajmuje sie hodowla bydla , to bydlo pasie sie wolno chodzac po jego posesji , ma wielkiego byka z ktorym spotkanie nie nalezy do przyjemnosci, dlaczego psy ? wiele razy walczylismy z wilkami ktore atakowaly Henryka stada - dlatego jego psy biegaja wolno po calej posesji chroniac konie i bydlo. i to jest fakt . jak myslisz ilu ludzi takich jak Ty pojawialo sie kazdego dnia w sezonie zwabionych legenda victoriniego? - stada , stada i jeszcze raz stada . Henryka posiadlosc wowczas byla wielka i staralismy sie umieszczac tablice ostrzegawcze gdzie tylko sie dalo. kiedy nie wposcilismy "autotrapera" z poland trophy zarzucono nam ze grodzimy bieszczady,
kiedys zeby zasluzyc na miano bieszczadnika trzeba bylo przezyc zime w bieszczadach. zadam Ci teraz pytanie ? wiesz jak to jest kiedy w sniegu po piersi przebijasz sie z zaopatrzeniem na plecach niosac jedzenie i paliwo ktore pozwoli Ci przezyc kolejne dni ? ja wiem i wiem jak cudowna rzecza byla lampa w oknie ktora henryk zapalal abym widzial swiatlo w ciemnosc. Henryk zawsze byl otwarty na ludzi , wital ich , karmil i poil jesli trzeba . moze to twoja wina ze potraktowal Cie tak a nie inaczej, moze nalezysz do ludzi ktorym sie "nalezy"
mimo iz mieszkam teraz wiele tys kilometrow od bieszczad to zawsze bywam u Henryka z pozdrowieniami poniewaz MU SIE NALEZA, w zaden sposob nie zasluguje na obraze.
Henryku jestes LEGENDA tego regionu i z kazdym kto uwaza inaczej z checia podyskutuje.
pozdrawiam forumowiczow
tomasz kamieniarz
ps. sorry za brak polskich znakow
ps2
co do pola namiotowega na mapie , pokutuje od dawna mimo ze go nie bylo, a poniewaz Henryk przeniosl sie juz z sokola to problem ten ma kto inny
Zakładki