Strona 9 z 54 PierwszyPierwszy ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 19 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 81 do 90 z 533

Wątek: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Czy "zakapior" Bieszczadzki to idol?

Dziękuję za wykład. Bardzo pouczający i wiele wnoszący w naszą dyskusję.

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

pyton, pozdrawiam i dzięki za wykładzikkkk

Bieszczadnik Awatar marekm
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Łódź

Pyton, wielkie dzięki, napisane z jajem , po prostu sam mniód i esencja tematu.
    pozdroowka
    marekm

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Pytonie!
    Przeczytałem wczoraj i tak mnie zamurowało, że nie wiedziałem co napisać. Nadal jestem pod wrażeniem. Dzięki za ten tekst i za ten drugi też.
    Pozdrawiam
    bertrand236

Forumowicz Roku 2018
    Kronikarz Roku 2018
    Forumowicz Roku 2017
    Kronikarz Roku 2014
    Ekspert Roku 2013
    Korespondent Roku 2008
    Awatar sir Bazyl
    Na forum od
    09.2005
    Rodem z
    Resmiasto

Całkowicie podzielam zdanie poprzedników - arcyinteresujący wykład, za co Pytonowi dzięki!
    Pozdrówka - Bazyl

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez marekm Zobacz posta
    Pyton, wielkie dzięki, napisane z jajem , po prostu sam mniód i esencja tematu.
    Inna rzecz,że to sprawy powszechnie, jak SąDZIŁEM znane, a uznanie pytonowi wyraziłem za wniesienie kaganka i kurtuazyjnie ). Tym większe me uznanie dla pytona, że wstrzelił się w lukę.... ab ovo zatem trza...

Bieszczadnik
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    bieszczady

Jest wielu ludzi którzy mogą promować Bieszczady np O. Łotoczko, Z.Kaszuba
    a tak na marginesie łatwo jest mówic o komercji jeżeli przyjeżdża sie w Bieszczady jedynie na kilka lub kilkanaście dni.

lucyna
    Guest

Nie rozumiem.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2007

to sympatyczny temat choc ten "idol" to niewlasciwe okreslenie.pasuje raczej to zgielkliwej cywilizacji a nie do bieszczadu.
    kiedys,a bylo to w zeszlym stuleciu ,bladym switem spotkalem na przystanku pks niejakiego janusza zubowa.dalem sie zaprosic na winko i pogadalismy sobie o powaznych sprawach jak sztuka czy istnienie cywilizacji ziemskich i pozaziemskich.pozniej odwiedzilem janusza w szczerbanowce-spartanskie tam byly warunki nie ma co...
    zubow mial to charakterystyczna dla wielu bieszczadnikow ceche,niezwykla erudycja,inteligencja i wrazliwosc oraz zaawansowane zmeczenie materialu..ze tak powiem.niewielu jest absolwentow wyzszych uczelni(w polsce)ktorzy mieszkaja w czyms na ksztalt stajenki.
    dzis troche zaluje,ze nie nagralem niektorych wypowiedzi wspominanego dzentelmena...
    swego czasu bywalem na nieistniejacym wanka-dziale,mowa o schronisku.tam poznalem jozka polanskiego.wpadal przy okazji poszukiwan koni,ktore ciagle gdzies mu sie rozbiegaly po calych bieszczadach i jozek krazyl po gorach odwiedzajac tego i owego.ktoregos dnia zobaczylem go idacego przez smolnik..nago.innym razem tanczyl na stole z butelka gorzalki w rece,a bylo to w slynnym lokalu na rozdrozu w dwerniku.ktos odpalil nagle pile i podpilowal stol,jozek polecial na leb.
    kilka lat temu poszedlem odwiedzic jozkowa samotnie pod otrytem.zastalem otwarte drzwi,wybite szyby,na podlodze poniewieraly sie pocztowki od dziewczat z calej polski..podobno ten dom splonal.
    w domu marka i oli w kalnicy poznalem pana Nadopte.spokojne,lagodne spojrzenie oczu w kolorze nieba..
    zadnego zakapiorstwa,skromnosc.

Domyślnie Odp: Julek spod Dębu

Zakapiorstwo w bieszczadzie zrodziło sie dawno temu, do dziś przetrwali nieliczni, nie nazywajmy więc tego tandetą bo nie powstało ono z powódek biznesowych, tandetne mogą wydawać sie zjazdy zakapiorów i robienie na tym biznesu ale też nie do końca...tandetne moga sie wydawać rzeźby Radosa, Bogusia itp...ale są one bieszczadzkie, tutejsze, ja właśnie takie kocham. Niech więc jakiś koleś zza biurka i swojego laptopa nie ocenia tego jako tandety, bo nie wiem czy starczyło by mu samozaparcia jakim wykazał się np wspomniany tu Julek.
    Bieszczady to nie tylko połoniny i urokliwe miejsca...to trochę wiecej. Nie można jeździć tutaj lubiąc np tylko łyse połoninki, innych rzeczy nie trawiąc, bo to żadne zamiłowanie do tego regionu, trzeba go polubić w całości...

PS. to nie ja wybieram się tutaj na wydmy ale Ty masz dużo blizej

ROCK ON BITCH !!! :D
    bieszczadzkagaleria:
    www.rudak-galeria.pl

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 2 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 2 gości)