Ostatnio edytowane przez Piotr ; 28-12-2006 o 23:39 Powód: Cytowanie
Wszystko zależy do CZEGO potrzebne są Ci badania, pytania, ankiety, sondaże....a jak to wytłumaczysz prosto i bez obłudy, siądziesz, porozmawiasz jak normalny z normalnym (a nie jak NAUKOWIEC z szaraczkiem) to nie będzie problemu.
Dewiza, jaka zalożyłem sobie na poczatku pracy naujowej to: POZOSTAĆ CZŁOWIEKIEM a nie zrobić z siebie NAUKOWCA. I się już przekonałem że to prowadzi do badania i pisania o tym, co się może innym przydać ( a nie do tworzenia kolejnych publikacji na ilość....). Nie mogę tu nie wspomnieć o mojej Szefowej, która równiez ta dewizą się kieruje i każdemu bym życzył takiego szefa jak mam ja
A jeszcze co do twarzy: jak się nie ogolę przez 4 dni to gorzej wyglądam niż niejeden zakapior a to czsami równiez pomaga (+szturmówki, które wolają WYPIERZ MNIE! + koszula flanelowa - już tylko cicho postękuje + buty z obskrobanym tylko błotem......)
Pzdr
Drodzy Czytelnicy i Moderatorzy wybaczcie, że nie do konca na temat ale od wczoraj zżera mnie ciekawość.Mam wielką prośbę do Pytona> bardzo chciałabym aby wypowiedział się w innym wątku :zakapiorzy bieszczadzcy. Bardzo, bardzo proszę. Chciałabym poznać zdanie naukowca sądzę, że bardzo dobrze znającego temat. Mogę na to liczyć? (Tu taka emotikonka wyobrażająca przewodnika na kolanach z ładnie złożonymi rękoma w geście błagania).
Ostatnio edytowane przez lucyna ; 29-12-2006 o 09:58 Powód: ohydny błąd
Co do peracy magisterskiej dotyczącej bieszczad to ja też piszę takową pod tytułem :" Pomniki przyrody w powiecie bieszczadzkim" Poszukuje jeszcze dwóch książek :
,,Ballady o drzewach'' Edwarda Marszałka
,, Ogrody i parki województwa krośnieńskiego" Jerzego Pióreckiego
Jeśli ktoś ma te książki i chciałby je sprzedać lub wie gdzie mogę te książki dostać to proszę o kontakt.
Pozdrowienia dla wszystkich bieszczadników
Witaj na forum. Mam obie. Pożyczę tylko w ostateczności pod przysięgą w kościele i to do skserowania. Gdzie szukać? Proponuję skontaktuj się z panem Marszałkiem najlepiej dzwoniąc do dyr lasów państwowych w Krośnie. Oni mają prawdziwe skarby, które możesz wykorzystać w swojej pracy. Podobnie dyr karpackich parków krajobrazowych w Krośnie. Książkę Pióreckiego możesz nabyć w arboretum w Bolestraszycach. Wysyłają za zaliczeniem pocztowym. Mam prośbę upublikuj swoją pracę w internecie.
Ostatnio edytowane przez lucyna ; 29-12-2006 o 16:43
Też witam serdecznie . Co do pożyczenia i skserowania to nie bardzo mi to odpowiada bo ja bym chciał mieć te książki na własność .Te książki ma mój profesor więc jak będe chciał skserować to sobie od niego pożyczę i też jakoś to będzie . Do końca mojej pracy jeszcze daleko, ale jak już skończe to ją umieszcze na necie . Jestem dopiero na czwartym roku więc na razie nie gonie z robotą , na wakacjach musiałem zlokalizować wszystkie drzewa, pomierzyć je i zrobić im zdjęcia .
Pozdro
Jeżeli praca magisterska,to może wreszcie kiedyś powstanie ENCYKLOPEDIA BIESZCZADZKA !Coś na wzór albo lepsza od Encyklopedii Tatrzańskiej Paryskich.
witajcie :)
z tej strony łapką macha Promyk :) po raz kolejny proszę o pomoc. Mam pytanio - prośbę do osób, które mieszkają lub pochodzą z Bieszczadów:) czy bylibyście tak kochani i wypełnili ankiety o krajobrazie duchowym Bieszczadów? :) pytań jest niewiele, chodzi mi o poznanie Waszego stosunku do obiektów sakralnych, przyrody, ludności autochtonicznej i napływowej. Co Wy na to? jeśli zgadzacie się to dajcie znać. Prześlę ankietę :) pozdrawiam, ściskam :)
Gdzie ta ankieta? Lubię wypełniać
ja tez lubie ankiety! :)
"ujrzałam kiedyś o świcie dwie drogi, wybrałam tą mniej uczęszczaną - cała reszta jest wynikiem tego, że ją wybrałam.. "
na wiecznych wagarach od życia...
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten wątek. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)
Zakładki