Bajda tez szukal sladow UPA.
"dosyć często rozważam co jest warte me życie?...tam na dole zostało wszystko to co cię męczy ,patrząc z góry w około - świat wydaje się lepszy.."
Pozdrawiam Janusz
jessuuu, to jeszcze ktoś szuka bunkrów UPA?, choć może rotfl winien byc. Pozdro.
takie penetracje mogą byc ciekawe, zwłaszcza dla młodziezy szkolnej,którą teraz uczy się historii przenicowanej.Pozdrawiam.
zgadzam sie z przedpisca ze sladow jako takich juz nie ma. poza oczywiscie okopami. zreszta dyskusja na temat bunkrow po upa juz u byla. ale fakt faktem ze lazac po magurycznem czy po kraglicy wyobraznia dziala
pozdrawiam
No cóż mineło juz tyle lat historia nieestety obeszła się z żołnierzami KBW okrutnie wczoraj dotarło, do mojego domu wezwanie z wezwaniem mojego ojca na przesłuchanie i to po raz juz nie wiem który tylko mój ojciec nie żyje juz od wielu lat cholera może za tego rządu ja będę odpowiadał za akcję KBW w latach 1947-1948
Już nawet sił ie mam by prostować
Wojtek legionowo
Jest taka ksiazka "Pozdrowcie gory Swietokrzyskie" C.Chlebowskiego. Na koncu jest lista nazwisk zolnierzy zgrupowan z informacja zyje/nie zyje. Kiedys myslalem ze fajnie byloby zrobic taka liste zolniery walczacych w B w roznych jednostkach. Dokumentacja na ten temat powinna byc dosc dobrze zachowana. No ale niestety. Nie jestem historykiem a jako "obcego" do IPNu mnie nie wpuszcza ;(
Pozdr
PS
Czy moze Twoj szanowny Rodzic wspominal o tamtych czasach ? Moze bys cos zacytowal z tych wspomnien ?
th
Każdy kraj szanuje swoich żółnierzy,tylko u nas cuchnące sępy siedzą przy kotłach czarownic lub rozgrzebują groby.
Pozdrowienia.
Na Ukrainie,w Estonii,Lotwie czy Litwie butnie bronią nawet swoich zbrodniarzy z SS i organizuje sie tam butne pochody starych rasistow. W Niemczech puszcza sie programy O Wehrmachcie,któremu cięzko bylo na Wschodzie. W Polsce - piętnuje sie dzis obrońców kraju ,tych z LWP,tu nie brzmi prawdziwie dulce et decorum est pro patriae mori.
Aktualnie 4 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 4 gości)