Strona 4 z 7 PierwszyPierwszy 1 2 3 4 5 6 7 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 66

Wątek: Praca magisterska o Bieszczadach - liczę na Waszą pomoc

Mieszany widok

lucyna
    Guest

Domyślnie Odp: Praca magisterska o Bieszczadach - liczę na Waszą pomoc

Ewidentnie błąd spowodowany brakiem wiedzy. Nie wiem jakiego określenia używać w tym wypadku.
    Nie wiedziałam, że prowadzone są tego rodzaju badania. Temat wydał mi się bardzo odkrywczy i fascynujący. Czy można zapoznać się z materiałem przez Ciebie zgromadzonym? Szukam dostępu do informacji.

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Poszło na priv.

Bieszczadnik Awatar chris
    Na forum od
    11.2004
    Rodem z
    Kristiansand i ... ;)

Cytat Zamieszczone przez pyton Zobacz posta
    Powitać. Bardzo ciekawy temat! "Zawodowo" równiez zajmują się tożsamością terytorialna mieszkańców Bieszczad
    Uważaj na twarz swa szlachetną, coby owi "tożsami terytorialnie" jej nie obili
    Ostatnio edytowane przez Piotr ; 28-12-2006 o 23:38 Powód: Cytowanie

Bieszczadnik
    Na forum od
    09.2002
    Rodem z
    Wyżyna....Lubelska

Cytat Zamieszczone przez chris Zobacz posta
    Uważaj na twarz swa szlachetną, coby owi "tożsami terytorialnie" jej nie obili
    Wszystko zależy do CZEGO potrzebne są Ci badania, pytania, ankiety, sondaże....a jak to wytłumaczysz prosto i bez obłudy, siądziesz, porozmawiasz jak normalny z normalnym (a nie jak NAUKOWIEC z szaraczkiem) to nie będzie problemu.
    Dewiza, jaka zalożyłem sobie na poczatku pracy naujowej to: POZOSTAĆ CZŁOWIEKIEM a nie zrobić z siebie NAUKOWCA. I się już przekonałem że to prowadzi do badania i pisania o tym, co się może innym przydać ( a nie do tworzenia kolejnych publikacji na ilość....). Nie mogę tu nie wspomnieć o mojej Szefowej, która równiez ta dewizą się kieruje i każdemu bym życzył takiego szefa jak mam ja
    A jeszcze co do twarzy: jak się nie ogolę przez 4 dni to gorzej wyglądam niż niejeden zakapior a to czsami równiez pomaga (+szturmówki, które wolają WYPIERZ MNIE! + koszula flanelowa - już tylko cicho postękuje + buty z obskrobanym tylko błotem......)
    Pzdr

Bieszczadnik Awatar KKKrzychoo
    Na forum od
    01.2006
    Rodem z
    Lublin

I znowu będą sobie ludzie ubliżać.....

Promyku. Bez wizyty w Biesach, bez rozmowy z ludźmi z tamtąd nie zrobisz dobrych badań do pracy. internet to ludzie z Biesów ale też i z daleka. Jesli piszesz o przemianach duchowych nie pytaj publicznie, na forum pojedź i porozmawiaj. Ludzie tam (ci z którymi warto rozmawiać) są otwarci i chętnie opowiedzą to i owo. Zwłaszcza teraz gdy turystów jest mało.
    Pozdrawiam
    Krzysiek

Bieszczadnik
    Na forum od
    03.2004
    Rodem z
    tarnobrzeg

Pisząc pracę imamy się różnych źródeł, więc pytać każdy wszędzie może, a tu widzę kolejny agresywny atak ze strony Lucyny. Stwierdzenie że szansa zmarnowana jest bardzo daleko idące. Lucyno może nie dane CI było pisać takową pracę,ale skoro może ktoś pomoć to czemu nie zapytać na też forum - po to między innymi jest.
    mAAtylda

Bieszczadnik Awatar DUCHPRZESZŁOŚCI
    Na forum od
    10.2006
    Rodem z
    z brzozowego gaju na Podlasiu, obecnie piaski mazowieckie

Promyku zbieraj materiały i na forum i w terenie. A jak się obronisz to to pracę udostępnij publicznie. Bo to arcyciekawy temat. Lucyno nie przejmuj się Forumowiczami którzy Ci chcą zamknąć usta. I się nie obrażaj. Ty nadajesz smak temu forum. Nie zawsze się z Tobą zgadzam. ale bez Ciebie to forum było martwe.
    Pozdrawiam
    DUCHPRZESZŁOŚCI

