Pokaż wyniki od 1 do 10 z 107

Wątek: O KIMBIE czas zacząć

Mieszany widok

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Domyślnie Odp: O KIMBIE czas zacząć

Derty zanim zaczniemy przestrzegać jakichkolwiek zasad należałoby jej ustanowić i zatwierdzać przez ogół zainteresowanych . Jak dotychczas nic mi nie wiadomo aby jakiekolwiek zasady zostały ustanowione . W moim odczuciu jedynie były to propozycje .
    Odnośnie tradycji miejsca odbywania KIMB-u nie mam tu określonego zdania ponieważ – a) ciekawie było by za każdym razem poznawać nowe miejsce
    b) miejsce stałe gwarantuje iż wiemy czego możemy się po tym miejscu spodziewać , tworzy jak powiedziałeś tradycje , ale też z czasem może stać się nudne ( i co wtedy – zmiana ?)
    Czy ja forsuje Smolnik ? Można by tak wywnioskować choć nie jest to całkiem zgodne z prawdą , nie tyle forsuje Smolnik co inne miejsca , ponieważ uważam iż niekoniecznie akurat w Sękowcu było najfajniej ( moje własne i nie tylko – indywidualne odczucia ) .
    Co do forsowania indywidualnych odczuć to tu się z Tobą zgadzam , ale też chyba na tym polega demokracja i po to co roku robimy ankietę aby każdy mógł zagłosować zgodnie ze swoimi upodobaniami , odczuciami i potrzebami . Jeśli pijesz do tego że potrzebna mi deska i żelazko ( oczywista żart ) to akurat w Sękowcu sam mi zarezerwowałeś kwaterę która nawet przewyższała moje oczekiwania , więc nie ja mam tu problem .
    Jeśli brak ciepłej wody i zimno w nocy jest dla Ciebie przyziemną stroną wyjazdu nieznaczny to że dla kogoś innego nie jest to istotne .

Piszesz : Jednak pomyślałem, że to miejsce ma coś, czego otoczenie Pantałyku czy Zagrody smolnickiej nie ma. Nie czuje się tam komercji, a czuje stary dobry czas bieszczadnickiej -beskidnickiej przygody

W tym temacie mam całkiem inne odczucia .

Piszesz : Chryszczata nie zastąpi Otrytu, Jaworników, Wetlińskiej, M. Stuposiańskiej, gniazda Tarnicy, Caryny, wiraży Sanu w dolinie, Rylego, Tworylnego itd.

No i co roku będziemy tam się wybierać ? Tworylne jest cudowne , byłam już parę razy , teraz planuje przerwę , chcę zobaczyć coś nowego …. o tak , tak wiem zaraz mi napiszesz że wszystkiego tam nie widziałam .

Czy nie możemy po prostu zrobić tej ankiety tak jak proponuje jorg , toć te nasze dyskusje to najnormalniejsza w świecie agitacja . Kto się wybiera zagłosuje i wybierzemy zgodnie z wolą większości .

P.S
    Busem to można dojechać wszędzie z każdego miejsca

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

Cytat Zamieszczone przez iza Zobacz posta
    1...tradycje , ale też z czasem może stać się nudne ( i co wtedy – zmiana ?)...
    2...Czy ja forsuje Smolnik...
    3...to akurat w Sękowcu sam mi zarezerwowałeś kwaterę...
    4...Jeśli brak ciepłej wody i zimno w nocy jest dla Ciebie przyziemną stroną wyjazdu...
    5...W tym temacie mam całkiem inne odczucia . ...
    6...No i co roku będziemy tam się wybierać ?...
    7...toć te nasze dyskusje to najnormalniejsza w świecie agitacja...
    8...wybierzemy zgodnie z wolą większości...
    9...Busem to można dojechać wszędzie z każdego miejsca...
    1. Tradycja każda może stać się nudna. Jednak pod choinką w Boże Narodzenie ludzie co roku dobrze się ze sobą czują:) (zazwyczaj); A na pochodach 1 majowych jak ludziska wiwatowali:D
    2. Ty nie. Nigdzie tego nie napisałem...
    3. Mrrr...zrobię to jeszcze raz, jeśli będzie trzeba:)
    4. No jednak jest:( Wrażenia mistyczne na wspólnych śpiewankach są ważniejsze dla mnie
    5. Hmmm...a co inni o tym sądzą? To pytanie do reszty;>
    6. Ano, co roku. Na tym to polega. Otrytczycy co roku wdrapywali się do Chaty i chyba się nie nudzili tam?
    7. Słusznie...agitka pełną parą idzie. Znaczy jeszcze kilku osobom leży na sercu to spotkanie?:) Ja agituję za miejscem, które jednoznacznie można określić mianem reprezentatywnego dla Bieszczadów. I ma jak najwięcej możliwych tras pieszych i rowerowych do zaoferowania. Może być Wetlina i Piotrowa Polana? Albo Jaworzec? Albo Dołżyca k/Cisnej? Być na KIMBie i połoniną nie pójść?
    8. No tak się stanie-demokracja:) Przyrzekam nie marudzić, jeśli KIMB wreszcie będzie w Bieszczadach:D
    9. Super!!! Bieszczady stoją otworem...:)

