127 DNI!!! Do 18.05.2007r.
Jestem całkowicie za , a ankieta rychło wskazana.
127 DNI!!! Do 18.05.2007r.
Jestem całkowicie za , a ankieta rychło wskazana.
mAAtylda
Nie znam Sękowca, a więc opieram się na opinii innych osób. Wypowiedź Izy potwierdziła moje obawy co do komfortu zakwaterowania w Sękowcu. Według mnie pod tym względem najlepsze warunki są w UG. Poza Zajazdem Pod Caryńską w są tam również inne możliwości zakwaterowania w pobliżu, np. Hotel Górski.
Z tego co czytam wynika, że wszyscy lubią wygodę. Tak więc konkluzja jest prosta.
Najwygodniej pod względem dojazdu i zakwaterowania jest w Ustrzykach.
Najwygodniej jest się z domu nie ruszać:P Nie sprowadzajmy KIMB-u do testu na wygódki miejsc różnych;> KIMB ma służyć spotkaniu pewnej grupy ludzi w górach. Nie testowaniu warunków kolejnych knajp i przybytków noclegu.
Druga sprawa: ja nigdzie nie wspomniałem, że mi siermięga w miejscu zabawy przeszkadza. Czyli Twoja konkluzja się nieco krzywi Andrzeju. Wiele innych osób też by potwierdziło, że warunki były znośne.
Mogę oddać miejsce w domq sękowieckim o wysokim standardzie komuś, kto nie potrafi z tego zrezygnować. Mam w nosie, że przez 3 dni będę się ochlapywał zimną wodą w Sanie albo wcale nie zażyję kąpiółki. To będę ślicznie śmierdział w pkp i drapał się po załupieżonych, sklejonych dymem kudłach:) Trochę mnie to może zmęczy, ale w domu odrobię zaległości i błysnę na ulicy nowym, większym blaskiem:D:D:D Po górskich łazęgach z namiotem bywało gorzej, a żyję.
Długi zasiedli namiocik, kilka innych osób może też, a wielu uśmiechnie się nie raz, gdy wspomną tych kilka nocy w gęstym od ludzi pokoiku na pięterku w domku sękowieckim.
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
I pomyśleć, że kiedyś były rozważane takie miejsca jak Łupków czy Krywe.
Mnie wystarczy kawałek łąki pod namiot. Ale też nie wymagam od innych tego samego. Może jednak kompromis między hotelem a polem namiotowym?
Długi
Chciałbym, by miejsce spotkania było trochę "nowe". By nasze spotkanie to miejsce promowało. Tak było z Zagrodą czy Pantałykiem. Bardziej mi pasuje np. Schronisko w Roztokach Grn., Ostoja w Zatwarnicy niż Hotelik w Ustrzykach czy inny obiekt w Wetlinie. Sękowiec już był, ale ile osób ze spotkania w Sękowcu jest jeszcze na forum? Ile przyjedzie? Jedna, dwie, może trzy?
Nie wzdragam sie przed powtórkami.
Długi
Ostatnio edytowane przez długi ; 14-01-2007 o 11:34
Witam!
Co do nowego (w zasadzie dziewicze) miejsca polecam "Brzeziniak" (przy smażalni - końcowej stacji kolejki - "Przysłup") wspaniałe widoki, praktycznie w centrum Bieszczad http://www.bieszczady.net.pl/brzeziniak/pokoje.html
Roztoki (Schronisko "Cicha Dolina") też są dobrym pomysłem, tylko gość, który jest właścicielem jest nieufny i obecnie rezerwuje tylko po wpłacie części sumy na konto. Podobno w zeszłym roku jakaś duża grupa zamówiła noclegi i odwołali w ostatniej chwili. Akurat gdy tam byłem facet miał pusto a zapasów narobił na miesiąc i klął jak szewc. Jest tam kuchnia, duża jadalnia, miejsce na ognisko i święty spokój.
pozdrawiam
J.Lupino
Obydwie te lokalizacje mają pewną wspólną cechę którą nie wiem jak zapodać żeby to nie była antyreklama. Cytując klasyka (F. Kiepski) powiem tak: "To nie są tanie rzeczy". Poważnie mówiąc ciężko tam trafić na coś do czego można by zastosować określenie "tanio". Nie ma również gdzie zrobić zakupów. W ofercie "Cichej Doliny" nie znalazłem żadnych informacji o cenach pobytu czy wyżywienia. http://www.cichadolina.webpark.pl/ co też może być symptomatyczne!
