Niech Ci będzie Długi, ale na Boga...nie w Beskidzie Niskm![]()
A na Forum jest dużo ludzi ze spotkania w Sękowcu. Śledzą je, czytają, czasem piszą. Wielu nie przybędzie, bo zwyczajnie życie ich wessało, dzieci itd. Ale tamten czas pamiętają i kiedyś wrócą, właśnie dlatego, żeby odnaleźć tamtą atmosferę sprzed lat. Będą czytać w relacjach - Sękowiec to, Sękowiec tamto i łezka w oku zacznie im przeszkadzać. Wrócą. Ostoja w Suchych Rzekach mogłaby być - miejsce jest przeurocze.
Ale...nie chodzi o wyszukiwanie wciąż nowych i nowych miejsc tylko o przyzwyczajenie się do tego, że jakaś impra o konkretnej nazwie odbywa się zawsze tu i tu i nie ma z tym problemu. Tak jest z rodzącą się ideą Czart-Grania. Tak jest z BA - choć ostatnia wolta organizatorów wielu ludziom się nie spodobała. I tak jest z dyżurami w Dwerniku. Kiedyś będzie się mówiło: kongres w Sękowcu. W ten sposób wypromuje się to miejsce, wyróŻni i ...moim zdaniem dobrze się stanie. Dodatkowo - gospodarze wiedząc o wymaganiach uczestników być może zdwoją wysiłki, żeby tym wymaganiom sprostać i z roku na rok będzie co raz lepiej pod względem łazienek, jedzonka i czego tam jeszcze.
Nie chciałbym, żeby ten wątek zamienił się w listing fajnych miejsc w Bieszczadach. Znów hycnie impreza w jakieś krzaki z dala od gór i będzie klops.
Powtórzę się: UG są dobre, ale brak tam również atmosfery - to jest przelotowa miejscowość z tłumami ludzi. W weekendy nie bywa tam spokojnie.
Innych miejscówek dla zasady nie omówię wcale. To zbyteczne moim zdaniem.
I jeszcze - każdy ma swoje wyobrażenie o 'fajnych miejscach'. Nie chcę powiedzieć, że ja wybrałem lepiej, bo lepiej coś tam odczuwam i na czymś się znam. Tylko zwracam uwagę na rzecz zupełnie obiektywną - powiązanie tradycji z miejscem.
Zaczątek jest, a brak ciepłej wody do mycia da się nadrobić zawsze. Kiedyś po latach wrócimy z gór i płucząc tyłki w wannie z bąbelkami, masując obolałe członki biczami wodnymi i wypacając wolne rodniki w saunie z rozrzewnieniem wspomnimy ten czas, gdy do miski ciepławej wody ustawiała się kolejka czyścioszków:D
Pozdrawiam Zabieszczadzonych

Odpowiedz z cytatem