Pokaż wyniki od 1 do 10 z 48

Wątek: PKP nie ułatwia dojazdów w Bieszczady :-(

Widok wątkowy

Bieszczadnik Awatar Barnaba
    Na forum od
    01.2005
    Rodem z
    Festung Posen

Domyślnie Odp: PKP nie ułatwia dojazdów w Bieszczady :-(

Nie ma co się dziwić że PKP popada w ruinę... wyeksploatowane torowiska, wagony w większości nadają się na złom, a placówki kasowo- dworcowe to istne rynsztoki pachnące uryną. Mimo że zatrudniona jest SOK, osobista wizyta w okienku informacji grozi często pobiciem, kradzieżą itp, a te okienko przeglądarki mimo że kolorowe, to ma tak bzdurne pomysły na połączenia, że wcale bym się nie zdziwił jak by nam wyskoczył totalny brak połączeń bezpośrednich- jedynie takie z 12h przesiadką we WŁOSZCZOWEJ. (a niech sobie Włoszczawianie zarobią na turystyce) No bo niby skoro ktoś jest takim prymitywem że tworząc aktualizację rozkładu online nie zakłada bezpośredniego połączenia Kraków- Zagórz, można sądzić, że to jakiś ziomal naszego "Gosio", o równie nowatorskich i wizjonerskich pomysłach.

- Jest jednak w naszym kraju pewien sentyment do pociągów. Ileż to razy można spotkać przyjemną dziewoje, piwko wypić, ba, nawet sikanie w szalecie wagonowym należy do jednej z lepszych atrakcji przejazdu (ps kto skonstruował kibel kolejowy? może jakiś związek z inicjatorem Włoszczowiańskiej konstrukcji?). Co by też złego nie mówić, to jak by nie patrzeć, sunąc przez cały kraj, na miejscu w Zagórzu zawsze budzę się wypoczęty. Tak czy owak, ciężko mi będzie zrezygnować z kolejowania sobie czasem.
    Co się tyczy mojego patentu stopowego, to jest on maksymalnie nieprzywidywalny. Raz trafiła kosa na kamień, i mnie ideologiczni zboczeńcy zostawili na autostradzie (dobrze ze się obyło bez "Petzowania"). Czasem szybko daje radę, czasem wolno, ale jeden minus jest znaczny.... zagadując do kobiety - skazuje się na wysiadkę (czego nie ma w pkp).
    Jako st(r)udent nie mogę powstrzymać się od jeszcze jednej bolącej mnie sprawy! Pewien prefekt Dyszel... zabrał mi (i nie tylko) 13% zniżki na pociągi (było 50 a jest 37, mimo że mamy papier na 50:) ). Miał wizję uratować w ten sposób PKP. Kolej popada w ruinę, a ja (i inni) tracimy kolejne złotówki na finansowanie wizjonerskich dobrodziejów ...

Czy ktoś wie o jakimś alternatywnym rozkładzie jazdy PKP?
    Ostatnio edytowane przez Barnaba ; 18-12-2006 o 02:35
    https://bieszczady.guide- Że przewodnik napisałem i że ludzi uszczęśliwiam. A co!

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)