Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 8 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: Bieszczady zimą

Bieszczadnik Awatar Polej
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Międzychód

Domyślnie Odp: Bieszczady zimą

Cytat Zamieszczone przez Doczu Zobacz posta
    A ja tak na szybciutko się wpiszę, że jadę dziś wieczorem poszukac zimy w Bieszczadach.
    Pozazdrościć Pozdrów Bieszczady ! No i oczywiście zrób dokumentację fotograficzną z poszukiwań ;-)
    Pozdrawiam
    Przemek

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez michalck Zobacz posta
    MAm pytanie nie posiadam wlasnych rakiet snieznych a chcialem sie wybrac w bieszczady na przelomie styczen/luty czy mozna i ewentualnie gdzie wypozyczyc rakiety w bieszczadach w ustrzykach moze?????? prosze o pomoc i jakies namiary ewentualne
    pozdrawiam serdecznie!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
    Hej:)
    Wejdź na pl.rec.gory. Ostatnio tam widziałem wątek z wypożyczaniem rakiet, raków itp przez PTTK. Nie studiowałem tego dokładnie, nic więcej nie wiem.
    Pzdr
    D.
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik Awatar Doczu
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Sosnowiec

Polej >>> nie omieszkam conieco pofotografować.
    michalck >>> wypożyczalnie rakiet funkcjonują w niektórych sklepach sieci Horyzonty (Katowice, Wrocław, Warszawa i chyba Gdańsk) oraz w HiMountain w Zakopanem. W Ustrzykach Dolnych coś mi się kojarzy że tez można coś wypozyczyć, ale nie jestem pewien czy to rakiety, czy kijki trekkingowe, czy skitury
    http://www.doczu.pl

Bieszczadnik
    Na forum od
    07.2005
    Rodem z
    Gdynia

w kazdym horyzoncie mozna wypozyczyc rakiety (przynakmniej teoretycznie) tyle ze ceny sa dosc wysokie -

http://www.e-horyzont.pl/site/?targe...&p=223,360,362

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2005

Cytat Zamieszczone przez buba Zobacz posta
    ja bym rowniez na twoim miejscu rozbijala sie po raz pierwszy gdzies kolo schroniska, w razie czego jak juz bedziecie zamarzac jest gdzie uciekac zeby sie zagrzac :) (mnie sie zdarzalo uciekac zimowa noca z szalasow do pobliskich schronisk- cos zupelnie przeciwko moim idealom ale zimno potrafi zrobic swoje i nie obliczaj czasow przejscia patrzac na letnie zaznaczone np. na mapach- w sniegu po szyje idzie sie duuuuuuuuuuuuzo wolniej i koniecznie zabierz termos i butle z palnikiem, moze znacznie umilic zimowa wedrowke.
    To jest kapitalne. Kwatery nie wchodza pod uwagę ze względów finansowych ( 20 zł alboi mniej za dobę) Natomiast wchodza w rachubę puchowe spiwory za co najmniej setki albo 1000 zł, palniki, cuda, kurtki puchowe,polary i jakies kosmiczne palniki. Wszystko to w zasięgu kilku (najwyżej) godzin od najbliżego PKS. Chcesz naprawdę poczuć adrenalinę? POlecam Ural Przypolarny. 120 km od najbliższej stacji, zero wsi, zero komunikacji

Kronikarz Roku 2011 Awatar buba
    Na forum od
    02.2006
    Rodem z
    Oława

ural to moje marzenie :D skad wiedziales???? choc napewno nie zima- spiwora z 10kg puchu bym nie zmiescila do plecaka
    "ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "

na wiecznych wagarach od życia...