PS Ja osobiście chętnie bywam na Przysłupiu, można tam wspaniale spędzić czas, smacznie zjeść, tęgo wypić ale..... znam tańsze miejsca! Pozdrawiam!
"Człowiek, narodzony z niewiasty, dni krótkich jest i pełen kłopotu" Hi 14.2
Niech Ci będzie Długi, ale na Boga...nie w Beskidzie Niskm![]()
A na Forum jest dużo ludzi ze spotkania w Sękowcu. Śledzą je, czytają, czasem piszą. Wielu nie przybędzie, bo zwyczajnie życie ich wessało, dzieci itd. Ale tamten czas pamiętają i kiedyś wrócą, właśnie dlatego, żeby odnaleźć tamtą atmosferę sprzed lat. Będą czytać w relacjach - Sękowiec to, Sękowiec tamto i łezka w oku zacznie im przeszkadzać. Wrócą. Ostoja w Suchych Rzekach mogłaby być - miejsce jest przeurocze.
Ale...nie chodzi o wyszukiwanie wciąż nowych i nowych miejsc tylko o przyzwyczajenie się do tego, że jakaś impra o konkretnej nazwie odbywa się zawsze tu i tu i nie ma z tym problemu. Tak jest z rodzącą się ideą Czart-Grania. Tak jest z BA - choć ostatnia wolta organizatorów wielu ludziom się nie spodobała. I tak jest z dyżurami w Dwerniku. Kiedyś będzie się mówiło: kongres w Sękowcu. W ten sposób wypromuje się to miejsce, wyróŻni i ...moim zdaniem dobrze się stanie. Dodatkowo - gospodarze wiedząc o wymaganiach uczestników być może zdwoją wysiłki, żeby tym wymaganiom sprostać i z roku na rok będzie co raz lepiej pod względem łazienek, jedzonka i czego tam jeszcze.
Nie chciałbym, żeby ten wątek zamienił się w listing fajnych miejsc w Bieszczadach. Znów hycnie impreza w jakieś krzaki z dala od gór i będzie klops.
Powtórzę się: UG są dobre, ale brak tam również atmosfery - to jest przelotowa miejscowość z tłumami ludzi. W weekendy nie bywa tam spokojnie.
Innych miejscówek dla zasady nie omówię wcale. To zbyteczne moim zdaniem.
I jeszcze - każdy ma swoje wyobrażenie o 'fajnych miejscach'. Nie chcę powiedzieć, że ja wybrałem lepiej, bo lepiej coś tam odczuwam i na czymś się znam. Tylko zwracam uwagę na rzecz zupełnie obiektywną - powiązanie tradycji z miejscem.
Zaczątek jest, a brak ciepłej wody do mycia da się nadrobić zawsze. Kiedyś po latach wrócimy z gór i płucząc tyłki w wannie z bąbelkami, masując obolałe członki biczami wodnymi i wypacając wolne rodniki w saunie z rozrzewnieniem wspomnimy ten czas, gdy do miski ciepławej wody ustawiała się kolejka czyścioszków:D
Pozdrawiam Zabieszczadzonych
Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)
właśnie, wziąłby człowiek amunicję
eksportową śliwowicję
drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
"przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)
A ja "Beskidników" pozdrawiam też. Derty.... , co Ty tak nie lubisz Beskidu ??? , czy to po tym jak zabłądziłeś prowadząc grupę z Cergowej???- to tylko żart.
Wracając do miejsca KIMB 2007 - były zgłoszenia lokalizacji i promocja tych miejsc była też , a teraz czas na głosowanie ( jak pisze Mati demokracji czas nastał)Założę ankietę , tylko jakie miejscowości mam tam wstawić ??
Z tego co się zorientowałem to są zgłoszone : UG , Smolnik nd Osławą , Sękowiec, Roztoki Górne , Zatwarnica i Przysłup .Czy dobrze "pozbierałem" to? Czy mam tak wpisać do ankiety?Czym wiecej zgłoszonych miejsc tym gorzej, bo głosowanie może się nie rostrzygnąć .
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)