Strona 45 z 54 PierwszyPierwszy ... 35 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 533

Wątek: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

Domyślnie Odp: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?

delux: "To jakieś żałosne podróbki,jak takich meneli można w ogóle powiązać z zakapiorami.... "

-wbrew pozorom pan Zygmunt Kalenty (z lewej) to ciekawy człowiek, gawędziarz i żartowniś, w Bieszczadach mieszka od zawsze. menelem też bym go nie nazwała, bo menela nie stać na cygara, nie łoi też winiacza w kubku pod sklepem (tudzież sosenkami). wraz z swoją klaczą tworzą niezły duet. ale każdy może mieć gorszy dzień... ;) w takiej kurtce go jeszcze nie widziałam ;))) a z prawej Czipis jak to zwykle Czipis :)
    Ostatnio edytowane przez Jimi ; 02-08-2012 o 19:23
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Bieszczadnik
    Na forum od
    08.2011

Jimi często wyrażałaś na forum swoją alergie na Zakapiorów i całą tą mitologię zakapiorstwa , a ja tu widzę ,że jesteś ogólnopolskim ekspertem od Zakapiorów :) az się zastanawiam czy "Jimi" to nie jest forumowy pseudonim Andrzeja Potockiego:)
    Macie tu link prawdziwi miłośnicy Bieszczadów i Ci "farbowani" do filmu o wybitnym Bieszczadniku,Zakapiorze,Artyście ,a przede wszystkim dobrym człowieku ,którego to miałem zaszczyt poznać osobiście w latach 90'

http://www.youtube.com/watch?v=m_EEt41WWnE

Forumowicz Roku 2015
    Debiutant Roku 2013
    Awatar Jimi
    Na forum od
    03.2010
    Rodem z
    Rzesza

hehe. bo alergię mam na zakapiorstwo samo w sobie (imprezy zakapiorskie, markę zakapiorstwa - robienie z tego wszystkiego marketingu, symbolu Bieszczadów). a człowieka traktuję jak każdego innego. z dużym szacunkiem ze względu, że są to osoby starsze a więc i mądre, doświadczone życiowo od których można się wiele dowiedzieć, nauczyć. ale też i za niektórymi średnio przepadam (jak to w życiu), właśnie tymi których widujemy w telewizji w wszelkich wywiadach zakapiorskich -w tym przypadku mam wrażenie, że jest to sztuka dla sztuki, promowanie się na zakapiora, dlatego bardziej cenię i wolę przebywać wśród tych którzy do telewizji się nie pchają i słuchać co mają do powiedzenia zamiast biadoleń w łemkowynie Rysia esz. pomieszkiwałam trochę sezonowo w Bieszczadach (po ok 3 miesiące co roku), oprócz tego często tam wracam, dużo przebywałam i rozmawiałam z tymi których wy nazywacie zakapiorami bądź menelami. zaczęli mnie traktować jak swoją córkę. jeden uczył mnie historii Bieszczadów, inny gry na harmonijce (dostałam dwie harmonijki które należały niegdyś do niejakiego Zbyszka, który podobno był w tej grze mistrzem niestety nie było mi dane go poznać ponieważ zamarzł zimę przed..), inny pisania ikon. przez to w okolicy oczywiście zyskałam złą opinię jako ta, która zadaje się z "menelstwem". ale dla mnie są to po prostu zwykli ludzie a nie menele czy zakapiorzy (zakapiorem zwykło się zwać każdego brodatego człowieka w kapeluszu kowbojskim dlatego używam w tej chwili tego określenia ogólnie) a nie przepadam za tymi co pchają się do telewizji czy na wszelkie imprezy w pierwszym rzędzie.
    Ostatnio edytowane przez Jimi ; 02-08-2012 o 21:14
    "Wędrujemy zarośniętą dzikim zielskiem drogą..." W.P.

Bieszczadnik Awatar delux
    Na forum od
    02.2012
    Rodem z
    piekła,cieleśnie lubuskie, sercem Teleśnica i Terka .

Cytat Zamieszczone przez Sylwek Zobacz posta
    Jimi często wyrażałaś na forum swoją alergie na Zakapiorów i całą tą mitologię zakapiorstwa , a ja tu widzę ,że jesteś ogólnopolskim ekspertem od Zakapiorów :) az się zastanawiam czy "Jimi" to nie jest forumowy pseudonim Andrzeja Potockiego:)
    Macie tu link prawdziwi miłośnicy Bieszczadów i Ci "farbowani" do filmu o wybitnym Bieszczadniku,Zakapiorze,Artyście ,a przede wszystkim dobrym człowieku ,którego to miałem zaszczyt poznać osobiście w latach 90'

http://www.youtube.com/watch?v=m_EEt41WWnE
    Wielkie dzięki kolego za filmik o....Zubowie ,jesli jeszcze Masz jakiś filmik z tego kółka zakapiorskiego to Podziel się z Nami,ja akurat jestem zwolennikiem A. Potockiego i jesli to On jest Jmi to szacun i kapelusz z głowy,a choć zawsze bronie zakapiorów to po obejrzeniu tego uczucia mam mieszane...
    Tak być nie może,bo tak być musi...

Bieszczadnik Awatar Basia Z.
    Na forum od
    05.2007
    Rodem z
    Chorzów

Tak informacyjnie:

W ostatnim dodatku do Gazety Wyborczej "Wysokie Obcasy" z soboty 4 sierpnia ukazał się artykuł pod tytułem:
    "Uwaga, zakapior!".

Takie sobie bajdurzenie o "bieszczadzkich zakapiorach" i trochę więcej napisane o p. Krysi Rados.

Tu jest dostępny tylko mały fragment:

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-...zakapior_.html

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

Od czasu jak w tamtym roku dowiedziałem się z wiarygodnego żródła że miłosciwie nam panujący pustelnik, Juliusz spod dębu jest włascicielem laptopa, który trzyma niedaleko samotni u swego znajomego, mój podziw do niego gwałtownie osłabł,.....pustelnik z laptopem...ciekawe....

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Przejdź się kiedyś do niego, zdaj egzamin wstępny i zobacz co je, jak sobie z ogniem radzi, jak mieszka przez całe lato. A że ma laptopa u sąsiada? Ma też ze dwa czajniki, tron i telefon komórkowy. I co z tego?
    Czterech panów B.

Bieszczadnik Awatar tomas pablo
    Na forum od
    01.2009
    Rodem z
    pod karpacie

Juliusz ma laptopa od paaaaru lat ....w końcu jest królem i mamy ponoć XXI w

Na forum od
    02.2012
    Rodem z

Najlepiej jakby jeszcze plazmę wstawił do swej pustelni.....król w mordę.......i tak umierają mity...

Fotografik Roku 2010
    Fotografik Roku 2009
    Fotografik Roku 2008

Awatar bartolomeo
    Na forum od
    07.2005

Nie wstawi, bo prądu tam nie ma.
    Czterech panów B.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)