Hihi, burze żem wywołał i o to chodziło! Dumny z was jestem i nawet Stałego na ubitą ziemią wywzywać nie będę bo on fatigati pewnie bardzo będzie po pierwszym dyzurze, gdy za tyle szlachetnych person przyjdzie mu kufle wychylić... Nadziję się łudząc, że o barszczyku skromnym wspomni pisze słowa te - jak ja wam zazdroszczę!!!!!!!!1 marekm podsunął pomysł znakomity, zasiąść przed mapą trza będzie i piwko zarzucić... Wątpliwości mnie jeno nekają, czy duszewoj mapę swą starą odnalazł, zaginioną w czelusciach szudla niezliczonych i zniszczoną przez częstę zginananie, naginanie i nacinanie, z którego w Bieszczadzie znany jest szeroko!!!!!! Dac mu mapę - stracic mapę, zdobyć... puzzle! Jak on to robi?....
Ama - w Bieszczady trafisz na pewno a wspomnisz i nas wtedym to jabyśmy tam byli, sama to frajda zapewne.... Dla nas przede wszystkim!
Co do Strzebowisk źle mi się kojarzą! Jest taki szlak czerwony z Cisnej via Okrąglik do Smereka - Błądzonie jakieś zagubione, które zamiast na Łopienniku szwendają się koło Jasla, zawsze mnie gdzieś wywiodą! Nie wiem, jak im umknąć.... Ostatnio wylądowałem więc właśnie w Strzeboiwskach, gdy na Jaśle szlak zgubiłem w grudniowej mglistej zadymce. Teraz już wuiem, że trzeba pod kątem ostrym, ale.. nie polecam tego szlaku przy słąbeinm widoczności i okolicy nieznajomości)))
A pana Longinusa nikt tu jeszcze nie wspomniał! Był Jędruś fantazji wielkiej, Skrzetuski solidny się pojawiał, pan Michał dzielny, Zagłoba filuterny i przebiegły.... Rocha Kowalskiego wspominac nie warto, Kiemliczów może być się nadarzyło,ale... Pan Podbipieta był gość! Te trzy głowy to jako trzy połoniny w dzień jeden! Nie zalecam wam przeto w cnocie wytrwania aż do ich zaloczenia dnia jednego (możliwe to w ogóle? chyba tak, ale po co? Nie lepiej spokojnie dreptać widoki podziwiając?..), ale wspomnijcie i Litwina!
A co do wiadomości, drogi Stały Bywlacze - po Tobie nie ma co poprawiać! sam trasy opisujesz i ja jeno w trosce o zdrowie Twe i kondycję lawiszy żem napisał, by sięgać do wiadomości wcześniejszych! Choc i inni szlaki polecają, choć nie zawsze wprost! Darz Bór!
Zakładki