Pokaż wyniki od 1 do 10 z 78

Wątek: Bieszczady zimą

Mieszany widok

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

Domyślnie Odp: Bieszczady zimą

ja bym rowniez na twoim miejscu rozbijala sie po raz pierwszy gdzies kolo schroniska, w razie czego jak juz bedziecie zamarzac jest gdzie uciekac zeby sie zagrzac :) (mnie sie zdarzalo uciekac zimowa noca z szalasow do pobliskich schronisk- cos zupelnie przeciwko moim idealom ale zimno potrafi zrobic swoje i nie obliczaj czasow przejscia patrzac na letnie zaznaczone np. na mapach- w sniegu po szyje idzie sie duuuuuuuuuuuuzo wolniej i koniecznie zabierz termos i butle z palnikiem, moze znacznie umilic zimowa wedrowke.
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Na forum od
    09.2006
    Rodem z
    LBL

Ja kiedys spalem na slowacji przy -29 C i musze powidziec ze mimo iz spiwor mam do ok. -20 C to spalem jeszcze w kurtce i polarze ale twarz i tak bardzo mi marzla,aha i jedszcze jedna warzna rzecz - buty jak nie masz skorup to sobie lepiej odpusc bo jak je do spania zdejmiesz to rano ich nie wsadzisz na noge bo beda sztywne mi jak tak zadrzylo podczas pierwszego zimowego wyjazdu i musialem sie sporo nad palnikiem bawic rzeby sie je dalo wlozyc.A jezeli chodzi o czasy to na te z tabliczek nie patrz bo wszystko zalezy od warunkow.

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2005

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    ja bym rowniez na twoim miejscu rozbijala sie po raz pierwszy gdzies kolo schroniska, w razie czego jak juz bedziecie zamarzac jest gdzie uciekac zeby sie zagrzac :) (mnie sie zdarzalo uciekac zimowa noca z szalasow do pobliskich schronisk- cos zupelnie przeciwko moim idealom ale zimno potrafi zrobic swoje i nie obliczaj czasow przejscia patrzac na letnie zaznaczone np. na mapach- w sniegu po szyje idzie sie duuuuuuuuuuuuzo wolniej i koniecznie zabierz termos i butle z palnikiem, moze znacznie umilic zimowa wedrowke.
    To jest kapitalne. Kwatery nie wchodza pod uwagę ze względów finansowych ( 20 zł alboi mniej za dobę) Natomiast wchodza w rachubę puchowe spiwory za co najmniej setki albo 1000 zł, palniki, cuda, kurtki puchowe,polary i jakies kosmiczne palniki. Wszystko to w zasięgu kilku (najwyżej) godzin od najbliżego PKS. Chcesz naprawdę poczuć adrenalinę? POlecam Ural Przypolarny. 120 km od najbliższej stacji, zero wsi, zero komunikacji

Bieszczadnik Awatar Bison
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Okolice krainy paprykarza..:)

Cytat Zamieszczone przez Jacek K. Zobacz posta
    To jest kapitalne. Kwatery nie wchodza pod uwagę ze względów finansowych ( 20 zł alboi mniej za dobę) Natomiast wchodza w rachubę puchowe spiwory za co najmniej setki albo 1000 zł, palniki, cuda, kurtki puchowe,polary i jakies kosmiczne palniki. Wszystko to w zasięgu kilku (najwyżej) godzin od najbliżego PKS. Chcesz naprawdę poczuć adrenalinę? POlecam Ural Przypolarny. 120 km od najbliższej stacji, zero wsi, zero komunikacji
    Ale nie rozumiem o co kolega sie tak zezłoscił....
    http://www.flickr.com/photos/bison86/
    http://picasaweb.google.com/Bison86
    Po drogach wedrować, zrobić co tylko sie da aż sie dopełni czas...

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)