Bieszczadnik
    Na forum od
    12.2005
    Rodem z
    z nad oslawy

Czesc Serdecznie Pozdrawiam i witam na forum.Poniewaz pochodze z pieknej doliny,która lezy na na pograniczu bieszczad postanowilem skreslic pare slów,i zaznaczyc mój indywidualny punkt widzenia.Przede wszystkim aby ruszyc cokolwiek w tym temacie powinnas odbyc podróz do czasów w,których spoleczenstwo lokalne bylo kulturowo ujednolicone,bo to wlasnie wtedy najbardziej widoczne byly uzaleznienia ludnosci od krajobrazu tryb zycia itd...Powstaly charakterystyczne zabudowania cywilne i sakralne no i oczywiscie rolnictwo,które bylo nierozerwalnie zwiazane z uksztaltowaniem terenu.Poprzez surowe warunki narzucilo czlowiekowi niewiele mozliwosci dlatego tez hodowla bydla byla podstawa ich dzialalnosci,a to z kolei wplynelo diametrialnie na krajobraz,który mimo swej surowosci wydawal sie byc ujarzmiony.Wedlug mnie stan sprzed wojny powinien byc wzorcowy dla tego rejonu,a to co sie pózniej stalo bylo nastepstwem wojny,przesiedlen,ponownego zdziczenia natury i naplywu ludzi z innych regionów naszego kraju,którzy wnosili ze soba nowe zwyczaje i inna kulture.Zaczelo sie wtedy cos nowego brak tradycji nowo przybylych oraz postep cywilizacji przyczynily sie do obecnej sytuacji.Biorac to wszystko pod uwage nie mozna oiminac aspektu politycznego,który w bieszczadach pozostawil trwaly slad w postaci masy PGR-ów co równiez wplynelo istotnie na krajobraz.Padlo pytanie dlaczego ludzie wyjezdzali z bieszczadów odpowiedz jest prosta brak pieniazków chec lepszego zycia sam jestem tego przykladem,ale na szczescie wracam w przyszlym roku.Dlaczego wracam?,bo kocham to miejsce i nie wyobrazam sobie mieszkac gdzie indziej.Co do obiektów sakralnych,dla mnie sa tu od zawsze.Cerkwie,Koscioly wkomponowane w krajobraz bukowych lasów,wzniesien i dolin one wlasnie napawaja mnie myslami siegajacymi w przeszlosc i powoduja chwile zadumy.Dzis gdzie stoi samotna Cerkiew kiedys tetnilo zycie wypelnione codziennymi zajeciami,gdzie na Nabozenstwa przychodzili ludzie odziani w tradycyjne stroje,o tym nie mozna zapomniec.Wlasnie te obiekty sa "swiadkami" przeszlosci wraz otaczajacym je krajobrazem mam nadzieje na zawsze razem.W taki wlasnie sposób to odczuwam.Mam nadzieje,ze chociaz minimalnie Ci pomoglem.Jeszcze raz Serdecznie Cie Pozdrawiam i Zycze Powodzenia.Na koniec chcialem równiez Zyczyc Wszystkim Wesolych Swiat Bozego Narodzenia

Na forum od
    12.2006
    Rodem z
    Komorów

dobry wieczór:) po ciężkim dniu zmagań na uczelni znów witam się z wszystkimi na forum:) dziękuję za tak duuuże zainteresowanie, dobre rady (na pewno skorzystam:)).
    jeśli praca nie okaże się totalnym gniotem i niewypałem to na pewno udostępnię ją wszystkim miłośnikom Bieszczadów:)
    jej, mam nadzieję, że nie uważacie mnie za kawał kłótliwej cholery. Wcale a wcale nie chciałam naskakiwać na Lucynę, tylko troszku mnie zabolało, że pierwszego dnia mojego przebywania na gronie już ktoś zaczął naskakiwać, krytykować. Ale przeogromnie spodobał mi się pomysł Lucyny, aby opublikować w Internecie ankietę dotyczącą krajobrazu i duchowości Bieszczadów. Jeśli nie jest on opatentowany, to pozwól, że z niego skorzystam:)
    Chciałam zdementować wszelkie pogłoski, że moja praca bazować będzie tylko i wyłącznie na wiedzy internetowej. Co to to nie :) mam już za sobą inwentaryzację obiektów sakralnych i wywiady z kilkoma osobami, ale doszłam do wniosku, że może właśnie dzięki sieci i forum uda mi się dotrzeć i skontaktować z osobami związanymi z Bieszczadami poprzez miejsce zamieszkania, urodzenia, historię, wspomnienia.
    Hop hop, może ktoś taki jest tam, po drugiej stronie ...
    :)

lucyna
    Guest

Przepraszam, że na Ciebie naskoczyłam. Źle oceniłam Twoje intencje.Trzymam kciuki. Jeżeli w czymś mogę Ci pomóc to proszę pisz lub dzwoń. Reszta na priv.

Informacje o wątku

Użytkownicy przeglądający ten wątek

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)