Bieszczadnik Awatar Bison
    Na forum od
    12.2004
    Rodem z
    Okolice krainy paprykarza..:)

Cytat Zamieszczone przez Jacek K. Zobacz posta
    To jest kapitalne. Kwatery nie wchodza pod uwagę ze względów finansowych ( 20 zł alboi mniej za dobę) Natomiast wchodza w rachubę puchowe spiwory za co najmniej setki albo 1000 zł, palniki, cuda, kurtki puchowe,polary i jakies kosmiczne palniki. Wszystko to w zasięgu kilku (najwyżej) godzin od najbliżego PKS. Chcesz naprawdę poczuć adrenalinę? POlecam Ural Przypolarny. 120 km od najbliższej stacji, zero wsi, zero komunikacji
    Ale nie rozumiem o co kolega sie tak zezłoscił....
    http://www.flickr.com/photos/bison86/
    http://picasaweb.google.com/Bison86
    Po drogach wedrować, zrobić co tylko sie da aż sie dopełni czas...

Bieszczadnik
    Na forum od
    01.2005

czemu zezłościł? Bo zupełnie nie rozumiem argumentu,że kwatery ze wzgledow finansowych nie wchodza w grę. gdy tymczasem wiadomo,zeby zimą spać w górach( i oczywiście nie zamarznąc na kość) trzeba sprzetu, ktory kosztuje niemało.Dobry( nie jakiś chiński namiot, porządny śpiwor, buty-nie supermarketu, kuchenka,itd,itp -wiadomo, o co chodzi). Tylko. albo, aż tyle. Kwatery mozna trafic za kilkanaście zlotych. Wiem oczywiście,ze to nie to samo. ale spanie w namiocie w Biesach zimą (porządną-nie teraz) kosztuje dużo, dużo, drożej. Przepraszam osoby, ktore poczuły sie urazone.

Kronikarz Roku 2010
    Awatar bertrand236
    Na forum od
    07.2004
    Rodem z
    Poznań

Cytat Zamieszczone przez Jacek K. Zobacz posta
    ...gdy tymczasem wiadomo,zeby zimą spać w górach( i oczywiście nie zamarznąc na kość) trzeba sprzetu, ktory kosztuje niemało.Dobry( nie jakiś chiński namiot, porządny śpiwor, buty-nie supermarketu, kuchenka,itd,itp -wiadomo, o co chodzi). Tylko. albo, aż tyle. ... ale spanie w namiocie w Biesach zimą (porządną-nie teraz) kosztuje dużo, dużo, drożej. Przepraszam osoby, ktore poczuły sie urazone.
    Nie czuje się urażony. Nie spałem zima w namiocie ale... Kolego poczytaj sobie relacje na tym forum. Najlepiej zimowe relacje. Może zmienisz zdanie. Tak na początek polecam relacje Bisona i Jabola. Pozdrawiam.
    bertrand236

Bieszczadnik Awatar JarekBartek
    Na forum od
    08.2006
    Rodem z
    Lublin

Jacku K. to nie muszą być wcale niepoprawne marzenia o wycieczkach bez kasy - patrz założyciel wątku. Mam podobne przekonania jak twoje, że zimowy biwak jest wielokrotnie droższy niż nie tylko kwatera, ale nawet niezły hotel. Dobry sprzęt kosztuje i nie ma tutaj gadania.
    Są jednak jeszcze zapaleńcy (albo zwyczajni wariaci – jak kto tam woli) gotowi kupić super sprzęt górski, bez skrupułów pójść do super knajpki, kupić jakąś dziwną rzeźbę, a potem ... jechać autostopem, spać pod namiotem, albo i bez niego, bo uznali że limit kasy został przejedzony (lub częściej przepity), albo że zwyczajnie tak będzie przyjemniej i bardziej dziko. Znając takich ludzi niczemu już się nie dziwię. Podziwiam za to fantazję i totalny luz, a coraz częściej zaczynam nawet tego luzu zazdrościć...
    Yeti zanoś tylko modły o sensowną pogodę!!!
    Powodzenia i do zobaczenie na sylwestrowych połoninach.
    Jarek

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)