Izo, ach Izo. Stukniemy się kielonkiem nareszcie:D

Pozdrawiam Zabieszczadzonych
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Do „ punktowanego” postu Dartego :
    1. Tradycja jest nudna , co do tej choinki długo by można dyskutować , co do pochodu ……. no cóż jeśliś wiwatował to znając Cię musiałeś mieć ku temu powód , ci co nie mieli zazwyczaj nie wiwatowali
    2. Ty forsujesz Smolnik, który jest daleko od Bieszczad, bo na ich pograniczu. Prawidłowo powinny być UG bez głosowania. To Ty napisałeś w przed ostatnim zadaniu , przed uwagami ogólnymi .
    3.Może i mi wynajmiesz jeśli Cię SB nie wyprzedzi bądź inni wygodni , a w tedy co ?
    4.Każdy ma swoją skale wartości dla mnie równie ważna jest moja wygoda .
    5.To nie do mnie
    6.Pare razy do roku jestem na Wierzycy i też mi to nie przeszkadza wręcz przeciwnie .
    Na Wierzyce mam 22 km , jade kiedy chce . Jeśli już jestem w Bieszczadach
    ( ponad 800km , ponad 12 h ) to chce z tego skorzystać ile się da ( tzn wszędzie być )
    7.Piszesz : Ja agituję za miejscem, które jednoznacznie można określić mianem reprezentatywnego dla Bieszczadów . – Czy takich miejsc nie ma więcej ?
    8 i 9 tu się zgadzamy

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    1.
    Izo, ach Izo. Stukniemy się kielonkiem nareszcie:D
    Możemy nawet dwoma

P.S. Sękowcu przy barze nie ma kible , trzeba sikać w krzakach

Bieszczadnik
    Forumowicz Roku 2008
    Awatar Derty
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    z lasu

o tak , tak wiem zaraz mi napiszesz że wszystkiego tam nie widziałam.
    No nie widziałaś, boście wówczas wszyscy dogorywali w barze:P A my z Ewą i Jaro przeżyliśmy prześwietne chwile na pkcie widokowym przy drodze na Hulskie:D
    Tam nie wystarczy zjawić się dowolnego dnia o dowolnej porze. Tam trzeba być WTEDY:) I wiem, że to się tam powtarza. Ktoś mi to powiedział. Powtarza się zawsze w drugiej połowie maja... No ale stop. Cisza przedwyborcza:)

Pozdrawiam Zabieszczadzonych,
    Derty
    Rano robimy nic. Lubimy to robić (Z Bertranda, 2011)

właśnie, wziąłby człowiek amunicję
    eksportową śliwowicję
    drzwi opatrzyłby w inskrypcję:
    "przedsięwzięto ekspedycję" (MamciaDwaChmiele,2012)

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Cytat Zamieszczone przez Derty Zobacz posta
    No nie widziałaś, boście wówczas wszyscy dogorywali w barze:P A my z Ewą i Jaro przeżyliśmy prześwietne chwile na pkcie widokowym przy drodze na Hulskie:D

Derty

Derty !!!!!!!!!!!! jeśli mówisz o pokimbowej niedzieli to życze sobie przeprosin - nigdy nie siedziałam w barze za dnia to raz , po dwa w niedziele po głównych obradach KIMB-u tak się składa byłam w Tworylnym i Krywym ( z Xirami ) .
    Pomijając wszystko inne od III KIMB-u byłam tam z 4 lub 5 razy ( ostatnio z Piotrem S w padzierniku 2006r ) i narazie się nie wybieram . Jest jeszcze wiele miejsc których nie odkryłam i tam się teraz planuje wybrać .

Jak dotychczas nic mi nie wiadomo aby jakiekolwiek zasady zostały ustanowione .
    Iza, zgadzam sie z Toba calkowicie. Wlasnie w tym jest problem. Reguly sa tworzone ad hoc.

Miejsce na KIMB bedzie w koncu wybrane. Mam nadzieje, ze jak najszybciej. Ale co dalej? Czy ktos zajmie sie organizacja, koordynacja? Smiem watpic. A przeciez wazniejsze jest nie to, gdzie sie spotkac, ale po co. Tego najbardziej brakuje.

Bieszczadnik Awatar iza
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    okolice Gdańska

Cytat Zamieszczone przez andrzej627 Zobacz posta

Czy ktos zajmie sie organizacja, koordynacja? Smiem watpic. A przeciez wazniejsze jest nie to, gdzie sie spotkac, ale po co. Tego najbardziej brakuje.

Trudno się z tym niezgodzić .
    Jak znam życie nie zajmie się nikt . Będzie jak zwykle .

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)